Kirittärien vuoden aloitus oli työn täyteinen

 – Superpesis, Yleinen

Julkaistu 15.1.2014 Vuoden 2014 viikosta 2 muodostui Kirittärille reenien täyteinen viikko, sillä kuudessa päivässä (ti-su) vedettiin läpi 8 ohjattua reeniä. Harjoituspäiväkirjaan työtunteja näistä kertyi kunnioitettavasti 18. Päälle kun laskee pelaajien omatoimiset harjoitukset niin tunnit kipuavat kevyesti päälle kahdenkymmenen. Jos siihen vielä ynnätään viikonlopun palavereissa istuttu aika niin pesäpallon parissa vietetty aika ylittää 25 tuntia. Viikko […]

Julkaistu 15.1.2014

Vuoden 2014 viikosta 2 muodostui Kirittärille reenien täyteinen viikko, sillä kuudessa päivässä (ti-su) vedettiin läpi 8 ohjattua reeniä.

Harjoituspäiväkirjaan työtunteja näistä kertyi kunnioitettavasti 18. Päälle kun laskee pelaajien omatoimiset harjoitukset niin tunnit kipuavat kevyesti päälle kahdenkymmenen. Jos siihen vielä ynnätään viikonlopun palavereissa istuttu aika niin pesäpallon parissa vietetty aika ylittää 25 tuntia.

Viikko alkoi tiistain lajireenillä Graniitissa, jossa ensin tehtiin Vauhkosen Reijon johdolla juoksureeni. Salin puolella suoritettiin kuntipallotesti nro 2, kiusattiin vähän keskivartaloa kuntopiirillä sekä harjoiteltiin pesiltä lähtöä. Hyvä alku viikolle.

Keskiviikkona oli juhlapäivä, sillä Hipposhalli kutsui ja talvella ei pesäpalloilijalle juuri mikään ole ihanempaa, kun päästä vihreälle matolle oikein kunnolla irti. Saa lyödä koko kentän mitalta, reenata räpsää lyönneistä sekä heittää palloa oikean kentän mittasuhteissa. Tätä kaikkea keskiviikon reeni pitikin sisällään. Ennen reeniä tehtiin kunnon lämmöt alle Peltotalon Jussin vetämänä.

Torstaina normipäivä Graniitilla. Räpsää ja mailatouhuja. Vankan kivijalan rakentelua perustoistoilla.

Perjantaina leiri alkoi Hipposhallin reenillä. Isolla kierrolla koko poppoo pääsi lyömään kunnon setit molempiin vaihtotilanteisiin. Jatkeet ja luukut olivat kohteena ja kyllä sinne makoisia osumia saatiinkin. Reenin päälle palaveri, jossa käytiin läpi sunnuntain harjoituspelin, Kirittäret vastaan Kirittäret, Annikat vastaan Aissut, kokooonpanot. Lisäksi sisäpelinjohtajat Marjut Hylkilä sekä Nalle Viljanen pitivät kakkospelinjohtaja Teemu Körkön kanssa vuoronperään palaverit joukkueilleen samaan aikaan toisen joukkueen ollessa ulkopelipalaverissa Riitta Holapan johdolla. 

Lauantai alkoi aamuvarhain Hipposhallissa. Aamureenissä tehtiin seuraavan päivän peliä silmällä pitäen sekä merkki- että ulkopeliharjoitusta. Meno oli mainiota, vaikka kello oli vasta 8. Reenin päälle istahdettiin alas käymään läpi kevään suunnitelmia ja muita ajankohtaisia asioita. Iltapäivällä joukkue kokoontui vielä lajireeniin Graniitille, jossa jälleen ohjelmassa perustoistoja niin räpsän kuin mailankin kanssa. Reenin päälle käytiin vielä läpi pesäpalloilijan arkeen olennaisena osana kuuluvat olkapään huoltavat liikkeet, jotka joukkueelle olivat koonneet ja kävivät läpi Mira Kolehmainen ja Aino-Maija Haapamäki.

Sunnuntai alkoi vähän erilaisella aamuharjoituksella, kun joukkue kokoontui Kuntomaailmaan. Ohjelmassa oli joogaan perehtymistä Paula Rautiaisen johdolla. Tarkoituksena oli käydä läpi muutama perus liikesarja, jolla pyritään kehittämään kehon liikkuvuutta ja hallintaa. Rintarangan ja nivusten liikkuvuus ovat koetuksella lajimme kovissa fyysisissä vaatimuksissa. Paulan erinomaisen perehdytyksen ja ohjauksen avulla saamme toivottavasti joogan sulautettua osaksi pelaajien arkea ja tätä kautta ennaltaehkäistyä loukkaantumisia sekä kehitettyä liikkuvuutta, jolloin entistä paremmat suoritukset mahdollistuvat.

Leiri huipentui sunnuntai-iltana käytyyn keskinäiseen harjoituspeliin. 

ANNIKAT:

1. Annika Jokinen
2. Kira Andersson
3. Laura Nuutinen
4. Virpi Hukka
5. Aino-Kaisa Mantere
6. Iina Valkeejärvi
7. Lotta-Riina Hynninen
8. Noora Patrikainen
9. Jessi Vatanen
10. Mira Kolehmainen

Pj: Marjut Hylkilä, Teemu Körkkö

AISSUT:

1. Aino-Maija Haapamäki
2. Marjukka Urpelainen
3. Jenna Hakkarainen
4. Emma Nieminen
5. Tiina Tolonen
6. Stina Parantainen
7. Ida Virenius
8. Maiju-Riikka Koponen
9. Vilma Mäkelä
10. Mira Kolehmainen

Pj: Nalle Viljanen, Teemu Körkkö

Peliin valmistautuminen tehtiin huolella palavereineen kaikkineen. Se lienee osasyy siihen, miksi pelistä muodostuikin todella oikean pelin omainen ja hyvätasoinen vääntö. Joskus keskinäinen pelailu saattaa mennä enemmän tai vähemmän suhailuksi, mutta tällä kertaa harjoituspeli oli erittäin onnistunut. Pelaajat saivat tehdä sitä, mitä rakastavat eli pelata pesäpalloa ja valmennus sai käsitystä siitä, missä taidollisesti mennään, kun kyseessä on pelitilanne. Toistoreenit salissa antavat jotain osviittaa, mutta pelitilanne on kuitenkin aina eri. 

Kirittärien viikko oli työntäyteinen, mutta niin pitää tammikuussa ollakin. Saimme tehtyä paljon hyviä juttuja ja tämä oli erinomainen aloitus vuodelle.

Viimeaikaisia uutisia