Tolosen johdolla kohti välieriä

– Superpesis, Yleinen

19.8.2014 Tiistai-illan ottelussa Kirittärillä oli mahdollisuus edetä välieriin suoraan kolmella voitolla, ja sen joukkue myös teki. Mansen Räpsä kaatui kolmannen kerran peräkkäin. Hippoksen tulostaulu näytti jaksojen jälkeen lukemia 9-1 ja 3-1. Ottelun hahmoksi nousi Tiina Tolonen, jonka lyötyjen saldo näytti ottelun jälkeen 1+6. Ensimmäinen jakso alkaa Mansen sisävuorolla. Heti kärkeen tehtaillaan ykköspalo. Tämä ei kuitenkaan […]

19.8.2014

Ensimmäinen jakso alkaa Mansen sisävuorolla. Heti kärkeen tehtaillaan ykköspalo. Tämä ei kuitenkaan menoa hidasta, ja joukkue saa vielä kolmostilanteen tehtyä. Kotiutusta ei kuitenkaan takapalojen vuoksi päästä yrittämään. Myös Kirittärien oma sisävuoro alkaa merkinnällä ykköspalosta. Tilanne saadaan rakennetuksi, ja pelin avausjuoksu syntyy Tiina Tolosen lyödessä ja Virpi Hukan tuodessa lukemiksi 1-0. Toinen vuoropari on tamperelaisilta vaisu. Kirittärillä sen sijaan kärki aloittaa läpi ottelun jatkuvan erinomaisen työskentelyn, kun Kolehmainen-Hukka-Nuutinen kolmikko rakentaa tilanteita varmoin ottein. Vuoroparin kotiutuksista vastaavat Tolonen ja Valkeejärvi, ja kahden vuoroparin jälkeen tilanne on 3-0.

Kolmannessa vuorossa myös vieraiden juoksutili aukea. Kaksi paloa syntyy nopeasti, mutta Milja Vehmaanperä saatellaan kolmospesälle ja ajolähtötilanne on päällä. Kotiuttajajokeri Susanna Kylä-Kause astelee lyömään, ja kotijoukkueen pienellä avustuksella etukentän varsilyönti riittää siihen, että Vehmaanperä ennättää kotipesään. Kirittärien tasoittava onkin sitten Tiina Tolosen juhlaa. Tuttu kärki rakentaa palottoman ajon, ja Emma Nieminen lyö tilanteeksi 4-1 kolmospuolen maalyönnillä. Ajolähtö tilanne jatkuu, ja Tolonen lyö komeasti koppareiden yli, tuloksena kunnari ja kolme tavallista juoksua. Vielä kahden palon tilanteessa Kira Andersson, Noora Patrikainen ja Johanna Vikman järjestelevät ajolähdön, ja Iina Valkeejärvi kotiuttaa Vikmanin. Omalla sisävuorollaan tamperelaiset eivät saa lisää juoksuja, joten jakson loppulukemat ovat 9-1.

Toisella jaksolla nähdään terävämpi vierasjoukkue. Kirittäret aloittavat sisävuorolla, ja palot tehtaillaan nopeasti. Räpsä muutti lyöntijärjestystään toiselle jaksolle, mutta kentällemeno tuottaa hieman päänvaivaa. Toisen aloittavalla nähdään lisää juoksuja – jälleen kotijoukkueen toimesta. Vikman, Andersson ja Urpelainen hoitavat ajolähdön, ja jokeripaitaan vaihdettu Tolonen pistää pallon väliin, kotiin ehtii Vikman ja lukemat ovat 1-0. Tilanne jatkuu, ja Valkeejärven kakkospuolen maalyönnillä kotiin juoksee Andersson. Mansen tasoittavalla ei juoksuja nähdä. Kolmannessa vuoroparissa Kirittärien kärki toimii jälleen loistavasti, ja Emma Nieminen pääsee kotiuttamaan välilyönnillä Virpi Hukan. Mansen Räpsän tasoittavalla kolmostilanne rakentuu vapaataipaleen turvin, ja Susanna Kylä-Kause kotiuttaa Heidi Vullin. Enempää juoksuja ei ottelussa nähdä, joten jakso päättyy lukemiin 3-1.

Ottelussa palkittiin kotijoukkueesta Tolonen ja Valkeejärvi, sekä vastustajalta Kyläkause ja Jatta Vuorinen.