Nolla juoksua vieraille

– Superpesis, Yleinen

16.8.2014 Kirittärien ja Mansen Räpsän puolivälieräsarjan ensimmäinen ottelu tarjosi katsojille aurinkoista säätä, huolellista ulkopeliä ja hetkittäin huolimatonta sisäpeliä. Ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan varmisti kotijoukkue jättämällä vierailijat nollille lukeminen 2-0, jaksojen päättyessä 2-0 ja 5-0. Ottelu aloitettiin takarajatuomarin etsinnällä. Pian tuomari löytyi, ja ottelu päästiin aloittamaan. Kirittärien jakso alkoi sisävuorolla, mutta unelma-alusta tälle jaksolle ei voida puhua. […]

16.8.2014

Kirittärien ja Mansen Räpsän puolivälieräsarjan ensimmäinen ottelu tarjosi katsojille aurinkoista säätä, huolellista ulkopeliä ja hetkittäin huolimatonta sisäpeliä. Ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan varmisti kotijoukkue jättämällä vierailijat nollille lukeminen 2-0, jaksojen päättyessä 2-0 ja 5-0.

Ottelu aloitettiin takarajatuomarin etsinnällä. Pian tuomari löytyi, ja ottelu päästiin aloittamaan. Kirittärien jakso alkoi sisävuorolla, mutta unelma-alusta tälle jaksolle ei voida puhua. Kärkenä pelannut Mira Kolehmainen ja Virpi Hukka rakentavat etutilanteen, mutta Laura Nuutisen lyöntivuorolla syntyy kaksi paloa. Kotijoukkue saa kuitenkin Kira Anderssonin ja Johanna Vikmanin toimesta rakennetta kolmostilanteen, mutta juoksu jää syntymättä. Omalla tasoittavallaan tamperelaiset eivät saa etenijää kakkospesää pidemmälle. Ulkopeli on huolellista molemmin puolin.

Toisessa vuoroparissa kotijoukkueen kärki rakentaa jälleen tilanteen, mutta kotiutus jää vastustajan etukenttään palon arvoisesti. Omassa sisäpelissään vierasjoukkue saa ensimmäisen kolmostilanteen kotijoukkueen pienoisella avustuksella, mkun polttoheitto kakkospesälle karkaa katsomon reunaan. Räpsän kotiuttajajokeri Susanne Kylä-Kause pääsee yrittämään kotiutusta, mutta lukkari Noora Patrikainen irrottaa etenijän taktisella väärällä kolmoselta ennen kuin ensimmäistäkään lyöntiä on lyöty.

Kolmas vuoropari tarjoaa juoksuja.Emma Nieminen asettuu purkamaan etutilannetta, ja laittoman lyönnin jälkeinen vapaa lyönti painuu kakkospuolelta läpi vastustajan kopparin unohtuessa ihailemaan lyöntiä. Virpi Hukka tuo jakson avausjuoksun. Seuraavana lyömään tulee jokeripaidassa pelaava Aino-Kaisa Mantere, joka kotiuttaa Nuutisen välilyönnillä. Tilanne ja jakson loppulukemat ovat 2-0, sillä Kirittärien polttolinja huolehtii siitä, että vastustaja ei saa tilanteita rakennettua.

Toinen jakso alkaa vierailta synkästi, sillä kolmen ensimmäisen lyöjän aikana syntyy kaksi paloa. Pian myös kolmas, ja sisävuoro on nopeasti ohi. Kirittäret jatkavat omalla sisävuorollaan juoksutehtailua. Kärki Kolehmainen lyö pallon takaa läpi ehtien kakkoselle. Takatilanteessa Tiina Tolonen lyö kolmospuolelta läpi, ja kotiin ennättävät Kolehmainen ja Nieminen. Johanna Vikman ja Kira Andersson rakentavat vielä tilanteen, jota purkaa Iina Valkeejärvi. Hyvä lyönti haetaan paremmin kopiksi, ja juoksu jää syntymättä. Ajotilanne jatkuu, ja Marjukka Urpelainen tulee korjaamaan tilanteeksi vielä 3-0.

Mansen Räpsä saa rakennettua tilanteita, mutta kotiutusyritykset jäävät Kirittärien tiiviiseen ulkokenttään nopeasti. Kotijoukkue palaa juoksujen pariin vielä toisessa vuoroparissa, kun Vikman kotiuttaa Hukan ja Valkeejärvi Niemisen. Myös yllätyskotiutusyrityksiä nähdään, mutta vielä ne eivät tuottaneet tulosta. Jakson loppulukemat ovat 5-0.

Ottelussa nähtiin runsaasti hienoja ulkopelisuorituksia: tärkeitä kärpäsiä, syöksykoppeja sekä erinomaisia hakuja takakenttien toimesta, erityisesti Mansen kolmoskoppari Camilla Kirsilä haki monta tärkeää koppia. Pelissä nähtiin myös melko monta ykköspaloa ja haparointia kopinnostojen kanssa, mutta ne varmasti karsiutuvat sarjan edetessä.

Palkinnon arvoisesti Kirittäristä tänään pelasivat Noora Patrikainen ja Emma Nieminen, sekä Mansen Räpsältä Camilla Kirsilä ja Anna Rintanen. Sarja jatkuu heti huomenna Tampereella ja kolmas peli pelataan ensi viikon tiistaina Hippoksella klo 17.30.