Täysi pistepotti jäi Jyväskylään

– Superpesis, Yleinen

4.6.2014 Hippokselle hyvästä pesäpalloviihteestä sekä kauniista kesäkelistä nauttimaan oli lähtenyt 538 katsojaa. Juoksuilla ei tässä ottelussa nautiskeltu, ja tiukat palot kuumensivat välillä tunteita molemmin puolin. Ottelu kesti kokonaisuudessaan alle kaksi tuntia. Ensimmäisen jakson vei kotijoukkue luvuin 2-1. Toinen jakso oli nopeahkoa vuorojen vaihtelua, kun ykköspaloja sattui molemmille joukkueille. Jakso Kirittärille 1-0, ja näin ottelusta kolme […]

4.6.2014

Hippokselle hyvästä pesäpalloviihteestä sekä kauniista kesäkelistä nauttimaan oli lähtenyt 538 katsojaa. Juoksuilla ei tässä ottelussa nautiskeltu, ja tiukat palot kuumensivat välillä tunteita molemmin puolin. Ottelu kesti kokonaisuudessaan alle kaksi tuntia. Ensimmäisen jakson vei kotijoukkue luvuin 2-1. Toinen jakso oli nopeahkoa vuorojen vaihtelua, kun ykköspaloja sattui molemmille joukkueille. Jakso Kirittärille 1-0, ja näin ottelusta kolme pistettä Jyväskylään.

Ensimmäisen jakson ensimmäinen vuoropari oli molempien puolelta tunnustelevaa pelaamista. Kumpikin joukkue sai tilanteita aikaan, mutta juoksuja ei syntynyt. Toisen aloittavalla varmalta palolta näyttäneessä tilanteessa kotijoukkueen Hukka toi ensimmäisen juoksun Tolosen lyönnillä, kun vieraiden polttoheitto karkasi lukkarin ulottumattomiin. 2-0 tilanteeseen päästiin Mantereen kovalla kakkospesän taakse suunnatulla lyönnillä, joka karkasi vastustajan räpylästä, ja Nuutinen toi juoksun. Vuoronvaihdon jälkeen Mansen yritykset tyrmäsivät Nieminen ja Patrikainen, jotka järjestelivät vierailevalle joukkueelle nopeasti kolme paloa.

Lukkari Patrikainen onnistui taktisillaan hyvin sekoittamaan vastustajan peliä.  Neljännen aloittavalla oli lähellä kotijoukkueen kolmas juoksu, jossa Nuutinen löi väliin ja Patrikainen lähti mailasta kohti kotipesää. Päätuomari oli kuitenkin palon kannalla, mikä kuumensi tunteita kentällä.  Vastustaja pääsi tasoittavallaan juoksun päähän, kun Svärd löi kovalla kakkosrajalyönnillä Peltokankaan kotiin. Tämän jälkeen Tolonen, Nieminen ja Mantere polttivat kolme seuraavaa juoksijaa kotipesään, ja jaksovoitto Kirittärille 2-1.

Toiseen jaksoon ei paljon tapahtumia mahtunut. Ensimmäisellä vuoroparilla Mansen kahden palon ajolähtö tyssäsi Tolosen hyvään ulkopelisuoritukseen. Myös kotijoukkueen jakson aloitus näytti hankalalta, mutta viimeisenä lyöjänä Iina Valkeejärvi kotiutti viimeisellä lyönnillään Niemisen. Juoksu jäi jakson ainokaiseksi. Toinen vuoropari kulminoitui ykköspaloihin ja oli nopeasti ohi. Kolmannen aloittavalla manselaiset saivat jälleen yhdestä ykköspalosta huolimatta hyvin tilannetta aikaan, mutta Hakkaraisen ja Andersonin ansiosta peli pysyi tilanteessa 1-0. Myös Kirittäret saivat tilanteen aikaan tasoittavallaan, mutta jäivät juoksutta.

Vieraiden viimeinen lyöntivuoro päättyy jälleen Patrikaisen ja Anderssonin hienoon ulkopeliin. Mansen kärki pääsi kentälle pallon polttaessa Andersonin käsissä. Tästä sisuuntuneena Andersson polttaa kärjen seuraavalla lyönnillä kakkoselle. Tämän jälkeen Patrikainen ottaa Anne Tolosesta kärpäsen, ja kotijoukkue oli enää palon päässä otteluvoitosta. Hyvältä kentällemenolyönniltä näyttänyt välilyönti ei sitä ollutkaan, kun Nuutisen kova käsi käy, ja peli päättyy yhteen lukuisista ykköspaloista. Ottelu Kirittärille 2-0 ja tärkeät kolme pistettä myös!

Palkitut: Manse: 1. Oona Svärd 2. Kirsi Ala-Lipasti Kirittäret: 1. Tiina Tolonen 2. Emma Nieminen