fbpx

Porin lukkariongelma sekoitti Kirittärien sisäpelin totaalisesti – kärkikamppailusta silti täydet 3 pistettä

2.8.2018

Kirittäret – Porin Pesäkarhut 2-0 (4-3, 2-1)Psykologinen efekti on melkoinen, kun ollaan kärjessä ja yllättävään ahdinkoon joutunut vastustaja tarjoaa otteluvoittoa kaksin käsin. Kahden sarjan parhaan sisä- ja ulkopelijoukkueen paljon odotettu kohtaaminen latistui 900 katsojan edessä Pesäkarhujen lukkari Susanna Puiston loukkaantumiseen heti ottelun alussa. Tämän olisi pitänyt helpottaa selvästi Kirittärien iltapuhdetta, mutta se sekoittikin joukkueen pasmat totaalisesti. Kotijoukkue oli sisällä yllättäen täysin neuvoton uudessa tilanteessa, mutta vei kuitenkin avausjakson vastustajan antamilla vapailla ja lopulta hyvällä ulkopelillä tärkeät sarjapisteet urhoollisesti taistelleelta Pesäkarhuilta numeroin 2-0 (4-3, 2-1).Pori oli ilmoittanut etukäteen Minttu Vettenrannan palaavan lukkariksi, mutta Susanna Puiston ilmestyminen syöttölautasen ääreen ei lopulta ollut varmaan monellekaan yllätys.  Puisto löikin vakuuttavasti heti aloittavalla sisävuorolla Pesäkarhut 0-1 johtoon. Eeva Mäki-Maukola tasoitti välilyönnillä 1-1, mutta tämän jälkeen Puisto loukkaantui pallon kiinniottotilanteessa ja Pesäkarhujen lukkarointi meni kuukauden sisällä jo neljännen kerran uusiksi. Emilia Itävalon syöttö ei meinannut aluksi millään pysyä lautasella ja Kirittärien kaari lähti opportunistisesti kalastelemaan liikaakin vääriä. Kotijoukkue pääsi kahdella vapaataipaleella jo 3-1 johtoon, kunnes Susanna Ojaniemi kavensi Porin viimeisen tasoittavalla täysin harmittoman näköisessä kopinnostotilanteessa kunnarillaan tilanteeksi 3-3. Erikoiselle pelille saatiin jatkoa Kirittärien viimeisen tasoittavalla, kun Ella Korpela sai juosta vapaataipaleella kotiin ja samalla jaksovoiton Kirittärille 4-3.Toinen jakso oli astetta parempaa pesäpalloa. Itävalon syöttö alkoi pysyä lautasella ja hän otti useita helpon tuntuisia paloja Kirittärien lyöjistä ja etenijöistä. Tasaisessa taistossa juoksuhanojen avautumista saatiin kuitenkin odottaa aina viimeiseen vuoropariin. Emma Sallinen ja Saana Sumén ottivat näteillä lyönneillä Kirittärille 2-0 johtotilanteen ja Ojaniemen kavennus Porin viimeisellä sisävuorolla ei riittänyt. Näin myös toinen jakso jyväskyläläisille numeroin 2-1. Voiton kulmakivenä oli Kirittärien vahva ulkopeli.Kirittäret vei ottelun 3-tilanteet 15-12 ja oli alavireisyydestään huolimatta kenttää hieman enemmän hallinnut joukkue. Tyylipisteillä ei nyt ole väliä, kun kauden tärkeimmät sarjapisteet kairattiin kotiin ja Kirittärien sarjajohto venähti jo neljään pisteeseen. Joukkueen loistavasti viime peleissä toiminut sisäpeli tuskin on mihinkään kadonnut – perjantaina Manse PP saa vastaansa varmasti äkäisenKirittärien parhaana ja Lähi-Tapiolan vakuuttavimpana pelaajana palkittiin 2-vahti Eeva Mäki-Maukola ja EriKeeper Liimanäppinä sataprosenttisen sisällä pelannut 2-polttaja Virpi Hukka. Pesäkarhujen parhaana palkittiin Susanne Ojaniemi.Nalle Viljanen oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen, mutta ei tapaan millä se tuli.- Pelasimme kohtuuhyvää ulkopeliä, mutta – kuten monesti tällaisissa lukkarinvaihtotilanteissa – sisäpelimme meni säheltämiseksi. Tauolla puhuimme, että rauhoitutaan eikä tehdä pelistä itsellemme turhan vaikeata, mutta virheet jatkuivat silti. Parempaa sisäpeliä olisi pitänyt pystyä pelaamaan. Vaikka runkosarjan voitto on nyt enää muutaman pisteen päässä, niin joukkue ei missään nimessä saa olla tyytyväinen tapaan, millä pisteet tänään saatiin. Päinvastoin, nyt pitää repiä raakaa keskustelua virheistä, mitä ei saa jatkopeleissä kyllä tapahtua.Kirittärien matka jatkuu perjantaina Manse PP:n vieraaksi Kauppiin. Sunnuntaina Hippoksella tarjotaan klassikko-ottelu Kirittäret – Lapua ja runkosarja päättyy ensi keskiviikkona vieraspeliin Raumalla.