fbpx

Pesäkarhut piirun verran terävämpi sarja-avauksessa

12.5.2018

Porin Pesäkarhut – Kirittäret 1-0 (3-1, 3-3)

Kirittäret käynnisti paljon odotuksia sisältävän naisten Superpesiskauden niukalla tappiolla kauden toiselle suosikkijoukkueelle Porin Pesäkarhuille. Kesäisen aurinkoisella Porin pesäpallostadionilla nähtiin loppuun asti jännittävä kamppailu, joka päättyi kotijoukkueen niukkaan 1-0 (3-1, 3-3) voittoon. Kauden avausotteluksi kahden ennakkosuosikin yhteenotto oli kohtuullisen hyvää, yli 1200-päiseen yleisöön menevää urheiluviihdettä. Porissa on aina tunnelmaa.

Kirittärien ensimmäistä jaksoa sävytti lievä tehottomuus sisäpelissä ja hieman yllättäen myös ulkopelissä haparoitiin keskimääräistä enemmän. Joukkueen oli vaikea saada kärjestä peräkkäisiä vaihtoja, mutta ryhmän monipuolisuus tuli esiin siinä, että kotiuttajapaikoilla (numerot 4 ja 5) pelanneet Virpi Hukka ja Emma Nieminen pystyivät muutamaan kertaan rakentamaan ajolähtötilanteen. Heti ensimmäisessä vuoroparissa Iina Valkeejärvi kiskaisi vihaisen saumalyönnin, jonka Porin ulkokenttä kyllä sai kiinni, mutta polttoheitto lähti harakoille. Tähän sisäpelin onnistumiset sitten jäivät ensimmäisellä jaksolla.

Pori meni lopulta menojaan vaikeilla puolipystäreillä väkevästi kentälle menneen ja pari läpilyöntiäkin tehneen Henna Jukan sekä kovassa iskussa olevan kotiuttajajokeri Susanna Puiston johdolla. Pori oli ensimmäisellä jaksolla terävämpi niin sisällä kuin ulkona, vaikka Kirittäret antoikin pari juoksua räpylästä.

Pesäkarhut aloitti toisen jakson tehokkaasti siirtymällä heti ensimmäisen aloittavalla 2-0 johtoon, joista tosin toinen annettiin taas räpylästä. Kirittäret tuli toiselle jaksolle yhteistyökumppani JyP:n pelipaidoissa terävämpänä ja rohkemapana. Lyöntijärjestystä oli muutettu niin, että Hukka palasi numerolle 2, Nieminen numerolle 4 ja Urpelainen siirtyi kakkoskärjen vaihtajaksi numerolle 7. Pelinrakentelun kannalta oli tärkeää, että Ella Korpela onnistui hyvin kentälle menossaan. Kirittärien vaihdot sujuivat paremmin, lyönnit kohdistettiin rohkeasti rajoille ja kotiuttajille saatiin paremmin tilanteita kuin avausjaksolla.

Positiivista pelissä oli se, että Kirittäret sai toisen jakson alun jälkeen Pesäkarhut kuriin ja nousi ottelun loppua kohti ottelua hallitsevaksi joukkueeksi. Jyväskyläläiset pinnistivät väkisin viimeisen tasoittavalla 3-1 takamatkalta tasoihin Valkeejärven ja Niemisen komeilla lyönneillä. Ennen kaikkea peli osoitti joukkueen potentiaalin: ensimmäinen peli on aina vaikea ja muutama pelaaja ei ymmärrettävästi ollut vielä kauden avauksessa aivan omalla tasollaan. Tärkeää oli myös se, että kolme neljästä juoksusta tuli täysin ottamattomilla lyönneillä. Yksi jakso tästä ehkä olisi ollut otettavissa, mutta kaiken kaikkiaan tästä on hyvä jatkaa eteenpäin: joukkue pystyy petraamaan peliään vielä lujasti kesän aikana.

Kirittärien parhaina palkittiin tiukoissa paikoissa niin vaihtotilanteissa kuin kotiutuksissa kylmän varmasti onnistunut Emma Nieminen (I) sekä varsinkin toisella jaksolla erinomaista vaihtotyöskentelyä esittänyt Virpi Hukka (II). Kaksi juoksua lyönyt Iina Valkeejärvi näytti toisen jakson terävillä ratkaisuillaan, että potentiaalia on erinomaiseen kauteen.

Pelinjohtaja Nalle Viljasen mietteet pelin jälkeen olivat kaksijakoiset.

– Pikkaisen näkyi hermostuneisuutta ja räpylästä tehtiin normaalia enemmän virheitä. Täytyy nostaa silti Porille hattua: se oli tuon verran parempi. Merkatut lyönnit eivät aivan onnistuneet, vaikka hyviä yrityksiä esimerkiksi rajoista olikin. Noustiin lopussa onneksi sen verran, että saatiin riistettyä yksi piste liitolle. Silläkin saattaa olla merkitystä, kun syksyllä lasketaan pisteitä yhteen runkosarjan päätyttyä.

Jokaisessa tämän kauden vieraspelissä joukkue/valmennus valitsee EriKeeper-liimanäppipelaajan eli kulloisenkin ottelun parhaan ulkopelaajan. Tällä kertaa valinnan teki valmennusjohto, joka nimesi Emma Sallisen ottelun liimanäppipelaajaksi.

Sarja jatkuu Kirittärien osalta jo äitienpäivänä, kun kesäisen lämpimälle Hippokselle saapuu vieraaksi Oulun Lipottaret. Ottelu alkaa klo 17 ja kaikilla naisilla on tapahtumaan vapaa pääsy.