fbpx

Kirittäret kompastui tehottomuuteen ja ulkopelivirheisiin kärkiottelun ratkaisupaikoissa

16.7.2018

Kirittäret – Porin Pesäkarhut 1-2 (1-2, 3-0, 2-2, 1-2)Kahden ennakkosuosikin kohtaaminen oli Hippoksella täynnä sähköä ja tukahduttavaa hellettä. Tavoitteena molemmilla joukkueilla oli sarjan kärkipaikka, jossa odotusten vastaisesti kahden hyvän ulkopelijoukkueen ottelussa ei nähty isoja juoksujuhlia loistavasta lyöntikelistä huolimatta. Kirittäret oli sisällä parempi, mutta hukkasi mahdollisuutensa kotiutustehoihin ja pariin ratkaisevaan ulkopelivirheeseen. Yli 800-päiselle kotiyleisölle oli pettymys, että lopulta vahvemman ulkopelin pelannut Pesäkarhut vei kärkiottelun lopulta kotiutuslyöntikisan jälkeen 1-2 (1-2, 3-0, 2-2, 1-2).Kirittäret oli koko ensimmäisen jakson aktiivisempi ja pesätilanteita paremmin rakentanut joukkue, mutta kotiutuspaikat olivat takkuisia. Kolmessa viime ottelussa joukkueen parhaasta etenijästä Kirittärien ykköskotiuttajaksi noussut Virpi Hukka sivalsi heti ensimmäisessä vuoroparissa kotijoukkueen 1-0 johtoon, mutta siihen se namuttelu sitten jäi. Susanna Puisto löi upealla kolmmossaumasivalluksella vierailijat tasoihin heti ensimmäisen tasoittavalla. Tämän jälkeen Kirittäret loi kotiutustilanteita lisää vielä neljä kappaletta, mutta ei kulkenut. Kolmannen lopettavalla Porin Emilia Linna löi Kirittärien ulkokentän lipsahduksesta jaksovoiton 1-2. Usealle Kirittärien pelaajalle tarjottiin jakson aikana sankarin viittaa. mutta ei vain onnistunut. Kirittäret vei ensimmäisen jakson kotiutusyritykset 7-3.Toisella jaksolla Kiritäret emännöi kenttää suvereenisti. Toisen lopettavalla kotijoukkue karkasi Emma Niemisen ja Virpi Hukan lyönneillä peräjälkeen 2-0 johtoon. Kolmannessa vuoroparissa Pesäkarhujen selkäranka taittui Kirittärien upeaan ulkopeliin, kun se nollasi Pesäkarhujen neljä kotiutustilannetta. Viimeisessä vuoroparissa Hukka kaunisteli jakson loppulukemiksi 3-0 viimeisenä lyöjänä.Saana Sumén ja Hukka ehtivät viedä Kirittäret Supervuoroparissa jo 2-0 johtoon, mutta Pesäkarhuille annettiin ensin paloton ajotilanne, josta hyvään loppukauden iskuun päässyt Susanna Puisto löi 2-1. Kirittärille tarjottiin vielä ottelun ratkaisu, mutta polttoheitto ei jäänyt räpylään. Jatkossa Emilia Linna otti näpyllä tasoitusjuoksun.  Kotiutuslyöntikisassa Kirittäristä onnistui vain Iina Valkeejärvi ja kun Pesäkarhut kotiutti kahdesti, niin kirvelevä kotitappio oli tosiasia.Kirittärien pelinjohtaja Nalle Viljanen oli kuitenkin armollinen pelaajilleen varmasti katkeran tappion jälkeen.- Supervuoron ulkovuoroa lukuun ottamatta pelasimme erittäin hyvää ulkopeliä. Eka jakso olisi pitänyt kairata kotiin hallinnan perusteella, mutta yksi annettiin räpylästä ja kotiutukset eivät vain ihan purreet.  Näitä toisinaan vain tulee. Rapilaa vastaan pelasimme toisen jaksolla tappikupperilla, kun tiesimme että hän on vähän arka ottamaan niitä ja onnistuimme.  Superin johto olisi pitänyt säilyttää, mutta räpylä ei tänään kestänyt. Tämä tuo toki extralatausta jatkopeleihin. Meillä on edessä yhdeksän pisteen viikko, johon koitamme keskittyä kunnolla.Kirittärien parhaana palkittiin LähiTapiola pystillä Emma Nieminen (1 lyöty/1 tuotu) ja koko ajan peliään niin sisällä kuin ulkona petraavana Erikeeper liimanäppinä Marjukka Urpelainen. Porin onnistujia olivat keskipallo-osumiin jälleen päässyt kotiuttajajokeri Susanna Puisto ja kahdesti kotiin juossut 83% tehoilla edennyt Milla Lindström. Palkintoraati tosin palkitsi lukkari Minttu Vettenrannan ja Emilia Itävalon.