Harjoitusottelu 15.02.2020 Kirittäret – Seinäjoki 1-0 (2-2, 5-4)

– Otteluraportit

Kirittäret avasi hallikauden kotiotteluiden parissa la 15.02.2020 Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan. Kirittäret vei tasaisen ottelun jaksoluvuin 1-0.Seinäjoki esiintyi ottelun alussa pirteästi mennen heti ensimmäisen tasoittavalla 0-2 johtoon. Kirittärien kone käynnistyi hieman yskähdellen, kun vaihtolyönneistä ja kotiutusyrityksistä puuttui tarvittava laatu. 3A kakkoskärki teki tilanteen ja Iina Valkeejärvi löy hienosti keskelle väliin kaventaen tilanteeksi 1-2, juoksun tuojana Laura […]

Kirittäret avasi hallikauden kotiotteluiden parissa la 15.02.2020 Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan. Kirittäret vei tasaisen ottelun jaksoluvuin 1-0.Seinäjoki esiintyi ottelun alussa pirteästi mennen heti ensimmäisen tasoittavalla 0-2 johtoon. Kirittärien kone käynnistyi hieman yskähdellen, kun vaihtolyönneistä ja kotiutusyrityksistä puuttui tarvittava laatu. 3A kakkoskärki teki tilanteen ja Iina Valkeejärvi löy hienosti keskelle väliin kaventaen tilanteeksi 1-2, juoksun tuojana Laura Toikkanen. Neljännessä vuoroparissa kärki teki palottoman ajon, josta kolmannella yrityksellä Ella Mäkelä löi Venla Karttusen kotiin vastustamattomalla pörriäisellä. Ulkopelissä Kirittäret ei enää antanut Seinäjoelle mahdollisuutta ja jakso tasattiin 2-2.

Toisella jaksolla Seinäjoki avasi sisällä ja sai kärjestä tehtyä yhden palon ajolähdön. Jokeri Maria Sveholm löi komeasti läpi juoksun arvoisesti, mutta Kirsilä haki lyönnin upeasti jatkoseuramuksena palot kolmoselle ja vielä kotiinkin. Sisävuorossa ykköskärki Korpela-Mäki-Maukola-Karttunen teki tilanteen ja Karttunen vieläpä kotiutti mainiolla välilyönnillä Korpelan. Kakkoskärki teki vielä tilanteen ja Viivi Partanen toi Elsa Nymanin lyömänä johtojuoksun.
Seinäjoki jatkoi kovaa lyöntipeliä tasoittaen Julia Virtasen läpilyönnillä kolmospuolelta. Sveholm löi jatkotilanteesta välilyönnillä Seinäjoen taas johtoon 2-3. Kirittäret ei tästä lannistunut, vaan 3A kärki tekee taas ajolähdön. Siri Eskola lyö ensin saumasta pelin tasoihin ja jatkotilanteesta Ella Mäkelä lyö kahden juoksun (Mäki-Maukola ja Myllyniemi) arvoisen läpärin. Neljänteen vuoropariin lähdettiin Kirittärien johtotilanteesta 5-3, mutta Seinäjoki ei vielä luovuttanut. Kakkoskärjestä Anni Laakso löi kavennusjuoksun, mutta jatkotilanteissa Kiritttärien ulkopeli oli tiivistä ja polttoheitot upeita. Jakso Kirittärille 5-4 ja harjoitusottelun lopputulos siis 1-0.

Koska hallivuoroa oli vielä jäljellä, pelattiin päälle vielä kaksi kotiutuslyöntikisaa. Ensimmäinen kotiutuslyöntikisa oli railakasta lyöntipeliä ja päättyi Kirittärille 4-3. Lopuksi kolmen lyöjän kotari päättyi lukemiin 1-1.

Seinäjoen Maila-Jussit pelasi hienon ottelun ja on varmasti vaarallinen vastustaja kesällä. Lukkari Karjanlahti oli vahva omalla tontillaan, sisäpelissä oli tasaisen vahvaa suorittamista kautta linjan.

Kirittäret paransivat otteita odotetusti ottelun edetessä ja onnistujia löytyi laajalla rintamalla. Mari Mantsinen sekoitti välillä Seinäjoen tehokkaasti ottamalla yhteen vuoroon kaksi kärpästä kakkoselta ja perään ykköspalon. Ella Mäkelä löi 3 juoksua (sekä juoksut molemmissa kotareissa), Ella Korpela toi 2 (1 kotarissa) vahvan kopparipelin lisäksi. Jokaisessa sisävuorossa saatiin rakennettua kotiutustilanteita, joten tästä on hyvä jatkaa!Venla Karttusen kommentit Kirittärien Instagramissa.

Hallipelit Kirittärillä jatkuvat jo huomenna sunnuntaina 16.02. klo 16, jolloin vastaan asettuu sarjanousija Joensuun Maila.