Kirittäret nujersi Porin Pesäkarhut vieraissa

 – Otteluraportit

Tasapainoinen ulkopeli ja kovat lyöntiratkaisut tärkeissä paikoissa toivat kaksi sarjapistettä.

Kirittärien alkukautta leimasivat hieman ailahtelevat otteet, mutta viime peleissä peli on parantunut jatkuvasti. Pori on perinteisesti ollut kaikille joukkueille vaikea paikka vierailla, mutta Kirittäret ei tästä hämmentynyt, vaan aloitti pelin ryminällä niin ulkona kuin sisälläkin. Ensimmäisessä sisävuorossaan Porin Pesäkarhut ei nimittäin saanut etenijää edes kakkospesälle, kun taas tasoittavalla Kirittärien ykköskärki rakensi heti hyvän tilanteen. Ensimmäisen Kirittärien juoksu syntyi yhden palon ajolähdöstä, kun Tinja Töyrylä löi viimeisellä lyönnillä merkistä Porin lukkari Minttu Vettenrannan pikkuväärästä syötöstä huolimatta vastustamattomasti kakkosjatkeelle ja Selina Similällä oli helppo työ tuoda juoksu. Samalla lyönnillä Venla Karttunen yritti myös toista juoksua suoraan kakkoselta, mutta Porin ulkokenttä onnistui tekemään palon aivan kotipesän kynnykselle.

Kirittäret ei kahdesta palosta hämääntynyt, vaan lähti rakentamaan uutta tilannetta kakkoskärjestä. Saana Kamppinen yllätti Porin takakentän kakkospuolelta ja juoksi kauden toisen kunnarinsa tyhjään kenttään. Jatkotilanteesta Kirittärien jokeri Sara Kujanen löi merkistä ensimmäisellään aivan vastustamattoman keskisaumalyönnin ja Kamppinen toi vaivattomasti tuplajuoksulla lukemiksi jo 0-3 .

Kirittäret lähti peliin ryminällä ja tyrmäsi Porin Pesäkarhut jo ensimmäisessä vuoroparissa. Kuva Juha Lehtinen

Kirittärien ulkopeli oli ensimmäisellä jaksolla erittäin tiivistä. Parissa vuorossa Porilla oli hankaluuksia saada edes kakkostilannetta ja kaikkiaankin Porin kolmostilanteita oli ensimmäisellä jaksolla vain kolme. Kirittärien sisäpeli pyöri ihan mallikkaasti ja jokaisella vuorolla Kirittäret saikin kotiutusyrityksiä. Porin ensimmäinen kotiutusyritys tuli vasta neljännen aloittavalla vuorolla, kun Porin jokeri Tiia Peltonen löi yhden palon ajolähdöstä ottamattomasti kolmossaumaan. Kirittärien kärsivällisestä ulkopelistä kertoo myös se, että samasta tilanteesta otettiin nöyrästi takapalo kolmoselta ja pakotettiin Pori rakentamaan uutta tilannetta kahdella palolla.Tämäkin yritys tukehtui heti alkuunsa, kun Pori ei saanut etenijää kentällekään. Ensimmäinen jakso päättyi vakuuttavasti Kirittärille 1-3.

Toinen jakso oli kautta linjan tasaisempaa peliä. Kirittärien sisäpeli oli ensimmäistä jaksoa tukkoisempaa ja Porikin sai rakennettua peliään hieman paremmin. Toisen vuoron tasoittavalla Pori sai rakennettua palottoman ajon ja toisena yrittäjänä Tiia Peltonen löi ensin kakkospuolen kumuralla Porille 1-0. Jatkotilanteesta Peltonen tuplasi Porin johtolukemat ottamattomalla keskisaumalyönnillä, mutta tästäkin Kirittäret nöyrästi poimi takapalon ja sai hyydytettyä Porin tilanteet siihen.

Selina Similä jatkaa mainiota vaihtopeliä. Kuva Juha Lehtinen

Kirittärien sisäpeli aukesi vasta viime hetkillä neljännen aloittavalla sisävuorolla. Ykköskärki rakensi palottoman takatilanteen ja Venla Karttunen löi ensin vapaalla lyönnillä valiin kakkospuolelle ja heti perään Porin kolmoskoppari sai vain vaivoin katkaistua Emmi Särkiojan kovan kolmosjatkelyönnin, jolla Saana Kamppinen toi jakson tasoitusjuoksun. Jatkon takatilanteesta Tinja Töyrylä löi vastustamattomasti kolmospuolelle väliin ja Venla Karttusen vuoro oli tuoda Kirittärien johtojuoksun 2-3.

Neljännen tasoittavalla vuorolla Pori oli selkä seinää vasten ja pisteitä saadakseen Porin olisi pitänyt lyödä kaksi juoksua. Pori rakensikin yhden palon ajolähdön Tiia Peltoselle, joka löikin kolmossaumasta vastustamattomasti jakson tasoihin 3-3. Jatkotilanteesta Henna Suominen löi vielä pallon väliin, mutta Tinja Töyrylä poltti etenijän tylysti kotipesään ja samalla sinetöi Kirittärien voiton 0-1 (1-3, 3-3).

Alkukaudella ajoittain yskähdellyt Kirittäiien ulkopeli oli kautta linjan mainiota ja kärsivällisesti tehtiin takapaloja tilanteista, missä kärkeä ei olisi pystynytkään polttamaan. Ronja Salmela pelasi lukkarin tontilla jälleen mainion pelin ja otti myös pari maistuvaa kärpästä.

Porilla oli ajoittain vaikeuksia ykkösellekin pääsyn kanssa. Kuva Juha Lehtinen

Pelinjohtaja Mattias Kitolalle voitto ja sarjapisteet maistuivat.

– Voitto ja kaksi pistettä oli hyvä tulos. Saatiin hyvä startti peliin ja ehkä ensimmäistä kertaa voi olla tyytyväinen hyvään peliin. Virheiden määrää saatiin tiputettua paljon ja silloin kun niitä tuli, niin tilanne saatiin nollattua nopeasti. Porin sai kaikki juoksunsa hyvillä lyönneillä.

– Ykköskärki teki hyvin tilanteita, erityisesti toisen jakson aloittavalla vuorolla oli lyöjiltä todella kovia kotiutuksia.

– Mukava palkinto pelin parantamisesta tässä tässä vaiheessa, suunta on hyvä.

Kirittäriltä ottelun ykköspalkittu Viivi Partanen oli myös tyytyväinen sarjapisteisiin.

– Mukava voitto. Ollaan kehitetty peliä kesän aikana, ensimmäisellä jaksolla pelattiin varmaan kauden parasta ulkopeliä.

Kirittärien kova kesäkuu jatkuu lauantaina 15.06.2024, kun Kirittäret matkaa Tampereen Kauppiin Mansen vieraaksi. Juhannuksen jälkeen edessä on vielä vieraspeli Lapualla ennen kuin Itä-Länsi-viikonlopun avauspelinä Hippokselle saapuu perjantaina 28.06.2024 klo 18 vastustajaksi jälleen Porin Pesäkarhut.

Tilastot https://www.pesistulokset.fi/ottelut/84331

Palkitut

IViivi Partanen Pelaajakortti
IITinja Töyrylä Pelaajakortti

#kirittäret #liikuntapääkaupunki #pesis #allinoranssi #jyväskylä #otteluraportti

Lue myös