Pesäpallon Itä-Länsi-tapahtuma järjestetään Jyväskylässä 27.–30.06.2024

 – Superpesis, Yleinen

Pesäpallon Itä-Länsi ajoittuu vuonna 2024 kesäkuun viimeiseen viikonloppuun. Tapahtuma palaa Jyväskylään yli 40 vuoden tauon jälkeen. Naisten Itä-Länsi pelataan nyt ensimmäistä kertaa Jyväskylässä. Liput tapahtumaan tulevat myyntiin 01.12.2023.

Itä-Länsi-tähdistöottelu järjestään Jyväskylässä nyt neljättä kertaa, viimeksi miesten Itä-Länsi on pelattu Jyväskylässä vuonna 1980. Naisten Itä-Länttä ei ole kertaakaan aiemmin pelattu Jyväskylässä.

Tapahtuman liput tulevat myyntiin 01.12.2023 Ticketmasterin kautta.

”On hienoa järjestää pesäpallon Itä-Länsi-tapahtuma Jyväskylässä pitkän tauon jälkeen. Jyväskylä on perinteikäs pesäpallopaikkakunta ja talousalueella laaja pesäpalloyhteisö. Jyväskylän keskeinen sijainti ja Hippoksen uusi pesäpallostadion saavat varmasti pesäpallon seuraajat liikkeelle. Itä-Länsi on pesäpallon näyteikkuna, joka tarjoaa huippupesäpallon lisäksi iloisia kohtaamisia ja tunnelmallisia elämyksiä kesäisen viikonlopun ajan”, sanoo Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Miika Rantatorikka.

Jyväskylässä Itä-Lännen järjestää Pesäpalloliitto yhteistyössä Jyväskylän Kirittärien, Jyväskylän Lohen, Jyväskylän Kiri 2020:n ja Jyväskylän Kiri & Kirittäret Juniorien kanssa. Ottelut pelataan tänä vuonna uudistuneella Hippoksen pesäpallostadionilla, jossa on nähty jo kuluneella kaudella yleisöennätyksiä.

Jyväskylän Kirittärien puheenjohtaja Henna Virkkunen on innoissaan Itä-Lännen saamisesta Jyväskylään.

Pesäpallo on vahvassa nosteessa Jyväskylässä, ja alueen seurat tekevät tiivistä yhteistyöstä monella rintamalla. Itä-Länsi-tapahtuman hakeminen Jyväskylään on tästä yksi esimerkki. Halusimme tehdä tämän yhteistyössä, jotta tapahtuman hyöty jakautuu laajasti alueen pesäpalloyhteisölle. Lisäksi uusi stadionimme on osoittautunut erittäin toimivaksi pesäpalloareenaksi ja sinne on ilo toivottaa tervetulleeksi kaikki pesäpallon ystävät ympäri Suomea”, Henna Virkkunen sanoo.

Pesäpallon Itä-Länsi-tapahtuma kokoaa yhteen parhaat mies-, nais-, tyttö- ja poikapesäpalloilijat. Idän ja Lännen joukkueet mittaavat paremmuuttaan neljässä huippuottelussa: miehissä, naisissa, pojissa ja tytöissä.

Itä-Länteen otetaan varaslähtö jo torstaina 27.06.2024., kun Jyväskylässä pelataan miesten Ykköspesis-ottelu. Perjantaina illalla on luvassa naisten Superpesis-ottelu. Lauantaina toisistaan mittaa ottavat Idän ja Lännen tytöt sekä naiset. Sunnuntaina pelataan poikien ja miesten Itä-Länsi-ottelut. Vuonna 2024 järjestetään miesten 89. ja naisten 62. Itä-Länsi-ottelu.

Jyväskylän Itä-Lännessä järjestetään myös Tähtien Kisat.

”Pitkän tauon jälkeen järjestetyt Tähtien Kisat toivat tänä vuonna hienon lisämausteen Itä-Länsi-viikonloppuun. Pelaajilta nähtiin heti ennätyksiä sekä taitavia suorituksia. Hiomme konseptia talven aikana ja Jyväskylään saatamme lisätä myös uusia kilpailumuotoja mukaan”, sanoo Itä-Länsi-tapahtuman tapahtumavastaava Aleksi Järviaho.

Itä-Länsi-tapahtuma

 • 27.‒30.6.2024 Jyväskylässä Hippoksen pesäpallostadionilla
 • Järjestetään Jyväskylässä neljättä kertaa
 • Miesten Itä-Länsi on järjestetty aiemmin Jyväskylässä vuosina 1980, 1977 ja 1949. Naisten Itä-Länttä ei ole aiemmin pelattu Jyväskylässä
 • Tyttöjen Itä-Länsi on pelattu Jyväskylässä kertaalleen vuonna 1978.
 • Otteluiden alustava aikataulu:
  • 27.06.2024 Miesten Ykköspesis-ottelu
  • 28.06.2024 Naisten Superpesis-ottelu
  • 29.06.2024 klo 11.00 Tytöt, klo 16.00 Naiset
  • 30.06.2024. klo 11.00 Pojat, klo 15.00 Miehet
 • Ensimmäinen Itä-Länsi-tapahtuma järjestettiin vuonna 1932

Lisätietoa: ita-lansi.fi

Lisätiedot:

Aleksi Järviaho, Itä-Länsi-tapahtuman tapahtumavastaava, aleksi.jarviaho@pesis.fi, 040 552 5192

Lue myös