Kirittäret löysi rallatteluvaihteen Haminan Vallikentältä

 – Otteluraportit, Superpesis

Mittavat juoksutalkoot päättyivät Haminassa Kirittärien 0-2 (2-3, 5-13) voittoon. Sateesta huolimatta naperoleiriläiset toivat legendaariselle Vallikentälle tunnelmaa ja yli 1400 katsojaa.

Kirittäriltä nähtiin Haminassa varsin vakaa ja tehokas iltapuhde. Sisäpelissä nähtiin paljon peräkkäisiä onnistumisia ja komeita kotiutuslyöntejä. Joukkue sai varmasti sitä mitä on kaivannut, vaikka totuuden nimissä Haminan ulkokenttä avusti omalta osaltaan myös mässäilyn puolelle menneissä juoksujuhlissa.

Avausjakso oli niukoista numeroista huolimatta hyvin Kirittärien hallussa. Taru Toikka vei toki kotijoukkueen 2. vuoroparissa 1-0 johtoon Kirittärien ulkokentän hienoisella avustuksella, mutta kun Hamina tuli viimeisen kerran sisälle, se oli 1-3 tappiolla.  Pelissä hurjat 12 juoksua lyönyt Kirittärien tehonyrkki Tinja TöyryläSara Kujanen olivat iskeneet jo aiemmin – Tintti kerran ja Saku kahdesti. Anniina Salo kavensi vielä hienolla välilyönnillä jakson päätösnumeroiksi 2-3.

Toisella jaksolla Kirittärien juoksujuhlan käynnisti Venla Karttunen, joka löi takatilanteessa heti jakson alkajaisiksi 2-rajasta läpi. Saku Kujasen etukentän ähkynäppi ja hidastettu 2-pussari veivät Kirittäret jo avausvuorossa 0-5 johtoon ja kun seuraavassa vuorossa mätettiin vielä 5 lisää, niin peli oli käytännössä ohi.

Kirittärien viime viikkoina kritiikkiä saanut sisäpeli rullasi eteenpäin rauhallisesti puksuttaen kuin rasvattu kone. Tilannetta tehtiin kuin liukuhihnalta ja kotiin otettiin myös äärettömän kovilla: kotiutus-% oli 70. Tällä kaudella jo 85 juoksua Kirittärille lyöneet kärkikotiuttajamme Töyrylä (5 lyötyä) ja Kujanen (7) olivat lähes erehtymättömiä. 100 % vaihtotyöskentelyyn pystyivät Töyrylä ja Kirittärien parhaana palkittu Karttunen, joka kirjautti tilastoihin huikeat tehot 1+2 lyötyä ja 4 tuotua. Illan Ruutu-tähtipelaajana palkittu Eeva Mäki-Maukola toi 4 juoksua, nousukuntoinen Kati Tanhua 3.

Kirittärillä on edelleen mahdollisuus runkosarjassa neljän parhaan joukkoon, mikä tietäisi kotietua pudotuspelien avauskierrokselle. Kirittärien pelaajilla on nyt viikon mittainen treenitauko, tosin viikonloppuna naisten Itä-lännessä ovat tulessa Viivi Partanen, Eeva Mäki-Maukola, Venla Karttunen ja Tinja Töyrylä. Pudotuspeliasetelmia ajatellen äärettömän tärkeäksi nousee seuraava kotiottelu keskiviikkona 09.08.2023 klo 18, kun Hippokselle saapuu sarjakärki Manse.

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun lehdistötilaisuus
https://www.facebook.com/HaminanPalloilijat/videos/lehdist%C3%B6tilaisuus-hp-kiritt%C3%A4ret-0-2-2-3-5-13/797106495202407/

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/58922

Palkitut

I, L&T Kierrätyksen KirittäjäVenla Karttunen
IISara Kujanen
Ruutu-tähtiEeva Mäki-Maukola

Otteluraportin tarjoaa

#mestareidenmatkassa #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #itälänsi2024 #tunteenpaloja #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös