Kirittärien upea loppukiri takasi täydet 3p Kempeleen Kiristä

 – Otteluraportit, Superpesis

Avausjakson helpon voiton jälkeen Kirittäret joutui 2. jaksolla tiukille.

Kirittäret nousi viimeisen sisävuoron loppukirillään kahden juoksun takamatkalta puhtaaseen 2-0 (7-1, 6-5) voittoon Kempeleen Kiristä.

Avausjaksolla Kirittäret oli selvästi kenttätapahtumia hallinnut joukkue. Kempeleen sisäpeli oli kohmeessa ja ulkopelissä annettiin paljon räpylästä. Kirittäret vei avausjaksson näytösluonteisesti 7-1. Hippoksella nähtiin viileässä perjantai-illassa upeita siivuja, vaikka kunnarisarake jäikin tänään tyhjäksi. Varsinkin Ronja Salmelan 2. vuoroparissa iskemä läpäri 3-luukusta oli jaksovoiton kannalta käänteentekevä suoritus. Se vei Kirittäret 4-0 johtoon ja nostatti mukavasti desibelejä 547 hengen katsomossa. Samaa teki jälleen kerran hurjassa iskussa olleen Sara Kujasen läpilyönti 3-jatkeelta: tuloksena myös kaksi lisäjuoksua.

Toinen jakso pelattiinkin sitten tasaisemmissa merkeissä. Kirittärien avausjakson terävyys oli jäänyt vahingossa pukukoppiin. Ulkokentällä alettiin tekemään virheitä ja myös sisäpeli jäi vähän aneemiseksi. Toisaalta Kempele oli terävöittänyt omaa tekemistään ja nousi hetkeksi ottelussa jopa kuskin paikalle. Kirittäret tuli viimeiselle tasoittavalle sisävuorolleen 3-5 tappioasemassa.

Jyväskyläläisten loppukirin käynnisti Jutta Myllyniemi, jonka kierteinen 2-rajanäpy osui ja upposi Kempeleen ulkokenttään. Seuranneesta uudesta ajolähdöstä Sara Kujanen pamautti tappikumuran ja kotijoukkue tasoitti jakson 5-5een.

Tasoitusta lähdettiin hakemaan ensin 2-kärjestä, mutta sen peli kuitenkin selvästi kärsi tänään Laura Toikkasen puuttuessa kokoonpanosta eikä tilanteita saatu. Ratkaisua lähdettiinkin hakemaan uudestaan 1-kärjestä. Kahden palon tilanteessa 3-pesä saatiin kuitenkin vielä täyteen ja kaivattiin edelleen sitä yhtä juoksua. Tällä kaudella jo aiemminkin otteluja ratkaisseen Tinja Töyrylän kumura upposi vastustamattomasti 2-jatkeelle väliin ja kotijoukkue varmisti hyvän loppukirinsä ansiosta ottelusta täydet 3 pistettä. Hieno osoitus jälleen kerran joukkueen henkisen kantin vahvuudesta.

Voiton myötä Kirittäret noui sarjataulukon neljänneksi – 5 pisteen päähän kärjestä, tosin kaksi peliä vähemmän pelanneena kuin kärkijoukkueet. Kirittäret on sarjassa toistaiseksi ainoa tappioitta pelannut joukkue.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin oikeutetusti upeilla lyönneillä peräti 6 juoksua takonut Sara Kujanen. Sakun lyönti on tällä hetkellä siinä kuuluisassa kepissä enemmän kuin hyvin ja illasta toiseen vastustajan ulkokenttä joutuu nöyrtymään Sakun mailalle. 2-palkittu Venla Karttunen (1 lyöty/3 tuotua) oli myös vahvassa iskussa, mutta Kirittärien ulkopelin näyttävin oli tänään Eeva Mäki-Maukola. Mäkillä oli jälleen kerran käsi ja jalka terävänä. Oomin energisimpänä pelaajana palkittu palomestari teki näyttäviä polttoja ulkokentällä ja toi myös 4 juoksua. Ruutu-tähtipelaajana palkittiin Tinja Töyrylä, joka on viime kauden jälkeen löytänyt lisää levollisuutta lyönteihinsä ja pystyy takomaan juoksuja illasta toiseen. Ulkokentällä pitkäraajainen nainen hakee ratkaisevia koppeja ja tuo heittokäsihän nyt on tunnetusti aivan  mahdoton.

Vielä pitää mainita Viivi Partasen upea karkaaminen kotipesään avausjaksolla. Kun vastustajan pelinjohto odotetusti käski pudottamaan Venla Karttusen lyömän pallon, niin Viivi säntäsi kolmoselta kotiin ja toi juoksun. Upeaa pelinlukua nopealta Pumpaselta, joka meni taas tänään hyvin kentälle ja toi komeat 4 juoksua.

Kempele oli avausjakson pelillisesti melkoisessa takalukossa, mutta toisella jaksolla joukkueesta nousi esiin erityisesti lukkari Venla Ronkainen. Vielä B-tyttöikäisen pelaajan uran ensimmäinen kunnari tuli 2. jakson alkuun komealla 3-jatkeen puhkaisulla, mikä sytytti samalla vieraat taistelemaan tosissaan sarjapisteistä.

Kirittärien monipuolisuuspelaaja Ronja Salmela sai viime pelissä jo tiristettyä ketsuppipullostaan tipan ulos, mutta nyt sieltä saatiin jo isompi purskahdus. Avausjakson 3-luukun läpäri kertoo paljon pelaajan sisäpelipotentiaalista. Tämä ykköspesisjoukkueemme lukkari osaa vaihtaa ja kotiuttaa, ja tarpeen tullen myös edetä. Toistaiseksi Ronjan rooli on jäänyt sisäpelissä pieneksi, mutta kauden edetessä häneltä voidaan hyvin odottaa lisää näyttäviä suorituksia.

– Eka jakso oli kyllä ihan meidän hallussa, ja pelasimme laadukasta peliä. 2-jaksolla tuli ulkopelissä pieni musta hetki, mikä vaikutti sitten myös sisäpeliimme. Pistettiin homma vähän tiukille, mutta oli kyllä ihan kovan joukkueen merkki, että saatiin käännettyä ottelu meille vielä siinä viimeisessä sisävuorossa. Omassa läpärissäni kaveri myös auttoi, kun lähti lukemaan lyöntiä liian hanakasti kohti keskustaa. Mutta hienolta tuntui vetää pallo läpi. Vähän on ollut tuon uuden roolini kanssa hakemista ja olen jäänyt myös vähäisemmälle lyöntimäärälle, mihin olen tottunut. Mutta pikkuhiljaa tähän rooliin alkaa tottua eli kyllä se siitä lähtee. Koen itseni vielä tässä vaiheessa enemmänkin vaihtajaksi, mutta kun kotiutustilanteita tulee, niin niihin pitää olla valmiina jatkossakin.

Pelinjohtaja Mattias Kitola oli selvästi tyytyväinen 3 pisteeseen, vaikka täpärälle se tällä kertaa jäi.

– Pelissä oli taas kaksi puolta, niin kuin meillä on muutaman kerran aiemminkin ollut tällä kaudella. Kyllähän tuo 2-jakson loppu oli meiltä hyvä – siihen ei taidettu saada kaveriltakaan yhtään apuja. Tehtiin ottamattomilla lyönneillä juoksut ja otettiin pinnat kotiin. Se on aika kova juttu, ja kertoo myös sen, että sisäpelissä kehitytään. Tietysti se, että viimeisessä vuorossa vaadittiin noita kolmea juoksua, kertoo sen, ettei sitä ennen kaikki mennyt aivan putkeen. Ulkona emme tehneet aivan mitä sovittiin ja kaarella olimme jäljessä lukkari Venla Ronkaista pelinjohtajaa myöten. Voittoa kuitenkin kunnioitetaan, ja eteenpäin on menty.

Matkustatte sunnuntaina 11.06.2023 Joensuuhun – minkälaisia ajatuksia sinulla on tuosta pelistä?

– JoMa on meille tuttu porukka, pelattiin viime vuonna neljä kertaa vastakkain. Ovat pelanneet vissiin ihan hyvin tänä vuonna. Heillä on jalkanopeutta, vaihto-osaamista ja kotiutuksissa ovat myös onnistuneet. On selvää, että meidän perustason pitää olla parempi kuin tänään, jos aiomme voittaa. Jos toisaalta pystymme esittämään tämän kaltaista sisäpeliä, niin aika luottavaisin mielin voi lähteä pelaamaan.

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun lehdistötilaisuus

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/58837

Palkitut

Oomin Energisin pelaajaEeva Mäki-Maukola
I, L&T Kierrätyksen KirittäjäSara Kujanen
IIVenla Karttunen
Ruutu-tähtiTinja Töyrylä
Ottelun SohwitarKati Tanhua

Otteluraportin tarjoaa

#mestareidenmatkassa #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #tunteenpaloja

Lue myös