fbpx

Kirittäret jatkaa työtä turvallisen seurakulttuurin vahvistamiseksi

Pesäpalloliitto ilmoitti tänään asettavansa Kirittärien ex-valmentajan Petri Kaijansinkon vuodeksi peli- ja toimitsijakieltoon epäurheilijamaisen käytöksen vuoksi.

Päätöksen perusteena ovat tapahtumat vuonna 2014-2015 Raumalla ja vuonna 2017 Jyväskylän Kirittärissä.

Kaijansinkon syyllistyminen epäasialliseen käytökseen Kirittärissä ei aiemmin ole ollut seurassa tiedossa. Se nousi esiin vasta nyt Pesäpalloliiton tilaaman SUEK:in selvityksen kautta.

”Tämä oli erittäin ikävä ja järkyttävä tieto. Emme hyväksy minkäänlaista epäasiallista käytöstä pelaajia kohtaan. Olen todella pahoillani pelaajan puolesta. On tärkeää että asia SUEKin selvityksessä nousi esiin. Edelleen tarvitaan määrätietoisia toimia, että kertomisen kynnystä voidaan madaltaa”, seuran puheenjohtaja Henna Virkkunen sanoo.

Kirittäret on hyvin pettynyt Petri Kaijansinkon toimintaan. Hänen työsuhteensa seurassa päättyi huhtikuussa.

Kirittärien arvot ovat tasa-arvo, suvaitsevaisuus ja yhteisöllisyys. Seura ei hyväksy kiusaamista tai häirintää missään muodossa. Asiattomaan käytökseen puututaan heti, kun siitä saadaan tieto, ja tehdään tarvittavat johtopäätökset.

”Meille on tärkeää että kaikilla on mukavaa ja turvallista toimia, harjoitella ja kilpailla Kirittärissä. Tämän varmistamiseksi keräämme pelaajilta säännöllisesti palautetta, ja sitä voi antaa myös nimettömänä”, Virkkunen sanoo.

Kirittärien johtokunta on vuoden alussa vahvistanut seuran toimintamallin kiusaamisen ja häirinnän torjumiseksi ja siihen puuttumiseksi. Mallia tullaan kehittämään edelleen yhdessä pelaajien ja asiantuntijoiden kanssa. Seuran yhdyshenkilönä häirintäasioissa toimii johtokunnan jäsen Armi Ahola.

Mahdollisest lisätiedot pe klo 16 jälkeen:
Henna Virkkunen
Puheenjohtaja
Puh: 050 512 1997
email: henna.virkkunen@kirittaret.fi

Pesäpalloliiton tiedote; https://www.pesis.fi/uutiset/2022/06/pesapalloliiton-johtokunnan-ja-superpesis-oyn-hallituksen-paatos-epaurheilijamaista-kaytosta-koskevassa-asiassa/

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue Myös