Kirittäret sai sisäpelinsä rullaamaan Raumalla

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Rauman Otanlahdessa nähtiin tappiollisesta JoMa-pelistä sisuuntunut, erittäin määrätietoinen Kirittäret.

Peli-ilme oli raikkaan iloinen ja erityisesti sisäpelissä nähtiin sikermältämme kauden parasta peliä.

Sunnuntaisen jopa hieman masentavan peliesityksen jälkeen pelinjohtaja Nalle Viljanen lupasi keksiä ’joitain lääkkeitä’ seuraavaan peliin. Mitä lie yrttejä viuhkamies keitellyt, mutta nyt nähtiin Kirittäriltä tomeraa toimintaa heti ensi metreistä lähtien. Pesät olivat jatkuvalla syötöllä täynnä ja naista otettiin kotiin huimilla tehoilla ja komeilla lyönneillä. Kaaripeli oli terävää ja ulkona palot tehtiin kuta kuinkin oikeista paikoista.

Pelin sisällä aloittanut Kirittäret löi heti avausvuoroparissa taululle tylyt 0-4 lukemat. Hurrikaanin lailla mellastaneen vierasjoukkueen karkelot aloitti yhden palon ajolähdössä Sara Kujanen, joka löi pallon keskeltä koppareiden yli kahden juoksun arvoisesti. Hurmosta lisäsi Laura Toikkanen upealla 1-rajanäpyllä ja Venla Karttunen sai tuoda vuoroparin loppulukemat harhaheitolla. Kirittäret pysyi tanakasti kuskin paikalla jakson loppuun asti tehden joka vuorossa tilanteita ja kotiutukset tehtiin kovalla prosentilla. Avausjakso Kirittärille lopulta 1-8. Feran ainoan juoksun löi Eveliina Kesti.

Fera aloitti 2. jakson hyvin ja meni avausvuoroparin jälkeen 1-0 johtoon jälleen Eveliina Kestin lyönnillä. Tämän jälkeen laitettiin sitten taas tuulemaan, kun esiin astui muuan Sara Kujanen. Mailasta lähti aivan avausjakson kaltainen isku koppareiden väliin – nyt peräti kolmen juoksun arvoisesti – ja Kirittäret siirtyi turvallisen oloiseen 1-3 johtoon. Venla Karttunen iski heti perään vielä varmemmaksi vakuudeksi välilyönnillä numeroiksi 1-4. Feran Alina Rosendahl kavensi 3. vuoroparissa uransa ensimmäisellä lyödyllä juoksulla 2-4, mutta tämän lähemmäksi kotijoukkue ei enää päässyt.

Jalkapöydän murtumasta koko kevään kärsinyt Tinja Töyrylä teki kauan odotetun paluun oranssipaitaan. Ja Tintin siivut olivat kyllä aivan jäätävän kovia: +150 km/h lähtevät kuulat eivät taatusti ole helppoja etupelaajille. Kunhan sihtiä saadaan vähän kohdistettua, niin kesän aikana tulee kyllä rumaa jälkeä vastustajan ulkokenttään. 2-pelinjohtaja Mattias Kitola sanoikin ennen pelin alkua, että Tintillä on nyt niin kova into päällä, että se lyö pallon noista takarajan takana olevista mainostauluista läpi. Pitääkö paikkansa, Tintti?

– No oli kyllä hieno fiilis ennen peliä, iso innostus päästä tämän loukkaantumisen jälkeen vihdoin kentälle. Riitti tuo kaarella seisoskeleminen ja sivusta katsominen. Saimme tänään sisäpeliä hyvin auki. Tuli paljon hyviä lyöntejä, Saran läpärit toki auttoivat, mutta saimme myös luotua hyvin tilanteita. Omista lyönneistä sen verran, että kenttään ne pitäisi saada – ei ne laittomat hirveästi auta.

Sisäpelissä oli tänään paljon onnistujia, mutta suorastaan sensaatiomaisen alkukauden pelannut Sara Kujanen oli jälleen mailan varressa päätä pidempi muita. 5 lyötyä, joista kaikki Kirittärien molempien jaksojen avausjuoksuja, olivat koko joukkueen sytyttäneitä kiskaisuja. Koko kakkoskärjeltä nähtiin nyt niitä kovia suorituksia, joita on jo ehditty odottaakin. Kapteeni Laura Toikkanen pelasi kauden parhaan pelinsä: 1 lyöty, 2 tuotua ja 100 % vaihtopeli. Samoihin lukemiin ylsi myös komean ulkopelin pelannut Venla Karttunen. Kaikki kärkilyönnit nasahtivat ruutuun myös Ella Korpelalla. Viime sunnuntain JoMa-peliin katkesi Emma Körkön uskomaton 14 vuoden ja 9 päivän mittaisen peräkkäisten pelien putki runkosarjassa, mutta konkari alkaa myös päästä pikkuhiljaa vauhtiin – 2 lyötyä ja 1 tuotu juoksu.

Myös pelinjohtaja Nalle Viljanen oli syystäkin tyytyväinen näkemäänsä.

– Olimme alusta alkaen hyvin asialla ja kotiutukset onnistuivat aiempaa paremmin. Peli-ilme oli erittäin hyvä ja tässä oli paljon positiivista. Meillä oli paljon onnistujia niin ykkös- kuin kakkoskärjessäkin. Oli hienoa nähdä, kuinka hyvin Tintti pääsi peliin mukaan loukkaantumisensa jälkeen.

– Nyt pelaajille annetaan huoltavia harjoituspäiviä ja myös henkistä huilia, kun viikonloppuna on noita koulun päättäjäisjuhlia. Seuraavan kerran kokoonnumme joukkueen kanssa yhteen ensi maanantaina.

Pieni hengähdystauko pelaajille on varmasti mieleen, sillä kahden tulevan viikon aikana pelataan neljä ottelua. Kirittärien pelit jatkuvat toisella peräkkäisellä vieraspelillä keskiviikkona 08.06,2022 kun joukkue pääsee korkkaamaan täysin uuden stadionin Pöytyällä.

Harvian Jälkilöylyt

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/42635#live

Palkitut

Ruutu-tähtiVenla Karttunen
ISara Kujanen
IIEmma Körkkö

Otteluraportin tarjoaa

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #tunteenpaloja

Lue myös