Nuori superlahjakkuus Fanni Käyrä jatkaa Kirittärissä 2v sopimuksella

 – B-tytöt, Pelaajasopimukset, Superpesis, Talent, Uutiset - Naisten Ykköspesis

Jo viime vuonna Kirittärien naisten Superin harjoitusryhmään kuulunut Fanni Käyrä, 16, on tehnyt seuran kanssa jatkosopimuksen kauden 2024 loppuun asti.

Fanni pelasi jo kaudella 2021 vasta 15-vuotiaana B-tyttöjen SM-hopeajoukkueessa. Tänä vuonna vastuuta tuli jo enemmän, sillä Fanni debytoi naisten Ykköspesiksessä. Juuri Schildtin lukion aloittanut Kirittärien oma kasvatti pelasi rikkonaisesta kaudesta huolimatta 8 peliä naisten toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Polttolinjassa häärivästä Käyrästä odotetaan erityisen kovaa ulkopelaajaa tulevaisuudessa.

Fanni Käyrä – mitkä ovat mietteet näin sopparin allekirjoituksen jälkeen?

– Tunnelmat ovat oikein hyvät. Aloitin juuri lukiossa ja nyt kun on off-season, niin saa myös vähän levätä. Oli kyllä tosi hienoa, kun minulle tarjottiin jatkosopimusta. On se niin hienoa päästä näin nuorena treenaamaan noiden naisten ja ammattilaisten kanssa. Se on kehittymisen kannalta tosi tärkeää.

– Talvelle on tavoitteena kehittyä pelaajana mahdollisimman paljon ja saada tekniikoita paremmiksi. Erityisesti odotan kehitystä sisäpelissä. Ensi kesälle toivon, että saisin paikan Ykköspesisjoukkueesta ja että pääsisin myös B-tytöissä aiempaa isompaan rooliin.

Pelinjohtaja Mattias Kitola on erityisen innoissaan Fannin sopimuksesta.

– Katseeni kiinnittyi talvella 2021 Alajärvellä C-tyttöjen hallipelissä nuoreen tyttöön, jolla oli ihmeellinen kyky olla aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Selässä luki Käyrä. Tämä on taito mitä on vaikea opettaa kenellekään – se joko on tai ei. Kun tämä ominaisuus on jo noin nuorella pelaajalla, niin lajitaitojen ja fysiikkaominaisuuksien kehittyessä hänellä on ilman muuta potentiaalia huippupelaajaksi. Olettaen tietysti, että pysyy terveenä ja on valmis tekemään paljon töitä.

– Kyseessä on suuri lahjakkuus, joka oli jo vuosi sitten voittamassa B-tyttöjen SM-hopeaa. Viime talvena ajattelimme antaa Fannille hieman suurempaa roolia ulkokentällä, kun pelasimme Lappeenrantaa vastaan Ykköspesiksen harjoitusottelun. Jos joku hyvä ulkopelaaja tekee pelissä 3-4 paloa, niin Fanni teki niitä siinä pelissä etulukijana 12.

. Mennyt kausi oli Fannille haastava, kun oli sairasteluja ja loukkuja, mutta hän pelasi silti muutaman Ykkösen pelin. Nyt hänellä on toista kautta paikka Superin ringissä, jossa hän pääsee totuttelemaan Kirittärien ja Superin treenikulttuuriin. Ensi vuonna Fanni pelaa Ykköspesistä ja B-tyttöjen Superia. Hänen kanssaan edetään maltilla. Kyseessä on selvä lahjakkuus, jolla on edessä iso tulevaisuus Kirittärissä.

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100

Lue myös