Aino Vapaavuori takaisin Kirittäriin 1+1 vuoden sopimuksella

 – Pelaajasopimukset, Superpesis, Uutiset - Naisten Ykköspesis, Yleinen

Kaudella 2022 Roihuttarien riveissä Superpesiksestä tuntumaa hakenut jyväskyläläinen Aino Vapaavuori, 23, palaa takaisin oranssipaitaan.

Monet muistavat varmasti Ainon jo muutaman vuoden takaa. Hän oli Kirittärien kantavia voimia, kun jyväskyläläiset nousivat Suomensarjasta Ykköseen v. 2020. Seuraavalla kaudella Vapaavuori pelasi Kirittärissä jo ykköspesistä, mutta sitten oli uusien haasteiden aika.

Aino Vapaavuori Kirittäriin 2023+2024

Kaudella 2022 hän debytoi naisten Superissa. Vapaavuori pelasi kasvattajaseurassaan Roihuttarissa lähes koko kauden 2-kopparina, sisäpelirooli sen sijaan vaihteli, pääosin ykkös- ja kakkoskärjen välillä.

Mikä toi sinut takaisin Kirittäriin, Aino Vapaavuori?

– Kirittäret oli siinä mielessä luonteva valinta, että opiskelen täällä Jyväskylän yliopistossa varhaiskasvatusta ja olen asunut täällä viisi vuotta.Kaksi kauttahan ehdin täällä jo aiemmin pelata, niin ympäristö ja ihmiset ovat tuttuja. En halunnut olla matkapelaajana toista kautta putkeen ja koen, että täällä on paras paikka kehittyä urheilijana.

– Itselläni oli nousujohteinen kausi ja tuntui, että pääsin oikein kunnolla kiinni sarjan tempoon aivan runkosarjan lopulla. Olen tyytyväinen kauteeni, se oli antoisa ja opettava. Odotan kovasti joukkueen tapaamista ja sitä, että pääsen sisään valmennusryhmään. Odotan kovaa treeniä: se voi olla hauskaa, mutta silti tehokasta. Pidän siitä, että täällä kaikki toiminta on niin tavoitteellista ja tarkkaan harkittua. Tavoite on pelata Superpesistä ensi kesänä ja kehittää talven aikana omaa fysiikkaa.

Pelinjohtaja Mattias Kitola – minkälaisen pelaajan Kirittäret saa Aino Vapaavuoresta?

– Aino on työteliäs ja motivoitunut urheilija, jonka kopparipelistä huokuu rauhallisuus. Tekeminen on tosi helpon näköistä ja hän on teknisesti pelipaikallaan erittäin hyvä. Hän tuo lisää kilpailua toisesta kopparin tontista, jota Ainon lisäksi tavoittelevat Rantosen Eve ja Pajusen Iida. Muiden kopparikokelaiden tavoin Ainokin on sisällä selkeä etenijä ja pelaa erityisesti nolla- ja ykköstilannetta.

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100

Lue myös