Naisten Superpesikseen tähtäävä Julia Pasanen 1+1 vuoden sopimukseen

 – Pelaajasopimukset, Superpesis, Talent, Uutiset - Naisten Ykköspesis, Yleinen

Lahden Maila-Veikkojen kasvatti muutti viime keväänä Lahdesta Jyväskylään ja pelasi menneen kauden Kirittärien Ykköspesisjoukkueessa.

Superpesisuraa tosissaan tavoitteleva Julia Pasanen, 21, on tehnyt Kirittärien kanssa 2023+2024 pelaajasopimuksen.

Varsinkin alkukausi oli Pasaselle hulppea, sillä hän löi useassa pelissä kunnareita ja oli ratkaisemassa pelejä Kirittärille naisten Ykköspesiksessä. Hän löi kauden 19 ottelussa 5+27 ja toi 17 juoksua. Pasanen pelaa sekä etukentällä että linjassa ja viihtyy erinomaisesti myös ulkokentällä.

Pasanen kohahdutti jo Lahdessa kaudella 2021, kun hän iski Suomensarjassa Maila-Veikkojen paidassa hirmu tehoilla. Hänestä odotettiin jo silloin jossain vaiheessa tulevaa naisten Superin pelaajaa.  Tämä vuosi oli jälleen yksi edistysaskel siihen suuntaan Ykköspesiksessä.

– Tiesin, että täällä Kirittärissä on hyvä valmennus, niin ajattelin koittaa päästä mukaan. Eli ihan pesäpallon perässä muutin tänne Jyväskylään. Tämä sopimus on minulle tärkeä ja se takaa minulle näyttöpaikan Talentissa.

Vielä keväällä Pasanen ei tiennyt pelaako hän Suomensarjaa vai Ykköstä, mutta määrätietoisesti hän toteaa omien tavoitteidensa olevan paljon korkeammalla.

– Menneeseen kauteen olen tosi tyytyväinen, kun sain vakiinnutettua paikkani Ykköspesiksen joukkueessa. Tavoitteeni ei ole vain päästä pelaamaan Superia, vaan olla myös jossain vaiheessa urallani naisten Superin parhaita pelaajia.

Naisten Superpesisjoukkueen pelinjohtaja Mattias Kitola ei pidättele innostustaan Pasasen sopimuksesta.

– Julia on hyvin kiinnostunut pelistä ja sen kehittämisestä ja hänellä on kova halu tehdä töitä ja kehittyä. Emme ehtineet vielä viime kesänä paljoa tutustua, mutta potentiaali on valtava viime kesän Ykköspesisnäyttöjen perusteella. Hänellä on ihan puhtaimpia lyöntitekniikoita, mitä itse olen koskaan nähnyt. Hän ymmärtää hyvin pelin kokonaiskuvan ja kun saamme tässä ehjän harjoituskauden alle, niin katsotaan riittävätkö rahkeet kenties jo ensi vuonna naisten Superpesisjoukkueeseen.”

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100

Lue myös