Manse selvitti ensimmäisen ottelupallon Kaupissa – sunnuntaina pelataan Hippoksella!

– Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Kirittärien sisäpeli jäi tänään vähän telineisiin ja kun taas Manse petrasi ulkopeliään, se otti finaalien avausvoiton 1100 katsojan edessä luvuin 2-0 (3-2, 5-4).

Tänään nähtiin ottelusarjan tasaisin kamppailu, jossa pelattiin erittäin tasaisesti aina molempien jaksojen neljänteen vuoropariin asti. Avausjaksolla Manse tuli viimeisellä tasoittavalla vuorollaan ensin tasoihin, ja heti perään finaaleissa toistaiseksi ilman juoksuja jäänyt Anna Ala-Kauhaluoma löi väliin jaksovoiton Manselle. Kirittärien molemmat juoksut avausjaksolla löi Emma Körkkö.

Toisen jakson 2. vuorossa Jutta Myllyniemi vei Kirittäret ensin 0-1 johtoon. Mansen tasoitus tuli 3. aloittavalla, kun joukkueen parhaaksi kotiuttajaksi (1+7 lyötyä) finaalipeleissä noussut ex-Virkiätär Elli Kattelus löi ajolähdöstä 2-rajan näpyllä tasoituksen. Laura Toikkasen polttoheitto oli milleistä kiinni, mutta videotarkistuksen jälkeen juoksu hyväksyttiin. Jakson ja ottelun ratkaisu tuli niin ikään Katteluksen mailasta. Vaarattoman tuntuisessa ajolähtötilanteessa hän löi pallon Tinja Töyrylän yli, kun tämä pelasi ehkä pienellä riskillä Katteluksen lyöntiä pois. Tuloksena oli kunnari ja kolme tavallista. Tämä osoittaa, miten karulla tavalla nämä finaalit voivat ratketa.

Ottelun ikävin tilanne nähtiin Kirittärien viimeisen tasoittavalla, kun Mansen lukkari Senni Sallisella ei syöttö pysynyt enää millään lautasella. Sallinen päästi lähes perä perään kolme etenijää kotiin, kunnes paikalle vaihdettiin Jasmin Andreasen. Onneksi peli ei ratkennut tähän, vaan finaalisarjaan saadaan urheilullinen ratkaisu. Sallisen väärillä syötöillä tilanne meni kuitenkin täpäräksi 5-4.

Manse iski tänään Kirittärien aseilla. Se oli ulkokentällä äärimmäisen kova ja sisällä parempi juuri silloin kun jaksoja piti ratkaista eli viimeisissä vuoropareissa. Tämän päiväisestä on petrattava ainakin sisäpelissä, mikäli Manse ei sorru huomenna isompiin ulkopelivirheisiin. Kirittärien parhaina palkittiin Jutta Myllyniemi (I) – 1 lyöty, ja Eeva Mäki-Maukola (II), joka toi 2 juoksua.

Jutta Myllyniemi – halusitte sitten siirtää mestaruuden ratkaisun sunnuntaiksi kotikentälle?

– Jep! Peli oli aika erilainen kuin viikko sitten – sisällä nihkeää ja tasaista vääntämistä molemmilta. Pikkaisen meillä on varaa tästä tarkentaa omaa peliämme huomiselle. Tiedämme kyllä mitä meidän pitää tehdä.

Kirittärien pelinjohtaja Mattias Kitola ei jäänyt sen kummemmin surkuttelemaan tappiota. Sarja on meille 2-1, joten hyvillä mielin tässä mennään. Pikku tarkennuksia tehdään ja huomenna otellaan uudestaan.

– Teimme tänään jonkin verran enemmän virheitä, joten kaveri kyllä ansaitsi voittonsa ja nyt mennään sitten neljänteen peliin.

Suomenmestaruuden ratkeaminen on siis mahdollista jo tänään su 18.09.2022, kun vanhan Hippoksen vihoviimeinen taisto alkaa klo 14:00. Se mikä on ainakin varmaa on se, että Emma Körkkö ja Susanne Ojaniemi pelaavat viimeistä kertaa urallaan pesäpalloa Hippoksella.