Viime kauden finalistit tuliseen välieräsarjaan

 – Otteluennakko, Superpesis, Yleinen

Odotettu välieräsarja 2021 finaaliparin Kirittärien ja Pesäkarhujen välillä käynnistyy lauantaina 27.08.2022 Porissa. Homman nimi on tuttu – kolmella voitolla finaaliin.

Joukkueet kohtaavat uudelleen heti seuraavana päivänä su 28.08.2022 klo 16 Hippoksella.

Puolivälieräsarjat ovat takana ja runkosarjan neljä parasta jatkaa jälleen kerran välieriin. Runkosarjan 2. ja 3. eli Pori ja Jyväskylän Kirittäret kohtaavat tänä vuonna jo välieräsarjassa. Se on selvää, että finaalista tulee putoamaan yksi potentiaalinen mestarijoukkue.

Puolivälieräsarja Rauman Feraa vasten ratkesi ja katkesi viime sunnuntaina suoraan kolmella voitolla. Kirittärillä onkin ollut koko viikko aikaa valmistautua tulevaan välieräviikonloppuun ja vastustajaan, Poriin. Kapteeni Laura Toikkasen mietteitä keskiviikkoiltana:

Ensinnäkin kovasti jo odotetaan viikonloppua. Puolivälieräsarjasta, vaikka ei ollut kaikkein kovin vastus, niin pelattiin niin hyvää pesistä, että se antoi aika kovan itseluottamuksen joukkueelle. Kun ollaan joukkueen kanssa purettu mennyttä sarjaa, tuli useammalta pelaajalta, että oli tosi rauhallinen fiilis. Ulkopeli oli jäätävän hyvää Feraa vasten. Pori saa lyödä aika hyviä lyöntejä, että saa meidän kentästä juoksuja.

Otettiin pari päivää omaa aikaa ja tänään alettiin käymään läpi Poria. Loppuviikko menee samalla kaavalla. Loppuviikko tehdään lajiharjoittelua, ei enää mullistuksia, enemmän pieniä tarkennuksia. Oman pelin kautta edetään. Toki vastustajaa ajatellen.

Kirittäret ja Pori kohtasivat runkosarjassa kahdesti heti kesätauon jälkeen vain muutaman päivän sisään. Ke 29.06.2022 Kirittäret voittivat vieraspelin Porissa suoraan 2-0 (6-5,6-1) ja pe 01.07.2022 Hippoksella pelatun toisen runkosarjaottelun voittokin jäi Kirittärille kotiutuskilpailun jälkeen lukemin 2-1k (1-8,3-1,0-0,2-1).

Pelinjohtaja Mattias Kitolan mietteitä Porista ja tulevasta välieräsarjasta.

Tänään keskiviikkona kokoonnuttiin joukkueen kanssa palaverin ja lajiharjoituksen merkeissä. Torstaina ja perjantaina on samanlainen kattaus. Palaverit keskittyy jo tulevaan vastustajaan ja harjoituksissa on tiettyjä pieniä asioita joita halutaan kehittää. Aika odottava on fiilis ja kopissakin sen aisti, että joukkueella myös. Pelattiiin hyvä puolivälieräsarja ja on tosi hyvä lähteä Poria vastaan. Rauma-sarja sen osoitti, että ollaan Suomen paras ulkopelijoukkue ja että sen pohjalta on aika mukava lähteä Poria vastaan.

Viime vuoden Suomenmestari tulossa vastaan ja kaikki eväät on Porilla tänäkin vuonna. Huippujoukkue. Ykköskärki ja jokerit on mihin heidän peli perustuu. Kyllä mainostamani meidän ulkopeli pääsee testiin. Mukava päästä mittaamaan meidän ulkopeliä. Toki Porilla on myös hyvä lukkari ja hyvä etukenttä. Vaaditaan laadukkaita suorituksia sisäpelissä. Varmasti jos tehdään mailan varressa suorituksia laadukkaasti niin se näkyy tulostaululla. Olettaisin, että tässä sarjassa ei juoksuilla juhlita, vaan kyllä alusta loppuun pelit tulee olemaan vääntämistä. Kumpi joukkue pystyy laadukkaammin omia suorituksia tekemään yksilötasolla, lopulta voittaa. Odottaisin, että tätä sarjaa ei kyttäilemällä lähdetä liikkeelle, vaan molempi joukkue lyö kaasun pohjaan ja aletaan kilvoittelemaan finaalipaikasta.

1. välierä Pori – Kirittäret lauantaina 27.08.2022 Porissa klo 16
2. välierä Kirittäret – Pori sunnuntaina 28.08.2022 Jyväskylässä klo 16
3. välierä Pori – Kirittäret keskiviikkona 31.08.2022 Porissa klo 17
4. välierä (tarvittaessa) Kirittäret – Pori lauantaina 03.09.2022 Jyväskylässsä klo 16
5. välierä (tarvittaessa) Pori – Kirittäret sunnuntaina 04.09.2022 Porissa klo 16

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100

Lue myös