B-tytöt lähtevät pudotuspeleihin mestaruus tavoitteena

 – Yleinen, B-tytöt, Otteluennakko, Talent

B-tyttöjen puolivälierät alkavat tänään to 25.08.2022 klo 17:30 Hippoksella Haminan Palloilijoita vastaan.

Kirittärien B-tyttöjen runkosarja päättyi jokin aika sitten hienosti odotettuun lohkovoittoon. Heinäkuusss tuli muutama tappio, mutta ne selittyivät pitkälti sillä, että muiden joukkueiden otteluruuhkassa paikalle piti nostaa välillä jopa D-tyttöikäisiä pelaajia. Ja välillä ei saatu edes 12 pelaajaa mukaan. Pudotuspeleissä kaikki on kuitenkin toisin. Joukkue lähtenee ykköskokoonpanolla kirkastamaan viimevuotista hopeamitalia.

Sara Kujanen, Elsa Nyman, Viivi Partanen ja Ronja Salmela kirkkaimpina tähtinään Kirittärillä on erittäin vahva joukkue syksyn tärkeimpiin peleihin. Huikeasta yksilötaidosta huolimatta pienenä arvoituksena on, miten joukkue saadaan hitsattua yhteen kauden jälkeen, kun parhaalla kokoonpanolla ei olla esiinnytty otteluissa vielä kertaakaan.

Kovan ja tasaisen lohkonsa voittanut Kirittäret kohtaa puolivälierissä Haminan Palloilijat. Ensimmäinen puolivälierä pelataan Hippoksella tänään torstaina 25.08.2022 klo 17:30, joten kaikki mukaan kannustamaan Kirittäret B-tytöt voittoon! Liput 5€, Kirittärien kausikortilla B-tyttöjen puolivälierään edelleen vapaa pääsy.

B-tyttöjen pelinjohtaja Juha Mäkelä on erittäin luottavainen joukkueeseensa.

– Lohkovoitto varmistettiin jo kevään peleissä ja kesällä ottlutahti oli harvempi. Tappiopelit heinäkuussa selittyvät osittain sillä, että pelasimme vajaalla ja hyvin varamiehisellä tyttöjoukkueella. Elokuun eka viikolola pelasimme Vimpeliä ja Haapajärveä vastaan, jotka molemmat voitimme. Varsinkin Haapajärvi-peli oli jo sen näköistä peliä mitä on haettu. Sielläkin meillä oli vasta 80 % kokoonpano optimista.

– Naisten pelinjohtaja Mattias Kitolan kanssa on alustavasti keskusteltu mahdollisuuksista käyttää peleissä myös naisten Superia pelaavien tyttöjen kanssa ja lähtökohtaisesti saisimme ainakin sitä kautta parhaan mahdollisen kokoonpanon pudotuspeleihin.

– Pieni arvoitus pudotuspeleihin lähdettäessä on se, että emme ole päässeet vielä kertaakaan pelaamaan kauden aikana parhaalla kokoonpanolla. Olen kuitenkin hyvin luottavainen, sillä nyt saamme koko joukkueella alle paljon yhteisiä harjoituksia. Saadaan pidettyä lajituntuma ja keskittyä vain harjoitteluun, mikä saattoi tuossa peliruuhkassa vähän kärsiä.

– Toinen positiivinen asia on se, että monet pelaajat ovat saaneet kovuutta ja kokemusta kesän aikaan kovista peleistä myös Ykköspesiksen otteluista. Arviolta puolet joukkueesta pelasi isossa roolissa kesän aikana Ykköspesistä. Siinä sarjassa meillä oli loppukausi erittäin hyvä. Tätä kautta monelle pelaajalle on tullut kesän aikana hyvä pelirutiini. Nyt tulee taukoa, mutta ollaanpa sitten levänneinä ja hyvin harjotelleina valmiita loppupeleihin. Meillä on mahtava mahdollisuus menestyä.

– Hamina on vahvo joukkue. HP on rutinoitu joukkue, sillä myös heillä on muutamia Ykköspesistä pelanneita pelaajia (mm. Roosa Örså ja Hertta Härkönen) ja yhteistyösopimus Lappeenrannan PesäYsien kanssa. Meille on kuitenkin etuna se, että pääsemme aloittamaan pelit kotikentältä.

– Oma vahvuutemme on varmastikin fysiikka: joukkueesta löytyy jalkanopeutta ja lyöntivoimaa. Toinen on pelirutiini, koska meillä osa pelaajista on saanut kokemusta aina naisten Superpesistä myöten. Joukkueesta löytyy myös huikeaa yksilötaitoa aina ulkopeliä myöten. Kun vain saamme pelata terveenä, niin kyllä meillä kova joukkue on.

B-tyttöjoukkueen kapteeni, 3-kopparina ja kotiuttajana pelaava Venla Vapaavuori odottaa myös positiivisin mielin pudotuspelejä.

– Joukkueessa on erittäin hyvät tunnelmat tällä hetkellä, pudotuspeleihin lähdetään kovalla latauksella, sillä vastaan tulee enää vain kovia joukkueita. Nyt treenataan ja lähempää ottelua tutustutaan vastustajaan tarkemmin. Mestaruus in meidän tavoitteemme, niin tekemisenkin pitää olla sen mukaista.

– Vähän haastavaa on tietty ollut, kun ei olla kovimmalla kokoonpanolla päästy juurikaan pelaamaan. Uskon kuitenkin, että yksilöinä kaikki pystyvät antamaan kaikkensa. Ne, jotka mahtuvat tähän kokoonpanoon, ovat kyllä paikkansa ansainneet ja yksilötason osaaminen on kovaa luokkaa. Yhteen pelaaminen muotoutuu varmasti pudotuspelien aikana.

– Pahimpia vastustajia ovat varmasti Porin Pesäkarhut ja Rauman Fera. Laitilan Jyske on yllättänyt tänä vuonna ja on myös varmasti kova vastus.

Puolivälierät, välierät ja finaalit pelataan paras kolmesta -periaatteella eli jatkoon pääsyyn vaaditaan kaksi voittoa. Vieraspeli Haminassa pelataan maanantaina 29.08.2022 klo 17:00. Tarvittaessa pelataan kolmas ottelu Hippoksella torstana 01.09.2022 klo 17:00 (Huom alkamisaika).

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100

Lue myös