Kirittäret laittoi Roihuttaret yhä pahempaan pinteeseen

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Sarjan hännille juuttunut pääkaupungin lippulaiva ei saanut helpotusta tilanteeseensa, kun Kirittäret vei ottelun helpohkosti 2-0.

Tänään pelattiin paitsi sarjapisteistä, niin ennen kaikkea sarjasijoituksista.

Mielenkiintoisia aikoja eletään naisten Superissa. Taistelu sarjasijoituksista on kuumimmillaan. Lapua antoi tänään yhden pisteen Vaasan Mailattarille, mikä hieman helpotti Kirittärien tilannetta. Lähtökohtaisesti Lapuan piti voittaa kaikki jäljellä olevat pelit ja nousta sarjakolmoseksi. Runkosarjan sijoituksella ei toki Kirittärille ole enää väliä, koska todennäköisesti välierien ja sitä kautta myös loppuotteluiden kotietu on menetetty. Mutta eihän tällä ole isoa merkitystä, kun keskinäisissä TOP4 otteluissa Kirittäret on ollut selvästi paras. Voittamisen kulttuuri nousee taas omaan arvoonsa, kun pudotuspelien taitajat pääsevät kehiin.

Tämän päivän Roihuttaret-pelistä ei jäänyt jälkipolville paljoa kerrottavaa. Kiritäret järjesti joka sisävuorollaan ajolähtöjä ja tulosta tuli. Sisällä tehtiin itse paloja, mutta silti 3 pisteen voitto on tärkeä. Roihuttaret sai ainoastaan kuusi 3-tilannetta koko ottelussa, mikä kertoo Kirittärien ulkopelin väkevyydestä.

Sisälläkin tsempattiin. Eeva Mäki-Maukola löi kauden 4. kunnarinsa ja huudatti yleisöä samalla lyönnillä syntyneestä 1000. kärkilyöntipisteestä. Mäkki ratkaisi ykkösjakson Kirittärille 4-0. Upealle kaudelle nykypelaajista 7:nä 1000 kärkkärin haamurajan saavuttanut urheilija sai kotiyleisöltä ansaitsemansa isot aplodit.

Toisella jaksolla Kirittärien ulkopeli piti edelleen Roihuttaret pihdeissään ja tilanteita annettiin vähän. Lyöjäjokeri Emilia Mattila ehti jo tasoittaa pelin 1-1, kunnes kolmesti mailassa 2-jaksolla onnistunut Jutta Myllyniemi vei Kirittäret 3-1 johtoon. Niitin 4-1 Roihuttarien tauluun löi Venla Karttunen, joka onnistui kertaalleen myös avausjaksolla.

Kirittärien tärkein pelaaja oli tänään – jälleen kerran – Eeva Mäki-Maukola. Mäkin lisäksi Ella Korpela kauhoi hienosti 3-tontilla ja toi kolme juoksua. Juti Myllyniemi löi kolme ja varmasti ensimmäisiä kertoja urallaan numerolla 4 pelannut Venla Karttunen löi kaksi juoksua. Tänään vähille minuuteille jääneet etenijäjokerit Kati Tanhua (2-palkittu) ja Susanne Ojaniemi pelasivat 100 %:sti oman ruutunsa ja etenivät myös tehokkaasti aina kotipesään asti.  Juuri jatkosopimuksen Kirittärien kanssa tehnyt B-tyttö Elsa Nyman meni hienosti kentälle ykköskärkenä.

Pakko nostaa vielä esiin Ruutu-pelaajana (paras sisäpelaaja) palkittu Mari Mantsinen. Eilen jo toisen kerran tällä kaudella kuukauden lukkariksi itsensä pelannut tunnepelaaja osoitti jälleen kovaa näkemystä pelin ytimestä. Kun Venla Karttusen polttoheitto kotiin epäonnistui, niin Tohmajärven tomera kasvatti heitti kärkietenijästä palon 3-pesältä. Aivan huikeaa kautta pelaa Mantsinen ja lukkarista ei ainakaan jää kiinni joukkueen menestyminen myöskään jatkopeleissä.

Roihuttarien vitsit ovat vähissä. Monesti vain yhdellä lyönnillä sarjapisteitä menettänyt naispesiksen 80-luvun suurseura on tippumassa sarjasta. Jämänumeroilla pelaavat Salli ja Tilda Palola olivat jälleen vierasjoukkueen parhaat, kuten edellisessäkin joukkueitten kohtaamisessa. Joukkueen oman osaamisen härdelli pitää saada uomilleen jatkossa.

Läpi kauden Kirittärien ykköspalkintoja kahminut Eeva Mäki-Maukola oli jälleen ykkönen ja ottelun jälkeen myös tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Voitto tuli ihan hyvän pelin kautta, vaikka Roihuttaret laittoi meitä monessa vuorossa ulkopelillään ihan tiukillekin. Oli hauska kuulla kunnarin jälkeen kolmosella, että – aha – 1000. kärkkärihän se sieltä paukahti. En ollut lainkaan tietoinen asiasta. Omassa ulkopelissä on vielä parantamisen aiheita, varsinkin kun meillä on aina välillä näitä ulkopelisijoitusten muutoksia. Sisäpelissä toivon, että pystyn jatkamaan tätä tasaisen varmaa suorittamista.

Pelinjohtaja Mattias Kitola oli niin ikään tyytyväinen pelin antiin.

– No varmaan oltiin kuskina koko ajan ja päästiin paljon lyömään. Pikkuisen laadukkaammilla lyönneillä oltaisiin saatu ehkä enemmän juoksuja, mutta tämä riitti voittoon. Ihan hyvä, tasapainoinen peli meiltä. Sisällä meillä oli kentälle menot kovat ja 25 tilannetta, mutta analysoidaan asiaa tarkemmin perjantaina joukkueen kanssa. Ulkopeli oli hyvää ja se yksi juoksukin annettiin räpylästä.

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun lehdistötilaisuus

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/42725

Palkitut

IEeva Mäki-Maukola
IIKati Tanhua
Ruutu-tähtiMari Mantsinen

Otteluraportin tarjoaa

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #tunteenpaloja

Viimeaikaisia uutisia