Otteluennakko ke 03.08.2022 klo 18 Kirittäret – Roihuttaret

 – Otteluennakko, Superpesis, Yleinen

Runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussa Kirittäret kohtaa Roihun Helsingistä.

Roihuttarien kausi on ollut haasteellinen. Suhteellisen hyvin lähtenyt kausi tyrehtyi pisteiden osalta jo kesäkuussa, ja joukkue on saalistanut ainoastaan 3 sarjapistettä eikä ainuttakaan voittoa sitten toukokuun. Nyt sarjajumboksi valahtanut roihuvuorelaisryhmä alkaa olla tiukan paikan edessä. Pisteitä pykälän sarjassa ylempänä olevaan joukkueeseen (Pöytyä) on 4 pistettä, kun sarjaa on jäljellä 5 ottelua. Loppukausi on taistelua olemassaolosta, sillä sarjan viimeinen joukkue putoaa armottomasti Ykköspesikseen.

Roihuttarien tilannetta ei ole helpottanut myöskään pelinjohtajan vaihdos. Pasi ’Basso’ Niemelä vetäytyi viuhkan varresta reilu pari viikkoa sitten terveydellisiin syihin vedoton. Joukkuetta ohjasi tämän jälkeen muutaman pelin verran kokenut entinen huippupelaaja Kaisa Höglund. Edellisessä pelissä puikkoihin astui viime kauden 2-pelinjohtaja Matti Pirinen, joka luotsaa joukkuetta loppukauden.

Kirittäret on parantanut otteitaan sarjan edetessä ja vaikka sarjasijoitus on kolmas, niin se on kerännyt eniten pisteitä neljän kärkijoukkueen keskinäisistä kohtaamisista. Pisteet ovat myös jyväskyläläisille tärkeitä runkosarjan lähestyessä loppuaan. Sijoista 2-4 tullaan käymään erittäin tiukka kamppailu, ja mitä parempi on sijoitus runkosarjassa, sen helpompi on vastus puolivälierissä. Samalla taistellaan jo kotiedusta välieriin ja jopa mahdollisiin mitalipeleihin. Kirittärillä on vielä 4 runkosarjan peliä jäljellä.

Seuraa heitä

Sarjasijoituksesta huolimatta Roihuttarilta löytyy useampiakin eturivin pelaajia, mm. Itä-lännessä nähtiin tänä vuonna kolme joukkueen pelaajaa. Lotta Nummikari on vahva, kovakätinen lukkari, joka on myös pelote mailan varressa. Höglundin sisarukset Charlotta ja B-tyttöikäinen Camilla ovat joukkueen kärki ja paljon vartijoina, kun tilannetta lähdetään rakentamaan.

Myös Kirittärien osalta 1-kärjen onnistuminen on kiintoisaa seurattavaa. Joukkue on toki pystynyt tekemään tilanteita, mutta ainakin jatkopelejä ajatellen kaksikon Kati TanhuaElla Korpela yhteispelin toivotaan onnistuvan. Kotiutuspuolelta silmään elohiireksi voisi ottaa Kirittärien keskipalkin pelaajat numeroilla 5-7. Nouseeko sieltä ratkaisijoita? Lukkarin tontilla voi ihastella jo toisen kerran peräkkäin naisten Superpesiksen kuukauden lukkariksi valitun huippuvireisen Mari Mantsisen peliotteita.

Pelinjohtajien kommentit

Kaisa Högluund (2-pj), Roihuttaret

– Meillä on ollut äärettömän raskas kesä, jota ei tietenkään ole helpottanut Basson (Pasi Niemelä) jääminen sivuun. Nämä vaikuttavat osaltaan myös pelaajiin, mikä on ihan inhimillistä. On tullut paljon niukkoja jaksotappioita ja ratkaisutilanteissa ulkokenttä ei ole kestänyt. Tappiot ovat syöneet myös pelaajien itseluottamusta. Emme ajattele tässä enää pakkovoittoja, vaan sitä, että oma sisäpeli pitää saada kuntoon. Ulkopelissä olemme jo päässeet lähes sinne minne pitääkin. Sisäpelimme sen sijaa tökkii kotiuttamisen osalta, ja se pää meidän pitää saada auki.

– Kirittäriä lähdemme haastamaan omilla vahvuuksilla ja ennakkoluulottomalla pelillä. Katsotaan mihin meidän taidot riittävät. Olemme pelanneet suhteellisen hyvin kärkijoukkueita vastaan, kun saadaan pelata paineettomasti. Toivotaan, että sama vaihe saadaan taas Hippoksella esiin.

Mattias Kitola, Kirittäret

– Pidimme viime perjantain Manse-pelin jälkeen pitkän palaverin, jossa kävimme läpi asioita minkälaiselta meidän pelin tulee näyttää näissä neljässä viimeisessä runkosarjan pelissä. Asetimme sisä- ja ulkopelillisiä sekä henkisiä tavoitteita, joista nyt ei tässä sen enempää. Ykkösjuttuna on siirtää treeneissä sovitut asiat nyt pelikentälle. Manse oli meille hyvä mittari ja osoitti missä asioissa olemme hyviä ja missä on vielä petraamisen varaa. Meillä on toki uusiakin juttuja, joita haluamme tuoda peliin.

– Vastustajasta tulee ensimmäisenä mieleen Lotta Nummikari, joka on kovakätinen lukkari ja erittäin kova lyöjä. Hänen kanssaan meidän tulee olla hyvinkin varpaillaan. Juoksuvoimaltaan Roihuttaret ei ole aivan kärkijoukkueiden tasoa, mutta siellä on muutamia yksilöitä, joita pitää ehdottomasti varoa läpilyöntien varalta. Ulkopelin perustekemisen pitää olla kovalla tasolla. Jos aletaan ilmaiseksi antamaan tilanteita, niin meille tulee pitkä ilta.

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100

Lue myös