Otteluennakko su 17.07.2022 klo 16.00 Kirittäret – Joensuun Maila

 – Otteluennakko, Superpesis

Joensuun Maila on ollut tällä kaudella Kirittärille vaikea vastus ja se varmasti sytyttää Kirittäret otteluun.

JoMa on ollut kauden 2022 ehdottomia positiivisia yllätyksiä. Nuori, nopea ja ennakkoluuloton joukkue on menossa heittämällä pudotuspeleihin sarjasijoituksen ollessa nyt 6. Joukkue on ollut erityisen vaikea vastus juuri Kirittärille, vaikka se on toki napsinut pisteitä myös muilta kärkijoukkueilta. JoMan ja Kirittärien tämän kauden kohtaamisissa voitot ovat joensuulaisille 2-1. Kirittäret on ottanut näistä kohtaamisista 3 pistettä, JoMa 5.

JoMan tukijalkana on ollut erinomaisen hyvä ulkopeli. Vaikka sisäpelin tehoissa joukkue on selvästi keskitason alapuolella, numeroiden valossa Mansen ja Kirittärien tasoinen ulkopeli (vain 81 päästettyä juoksua) on tarjonnut joukkueelle mahdollisuuden isoihin pisteisiin.

Kirittärien kausi on ollut täynnä turbulenssia ja Nalle Viljasen vetäytyminen pelinjohdosta terveydellisten syiden vuoksi ei ole varmaan tehnyt kaudesta sen helpompaa. Joukkue on syttynyt liekkeihin vasta ns. isoissa peleissä (Pori, Lapua, Seinäjoki), jotka se on voittanut joka kerta. Ailahtelevuutta peliin on tuonut useat pistemenetyksen ns. kakkoskorin joukkueille.

Kirittärien pelillinen ongelma on ollut sisäpelin ailahtelevaisuus. Kotiutusprosentit ovat jääneet mataliksi ja myös kärjessä on ollut ajoittaisia ongelmia joko kentälle menoissa tai vaihtotilanteissa. Ulkopeli ei aina ole ollut sitä parasta A-luokkaa, mutta se on joka tapauksessa joukkueen selkäranka, mikä tarjoaa mahdollisuuden voittaa periaatteessa jokaisen pelin.

Seuraa heitä

Vierasjoukkueen kärki Johanna Pirskanen on isossa roolissa joukkueen sisäpelissä, ulkona kannattaa seurata 15-vuotiaan superlupaus Nelli Huotarin varmoja peliotteita.

Kotijoukkueen tasaisin suorittaja koko kaudella on ollut Eeva Mäki-Maukola, joka pelaa uransa parasta kautta niin sisällä kuin ulkona. Ronja Salmelasta voidaan odottaa piristystä Kirittärien sisäpeliin.

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100

Lue myös