Lotta Vahvelainen jätti Kirittärien tähdet tyystin varjoonsa

 – Yleinen

Kun tekee 3 kunnaria ja ennakkosuosikki tuskailee sisäpelissään, niin turpiinhan sieltä tulee

Tahko paransi asemiaan pudotuspeliviivalla.

Suurleirin pääkamppailu Tahko – Kirittäret näytti aluksi Kirittärien ulkopelin juhlalta, mutta kun sisällä ei taaskaan onnistuttu, niin avaimet annettiin Tahkolle. Varmasti elämänsä pelin pelannut kotiuttajajokeri Lotta Vahvelainen nöyryytti kolmesti Kirittärien ulkokenttää kunnarin arvoisesti.

Avausjakson Vahvelainen ratkaisi 2-jakson lopettavalla tilanteeseen 2-1 eikä Kirittäret pystynyt enää vastaamaan.

Tahko aloitti toisen jakson samalla tavalla. Vahvelainen löi kahden palon tilanteessa 2-rajasta läpi kunnarin arvoisesti ja kotijoukkue johti 2-0. Kirittäret tuli pitkällä ja sitkeällä kirillä tasoihin ja ohi. Ensin Susanne Ojaniemi kotiutti hermopallolla 2-1. 3- vuoroparissa Emma Körkkö sivalsi 2-jtakeelta 2-2. Sara Kujanen löi viimeisessä vuoroparissa Kirittäret jaksovoittoon 3-2.

Supervuorossa Sara Kujanen piti Kirittärien lippua korkealla vieden vierasjoukkueen 0-2 johtoon. Tasoittavalla astui taas esiin Lotta Vahvelainen. 1-2—tilanteessa, kun 2 paloa oli alla, niin Lotta vetää läpi 3-rajasta ja Tahko vie yllättäen pelin 2-1. Kotijoukkueelle iso voitto – vierasjoukkueelle iso häviö.

Kirittärien sisäpelin ongelmat kulminoituivat tänään jälleen kerran. Vaihdot katkeavat kesken, Eeva Mäki-Maukola on tällä hetkellä ainoa luotettava vaihtaja. Ja siihen kuuluisaan ulkopeliin tuli tänään iso lommo. Vastustaja on tehnyt sarjassa toiseksi vähiten juoksuja, mutta Kirittärien ulkokenttä päästi tänään 3 kunnaria, mikä lienee jonkin sortin ennätys viimeisen 10 vuoden aikana. Hienoja lyöntejä kaikesta huolimatta.

Onpa tämä nyt vaikeaa altavastaajien kanssa – vai mitä Mari Mantsinen?

– No joo – aika samankaltainen peli mitä meiltä on viime aikoina ollut altavastaajia vasyaan. Sisäpeli oli meille tänään haastavaa, ja Lotta Vahvelaisella kävi tänään hyvin keppiin. Meillä oli tiettyjä teemoja tähän peliin, joita haluamme tuodasyksyn peleihin, mutta nyt ei onnistuttu. Vaikea sanoa miksi konttaamme näiden alyavastaajien kanssa ja voitamme kärkijoukkueet. Jos se asia olisi tiedossa, niin olisimme sen jo ratkaisseet. Ehkä emme sitten ole täysin syttyneet näihin peleihin, vaikka tänäänkin oli ihan hyvä pelifiilis. Nämä kakkosketjun pelit – emme ehkä sitten kuitenkaan olla sytytty niihin riittävästi, vaikka tänäänkin oli loistava tunnetila otteluun lähdettäessä. Nämä ns. heikommat pelit eivät ole meille sen vaikeampia kuin muut – yritimme tänään tiettyjä juttuja, jotka eivät onnidtuneet.

Mitäpä mieltä on joukkueen ykköskärjen vaihtaja Ella Korpela – miksi taas tappio sarjataulukossa heikommalle joukkueelle?

– En tiedä oliko valmistautumisessa tai asennoitumisessa jotain, kun ollaan kaikki kärkijoukkueet pystytty voittamaan. Tänään tehtiin virheitä sisäpelissä eikä saatu sitä mitä lähdettiin hakemaan. Laadun puutetta oli. Eipä tässä kummempia – katsomme sisäpeliä ja oliko sieltä kunnareista jotain opittavaa. Eipä tässä kummempia – fanit voivat olla vielä ihan rauhassa. Otamme mieluummin tässä vaiheessa tappiot kuin loppukaudesta. Omassa pelissä ei aina ole tullut onnistumisia, mutta kyllähän ne onnistumiset sitten ruokkivat toisiaan. Tänään oli jo paljon hyviä onnistumisia ja uskon, että tästä jatkuu. Eipä siinä mitään ihmeellistä.

Poron asenne on kyllä niin vakuuttava ja luottamusta antava. Eipä siinä sen ihmeellisempää – parannetaan ja taas voitetaan. On vaikea kuvitella, etteikö joukkueen sisällä olisi sama fiilis.

Mitäs tämän sisäpelin kanssa nyt tehdään, pelinjohtaja Mattias Kitola?

. Sisäpelin kanssa ei mennyt tänään ihan nappiin. Kaverilta tuli muutama huippulyönti ja omaa sisäpeliämme pyrimme aukaisemaan kerta toisensa jälkeen. Lyöntiratkaisuja on mietitty ja nyt tuli sitten vähän laittomia ja huonoja ratkaisuja. Kyllä se sisäpeli sieltä aukeaa. Ulkopeli oli meiltä tänään hyvää – harvoin näkee noin kuumaa mailaa, mitä Lotta Vahvelainen meille syötti.

Luotto on siis kova joukkueessa – ja niin sen pitää olla meillä faneillakin. Joukkue yöpyy Espoossa ja kohtaa torstaina 14.07.2022 vieraskentällä Roihun.

Ottelun lehdistötilaisuus

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/42688

Palkitut

IEeva Mäki-Maukola
IISara Kujanen

Otteluraportin tarjoaa

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #tunteenpaloja

Lue myös