Otteluennakko pe 10.06.2022 klo 18 Kirittäret – Hyvinkään Tahko

 – Otteluennakko, Superpesis, Yleinen

Tahkon viime kaudesta reippaasti muuttunut joukkue on parantanut otteitaan viime pelissä. Kirittäret väläytteli merkkejä pelin löytymisestä 2 viime vieraspelissä.

Tahkon alkukausi oli aika mollivoittoinen – mukana mm. kaksi tappiolta Roihulle. Joukkue menetti useita runkopelaajia (mm. Anni Heikkilä, Pauliina Harinen ja Laura Hokkanen) ja uusien pelaajien hitsautuminen yhteen pelikentällä vie tunnetusti aikansa. Kahden viime pelin perusteella kurssi on käännetty ja taskussa on voitot niin Seinäjoesta kuin Pöytyästäkin. Joukkueen ongelmat ovat olleet sisäpelissä. Tahko on lyönyt sarjassa Kempeleen jälkeen toiseksi vähiten juoksuja. Ulkokenttä on puolestaan toiminut jopa erittäin hyvin, jos jätetään se yksi rökäletappio Mansea vastaan huomioimatta. Hyvinkää on kammennut itsensä siihen ryhmään, joka kamppailee kolmesta viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Kirittärien alkukautta on leimannut hienoinen epätasaisuus. Sisäpelissä on ollut kentälle menojen kanssa pientä takkuamista, välillä myös kotiutuksissa. Ulkopelissä myös suoritusvarmuutta kaivataan vielä lisää. Pelisuunnitelman toteuttamista ovat toki vaikeuttaneet lukuisat loukkaantumiset ja kaiken kaikkiaan melko rikkinäinen talvi. Askel askeleelta mennään kuitenkin eteenpäin, kokenut pelinjohto ei panikoi muutamaa alkukauden tappiota.

Ennakkoasetelmat povaavat tasaista, vähäjuoksuista matsia, joka korostaa molempien joukkueiden lukkaripelin tärkeyttä.

Seuraa heitä

Vaikka lähtijöitä oli paljon, niin toki erittäin kovia pelinaisia myös jäi. Yksi viime kauden komeetoista oli etukenttäpelaaja Sini Mäkelä, jonka ohittaminen ei varmaan tänäänkään tule olemaan helppoa. Kovia kotiuttajia joukkueesta löytyy myös, mutta ruuti on vielä toistaiseksi ollut märkä. Ketsuppipullon aukeamista odotetaan niin Petra Väistölältä kuin Iina Valkeejärveltäkin, joka on myös tärkeä lenkki Tahkon kovaan polttolinjaan.

Kirittärien valovoimaisin tähti on alkukaudesta ollut ehdottomasti Sara Kujanen. Rookie-kauttaan pelaava 18-vuotias lukiolainen on kammennut itsensä jo lyöjätilaston neloseksi ja möyhentänyt vastustajien ulkokenttää kahdessa viime ottelussa 11 lyödyn juoksun arvoisesti. Jatkuuko Sakun huikea vire myös tänään Hippoksella? Nollatilanteen kanssa hieman painimaan joutunut Kirittäret lähtenee jälleen kahdella etenijäjokerilla peliin. Ainakin toiselta vaaditaan nyt nokkelia lyöntejä, jotta päästäisiin rakentamaan tilannetta.

Pelinjohtajien kommentit

Jouni Oja-Lipasti, Hyvinkään Tahko

– Meillä on kaksi voittoa alla, joten positiivisien mielin ollaan tulossa Hippokselle. Meidän tekeminen on ollut nousujohteista ja sitä tullaan jatkamaan. Meillä pitää olla kaksi tuntia kova asenne ja päättäväisyyttä lyöntiratkaisuissa. Uskon, että meidän paras osaaminen tulee esiin ihan perustekemisen kautta.

Mattias Kitola, Kirittäret

– Tahko on erittäin hyvä ulkopelijoukkue. Heillä on paljon heittovoimaa ja linja on pelannut varmasti räpylässä. Meidän täytyy katsoa aika tarkkaan paikat, mihin hyökkäämme. Aivan peruspelillä tuon tason ulkokenttä pelaa meidän lyöntimme pois. Sisäpelissä joukkue on selkeästi roolitettu, sisäpeliä he eivät tosin ole saaneet vielä aukeamaan. Kotiuttajia heiltä löytyy paljon, vaikkei selvää ykköspyssyä olekaan. Joukkue ei ole vielä pystynyt hyödyntämään kotiutuspotentiaaliaan. Tahko tulee tuoreena ja latautuneena peliin, meidän pitää saada energiatasot peliin kohdalleen.

Harvian Otteluennakossa Eeva Mäki-Maukola:

Liput kätevästi ennakkoon Nettilipusta: https://www.nettilippu.fi/fi/event/kirittaret-tahko-2

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100

Viimeaikaisia uutisia