Vaisu Kirittäret jäi pisteittä Joensuun Mailan tylytyksessä

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Kirittärien sisäpelin tehottomuus ja ulkopelivirheet kostautuivat, kun JoMa sai hengen päälle ja otti seurahistorian ensimmäisen voittonsa Kirittäristä sateisella Mehtimäen stadionilla.

Avausjakso oli pitkään Kirittärien hallussa, kun sisällä nuoret Ronja Salmela ja Sara Kujanen löivät jyväskyläläiset 0-2 johtoon kahden ensimmäisen vuoroparin jälkeen. Aina kolmannen vuoroparin loppupuolelle asti Joensuu ei ollut saanut koko ottelussa etenijää edes kakkospesälle, kunnes peli sai yllättävän käänteen. Kaksi paloa alla, ja odoteltiin jo vuoron vaihtumista, kun ykköstilanteessa lyömään tuli Sini Haataja. Ella Korpela lähti juoksemaan palloa kiinni, mutta se livahti räpylän alta. Iida Pajusen varmistus oli vähän myöhässä, ja pallo kiersi maisemaan. Haatajan kunnarin jälkeen lukkari Veera Toikka löi vielä komeasti väliin ja taululla olivat yllättäen numerot 3-2.

Tämä tuntui henkisesti kipsanneen Kirittärien sisäpelin. Viimeisessä vuoroparissa Kirittärille tarjottiin vielä jaksovoittoa, kun joukkue sai ajolähdön. Mutta ei – vaatimattomaksi jäi yritys. Jakson merkillistä luonnetta kuvaa hyvin 3-tilanteet: JoMa 2 – Kirittäret 6.

Toisen jakson Kirittäret aloitti sisältä. Kauden ensimmäisen naisten Superpesisottelunsa pelannut Ronja Salmela vei hienolla 2-rajan koukkunäpillä Kirittäret 0-1 johtoon, mutta tämä jäikin jakson ainoaksi ilonaiheeksi vierasjoukkueelle. JoMa löysi omaan sisäpeliinsä aivan uuden vaihteen ja oli jaksolla selvästi parempi joukkue. Kirittäret tiputettiin tylysti kanveesiin loppunumeroin 4-1.

Kirittärien peli on nyt liikaa ykköskärjen onnistumisten varassa – ja tänään sielläkään ei rallateltu aivan alkukauden tahtiin. Elsa Nyman meni hienosti kentälle uutena kärkietenijänä, ja tilanteitakin tehtiin, mutta kotiutukset jäivät tänään monen muunkin alkukauden pelin tapaan vaatimattomiksi. Kakkoskärjessäkin itseluottamus alkaa olla koetuksella, kun onnistumiset jäävät vähiin ja peliin ei saada jatkuvuutta. Jonkinlainen takalukko siinä pelissä nyt on, mikä taatusti tuottaa päänvaivaa myös valmennusjohdolle.

Kuten jo perjantain peli Jyväskylässä osoitti, JoMa on paljon parempi joukkue, mitä kausiennakot antoivat odottaa. Itse asiassa koko alkukautta ovat leimanneet muidenkin kärkijoukkueiden pistemenetykset etukäteen selvästi heikommille joukkueille. Ja tämähän tietää vain hyvää koko sarjalle.

Joensuulla oli tänään monta sankaria. Turku-Pesiksen kasvatti Sini Haataja oli mailassa vaarallinen, vasta 16-vuotias superlupaus Nelli Huotari pelasi kuin kokeneet sotaratsut, Liinu Turpela tylsytti etukentällä monta Kirittärien lyöntiä ja Johanna Pirskanen näytti mallia, miten kentälle mennään. Joensuussa on tehty talven aikana hyvää työtä – tämä joukkue taistelee ehdottomasti syksyllä pudotuspelipaikasta.

Kirittärien harvoihin onnistujiin kuului Ronja Salmela. Uransa kolmannessa naisten Superin ottelussa juoksutili aukesi komealla tavalla – ja vieläpä kahdesti.

– Eipä nuo omat lyönnit paljoa lämmitä, kun joukkue jäi pisteittä. Oma eka napsahti hyvin 3-jatkeelle ja se toinen koukusta tullut juoksu tuli vähän ulkokentänkin avustuksella. Eka jakso kaatui meiltä siihen yhteen huonoon ulkovuoroon, toisella ei taas sitten saatu riittävän tylyjä ratkaisuja mailassa ja kaveri oli taas siinä parempi.

Nalle Viljanen tuntui myös olevan hieman ymmällään joukkueensa vaisusta esityksestä.

– Eka jakso oli selvästi meidän hallinnassa, mutta sitten tehtiin yksi ulkopelivirhe ja kaveri pääsi siitä peliin mukaan. Eikä siitä sitten toivuttu. JoMa löi toisella jaksolla paremmin pelaajia kotiin, joten kyllä he voittonsa ansaitsivat. JoMa kotiutti 70 % tehokkuudella, kun me jäätiin 30 %:iin. Siinä se ero tuli. Meillä kotiutukset jäivät vähän pehmeiksi. Pelaajilla on maanantai ja tiistai lepo- ja huoltopäiviä. Itse pitää ennen torstain Fera-peliä miettiä lääkkeitä tuohon meidän sisäpeliin. Kokoonpanomuutoksia meillä on toki ollut paljon ihan pakostakin, mutta pääsimme kyllä yrittämään kotiutuksia niillä pelaajilla millä pitikin.

Tulevana torstaina nähdään, mitä lääkkeitä pelinjohto keksii kotiutusjumin purkamiselle, kun Kirittäret matkustaa vieraspeliin Raumalle paikallisen Feran vieraaksi.

Harvian Jälkilöylyt

https://twitter.com/Kirittaret/status/1530991133131689985

Ottelun lehdistötilaisuus

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/42628

Palkitut

IRonja Salmela
II

Otteluraportin tarjoaa

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #tunteenpaloja

Lue myös