Kirittäret ja Hippoksen stadion menee #uuttakohti

 – Yleinen

Jyväskylän kaupunginhallitus hyväksyi ma 09.05.2022 Hippoksen uuden pesäpallostadionin rahoituksen. Uusi stadion olisi siis pelikäytössä kesällä 2023.

Asiasta uutisoi mm. Keskisuomalainen havainnekuvien kera: https://www.ksml.fi/paikalliset/4593062

Uuden pesäpallostadionin sijainti Keskisuomalaisen uutiskuvana

Kirittärien vt. seurajohtaja Marjut Sibenberg oli innostunut kaupunginhallituksen myönteisen päätöksen jälkeen.

– Äärimmäisen iso ja hieno asia koko Jyväskylän pesäpailloilulle ja liikuntapääkaupungille. Innolla lähdemme kehittämään entistä mahtavampia pesäpallotapahtumia sekä miettimään mitä uusia mahdollisuuksia tästä avautuu niin urheilijoille, yhteistyökumppaneille kuin kaupunkilaisillekin.

Kiritttäret ry puheenjohtaja europarlamentaarikko Henna Virkkunen iloinen ja kiitollinen kaupunginhallituksen päätöksestä.

– Kirittäret on naispesäpalloilun menestynein seura, mutta vanha stadion ei ole ollut pitkään aikaan tämän päivän vaatimusten tasolla. On hienoa, että saadaan olosuhteet kuntoon niin pelaajille kuin katsojillekin – monelle katsojalle tärkeänä nousee varmasti katettu katsomo.

– Toiseksi uusi pesäpallostadion Hippokselle on tärkeä koko Jyväskylän pesäpalloilulle. Meillä on satoja lajin aktiiveja monessa seurassa ja heille kaikille tämä on hieno uutinen.

– Hippoksen kehittäminen on tärkeää Liikuntapääkaupunki Jyväskylälle. On hienoa, että koko Hippoksen alueen uudistaminen ja kehittäminen lähtee nyt liikkeelle yhden osan muodossa.

Jyväskylän kaupungin uutisoima havainnekuva stadionin katsomosta

Jyväskylän kaupunki uutisoi kaupunginhallituksen Hippoksen stadionin rahoituspäätöksestä kattavasti. Kaupunginhallitus päätti äänestyksen jälkeen, että Hippoksen pesäpallostadionin uudishankkeen kokonaiskustannusten kattohinta nostetaan 6 539 000 eurosta 8 200 000 euroon (alv 0 %). Kustannusarvio kuitenkin kasvaa joulukuussa hyväksyttyyn hankesuunnitelmaan lähes 1,7 miljoonaa euroa johtuen Ukrainan kriisistä ja sen vaikutuksista rakentamisen kustannuksiin. Äänestyksessä kulttuuri- ja liikuntalautakunnan valmistelema kaupunginjohtajan pohjaesitys hyväksyttiin äänin 11-2.

Linkki Jyväskylän kaupungin uutiseen: https://www.jyvaskyla.fi/uutinen/2022-05-09_jyvaskylan-kaupunginhallitus-hyvaksyi-hippoksen-pesapallostadionin

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100

Viimeaikaisia uutisia