Halliennakkona Laura Toikkasen haastattelu

 – Otteluennakko, Superpesis

Muikku Toikkanen vie ensimmäistä kertaa kapteenina joukkonsa etulinjaan.

Superpesiksen hallikauden huipentuma nähdään tulevana viikonloppuna, kun alkulohkojen neljä parasta joukkuetta pelaavat Tampereella hallipesiksen Suomenmestaruudesta. Laura Muikku Toikkaselle tuleva viikonloppu on varmasti erityisen ikimuistoinen, kun hän saa tulikasteensa Kirittärien uutena kapteenina.

Kirittäret pelaa viikonloppuna kaksi peliä. Lauantaina klo 17 vastapäätä kiilaan juoksee talven tutuin harkkavastustaja Seinäjoen Mailajussit. Ottelun voittaja menee suoraan sunnuntain loppuotteluun klo 16, häviäjä pronssipeliin klo 12.30. Ottelut ovat katsottavissa suorina monikameralähetyksinä Ruutu-palvelusta.

Kirittäriltä nähtiin talven harjoituspeleissä paljon pelaajakokeiluja ja huippupelaajien lepuutuksia. Talvikauden päätapahtumaan pelinjohtaja Mattias Kitola juoksuttaa kuitenkin kentälle parhaan mahdollisen kokoonpanonsa, mikäli aivan viime hetken sairastumisia ei satu.

Lopputurnauksen seuranta Pesistuloksissa: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/sarjat#season:33,group:959
Striimit Ruutu+-palvelussa (Ruudun tilaajille):
La 19.03.2022 klo 17 Kirittäret-SMJ https://www.ruutu.fi/stream/4044420
Su 20.03.2022 klo 12.30 Pronssiottelu https://www.ruutu.fi/stream/4044418
Su 20.03.2022 klo 16.00 Loppuottelu https://www.ruutu.fi/stream/4044424

Vaan mitäpä kuuluu kapteeni Toikkaselle näin 3 vrk ennen talvikauden päätapahtumaa? Mahtaako jänskättää?

No tosi hyvää kuuluu, odotan itse aivan innolla noita pelejä, kun en vielä talvikaudella ole päässyt pelaamaan. Maanantaiaamuna kun heräsin, niin eka ajatus oli että nyt lähdetään pelaamaan, joten kyllä tässä vähän pitkiä nämä päivät ovat olleet. Kovasti odotetaan, että päästään irti. Itse kapteenina toimiminen ei sinällään jännitä, olen kuitenkin ollut joukkueen mukana koko talven. Ehkä se itse pelaaminen jännittää vähän enemmän, vaikka en mikään jännittäjätyyppi olekaan. Luonne on semmoinen, että peleissä mennään aina rennoin ottein.

Viimeksi kun juttelimme ennen joulua, niin et ollut vielä hutunkeittoa harjoitellut. Joko nyt on otettu kauha kauniiseen käteen?

No hah – ei ole vieläkään, enkä ole sitä ehtinyt edes ajattelemaan! En usko, että hutunkeiton voittamisella tai häviämisellä on lopulta ainakaan hallipeleissä isompaa merkitystä.

Olet ollut koko talvikauden pois pelaavasta joukkueesta. Voitko mitenkään avata mistä tässä on ollut kyse?

Vähän on ollut pikku vaivaa toisensa perään. Akunperin tarkoitus oli pelata alkuturnauksessa, mutta sitten sain koronan. Vaikka tauti ei ollut itselläni mitenkään paha, niin yleiskuntoa se vei kuitenkin yllättävän paljon alas. Kesti kolmisen viikkoa, ennen kuin pystyin tekemään taas kaksi treeniä päivässä. Erityisesti palautumisen kanssa oli ongelmia. Riskejä ei haluttu ottaa missään vaiheessa, vaikka pelihalut kovat olivatkin. Onneksi se on nyt sairastettu, niin ei tarvitse siitä enää hetkeen stressata. Nyt tuntuu kaikki olevan taas hyvin.

Laura Toikkanen
Kuva Foto-Antti / Jyrki Röppänen

Minkälaisilla tavoitteilla ja minkälaisilla aseilla Kirittäret hyökkää lauantaina ja sunnuntaina Tampereella?

Kyseessä on hallikauden kruunaava tapahtuma, ja siihen varmasti kaikilla pelaajilla on kova lataus. Emme ole yksioikoisesti asettaneet hallimestaruutta tavoitteeksi. Kaikki laitetaan peliin ja hyvää tässä on se, että saamme keskittyä yhteen peliin kerrallaan. Lähdetään siitä, että voitetaan eka peli – Seinäjoki on meille kuitenkin talvipeleistä tuttu vastus. Ensisijaisena tavoitteena – jos näin voi sanoa – meille on nähdä missä vaiheessa pelimme on tällä hetkellä muihin kärkijoukkueisiin verrattuna.

Minkälainen kuva sinulla on joukkueesi iskukyvystä? Talven hallipelit pelattiin nousujohteisesti, mutta miten peliä on kehitetty tässä tauon aikana, kun edellisistä peleistä on kuitenkin jo jonkin verran aikaa?

Kausi on tosiaan ollut nousujohteinen ja olemme pystyneet jatkuvasti kehittämään peliä. Saimme hyvin dataa aikaisemmista peleistä ja nyt on viilattu enemmänkin yksityiskohtia. Varsinkin ulkopeliin olemme tehneet pieniä tarkennuksia. Pelillisesti meillä ei ole isoja juttuja, joihin pitäisi kiinnittää oikein ajan kanssa huomiota. Ihan vaikka niin perusasioita kuin esimerkiksi jos etenijä ei liiku, niin ei anneta räpylästä. Talven peleissä tehdyt virheet johtuivat pitkälti huolimattomuudesta ja niitä tässä on pyritty viilaamaan. Myös iso rosterin kierrätys näkyi varmasti jollakin tapaa pelituloksissa ja -esityksissä talven aikana, koska ulkokentällä vieruskaverit vaihtuivat aika tiuhaan.

Laura Toikkanen
Kuva Foto-Antti / Jyrki Röppänen

Olette kuuleman mukaan pääsemässä parhaalla joukkueella lopputurnaukseen…

No kyllä – vihdoin. Onhan tässä talven aikana ollut kaikenlaista. Kaksi vuotta saimme väisteltyä koronaa, mutta nyt talven ja kevään aikana tapauksia on meilläkin ollut paljon. Toivottavasti saadaan tämä kaikki ennen kesää pois alta. Juuri nyt näyttää taas hyvältä.

Kolmen viikon kuluttua lähdette Barcelonan lähistölle kevätleirille vähän kesäisempiin olosuhteisiin. Miten joukkue viettää nämä sitä edeltävät 2 viikkoa?

Ensi viikko on sikäli palauttelua, että meillä on ns. lajivapaa viikko. Tarkoittaa sitä, että lajitreenit ovat kaikille vapaaehtoisia. Juuri ennen leirille lähtöä pidämme leiriviikonlopun ja lähdemme tosiaan 3.4 Espanjaan treenaamaan. Tämä on erittäin tärkeä lajiviikko, koska pääsemme treenaamaan joukkueena pitkästä aikaa isolla kentällä ja kesäisissä olosuhteissa. Toivotaan, että kaikki pääsevät lähtemään, eikä enempää tartuntoja tule.  Sen jälkeen pääsemme toivottavasti aika pian jo Hippokselle treenaamaan. Lähdemme vaikka lumikolatalkoisiin ennen leiriä, jos on tarvis. Leiriviikosta eteenpäin meno onkin aina kauden alkuun asti aikamoista tykitystä. Leirin jälkeen taisi olla yksi palauttava viikko, mutta sen jälkeen meillä on joka viikonloppu leirejä aina kauden alkuun asti.

Laura Toikkanen
Kuva Foto-Antti / Jyrki Röppänen

Onko joukkueen kapteenilla mielessä mitään sellaista painajaistilannetta pelikentällä, mitä ei haluaisi mistään hinnasta kokea?

Tuo on kyllä … aika vaikea kysymys. Ei semmoista osaa varmaan ajatella, ennen kuin jotain kohdalle sattuu. Jalat maassa ja mieliala korkealla tässä eteenpäin mennään.

Tosi paljon kiitoksia, Muikku – ja paljon onnea Tampereelle ensi viikonloppuna. Toivotaan, että paikalle tulee paljon myös oranssipukuisia kannattajia. Itse piti valita joko tämä turnaus tai toisen lapsenlapsen ristiäiset. Kerrankin pesis jäi kakkoseksi..

Ne on kerran ne ristiäiset, mutta pesistä kuule ehdit kesällä katsomaan paljon. Kiitos sinulle ja palataan asiaan…

Haastattelu on julkaistu ensimmäisenä Kirittärien Fanikatsomon Facebook-ryhmässä https://www.facebook.com/groups/kirittaretfanit/

Kummiyritykset

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100

Lue myös