Kirittärien hallikiertue Pohjanmaalla: 1 voitto ja 2 tappiota

 – B-tytöt, Otteluraportit, Superpesis, Talent, Uutiset - Naisten Ykköspesis, Yleinen

Kirittäret sai paljon halliaikaa viikonloppuna, kun se pelasi kahdesti Vaasassa ja kerran Seinäjoella. Kokeiluja tehtiin ja B-tytöille annettiin taas hyviä näyttömahdollisuuksia.

Perjantai-iltana tuli Vaasasta selvän puoleinen voitto, mutta lauantaiaamuna Mailattaret tasoittivat puntit hyvällä lyöntipelillä. Iltapäivällä siirryttiin Seinäjoelle, jossa kotijoukkue Mailajussit oli niukasti parempi.

Pe 21.1 klo 21: Vaasan Mailattaret – Kirittäret 0-2 (3-7, 0-3)
La 22.1 klo 10.30: Vaasan Mailattaret – Kirittäret 2-0 (5-4, 7-1) kotiutuslyöntikisa 3-4

Otteluista ei ollut striimiä, eikä myöskään ottelupöytäkirjoja saatavilla, joten raportit perustuvat pitkälti pelinjohtaja Mattias Kitolan ja kapteeni Laura Toikkasen haastatteluihin.

Aluksi lienee paikallaan todeta, että sarjatulokas Vaasan Mailattaret on aloittanut naisten Superissa ainakin hallipelit erinomaisen hyvin. Se voitti alkuvuodesta Mailajussit ja otti nyt siis toisen voittonsa Kirittärien kustannuksella. Nousijajoukkue vahvistui tälle kaudelle, kun Henna Suominen ja Roosa Hussa siirtyivät joukkueeseen. Superpesiskokemusta on myös lukkari Venla Tanhualla.

Kirittäret pelasi turnauksen ilman Nalle Viljasta, joka on sairaslomalla. Naisten viuhkamiehenä nähtiin nyt ensimmäistä kertaa Mattias Kitola ja kakkospelinjohtajana Mari Mantsinen. Varsinkin Vaasassa nähtiin pitkälti kokeilujoukkue, kun tuntumaa naisten Superin tasoon hakivat Roosa Lappalainen, Viivi Partanen, Iiris Rautio, Sara Kujanen ja Ronja Salmela. Ottelupöytäkirjoja ei otteluista ollut saatavilla.

Pelinjohtaja Mattias Kitola purki ajatuksiaan peleistä tuoreeltaan lauantai-iltana.

– Perjantai-illan pelissä meiltä oli erittäin hyvää vaihtotilannepelaamista ja saimme paljon laadukkaita osumia, olimme kaarella väärä-huutojen kanssa hyvä. Meillä oli hyväilmeinen ja energinen startti ja olimme koko ajan kuskin paikalla

– Tämän päivän pelistä jäi kuva, että Vaasa oli tosi hyvä. Juoksut tulivat varsinkin ekalla jaksolla erittäin hyvillä lyönneillä. Muutama erhe meillä sattui ulkokentällä, mutta he löivät raakasti palloa merkistä väliin. Jaksovoitto toi lisää puhtia Vaasan peliin ja siinä avitimme kaverin juoksutiliä omilla ulkopelivirheillä. Emme saaneet siihen enää oikeaa tunnetilaa kohdilleen ja se olikin sitten vähän tylympi jakso.

La 22.1 klo 17: Seinäjoen Mailajussit – Kirittäret 1-0 (1-1, 5-2)

Seinäjokea vastaan Kirittäret lähti ’varttuneemmalla’ joukkueella, mukana pelasivat B-tytöistä vielä Viivi Partanen ja Ronja Salmela. Seinäjoki-Areena on pelipaikkana avaruudessaan hulppea – nähtiinpä pelissä jopa takalaittomia lyöntejä, jotka ovat hallipeleissä yleensä aika harvinaisia. Avausjakso väännettiin tasaisesti 1-1. Toisella jaksolla Kirittärien ulkokenttä antoi virheitten myötä liikaa siimaa pohjalaisille ja kotijoukkue vei jakson 5-2. Mailajusseilta ex-Kirittäret Aino-Kaisa Mantere ja Emma Sallinen löivät molemmat 2 juoksua. Varsinkin Mantereen 2-rajan puhkaisu toisella jaksolla oli ratkaiseva oli otteluvoiton kannalta ratkaiseva. Kirittärien juoksuista vastasivat Ronja Salmela ja Ella Mäkelä.

Mattias Kitolan kommentit pelistä:

– Ekalla jaksolla oltiin minusta ulkona tosi hyviä ihan pieniä yksittäisiä virheitä lukuun ottamatta. Toisella jaksolla tuli ulkona lyhyt musta hetki, jossa kaveri löi neljä juoksua meidän peräkkäisistä virheistä ja peli kääntyi heille. Emme saaneet sitten enää kirivaihdetta päälle. Paransimme aamusta, mutta kyllähän tuossa työsarkaa on ja töitähän tässä ollaan valmiita tekemään. Matka on vasta alussa.

Mitä nämä harjoituspelit jättivät Kirittärille käteen?

Mattias Kitola:

– No saimme ainakin 3 peliä ja 7 tuntia videomateriaalia analysoitavaksi. Meillä oli 14 pelaajaa matkassa ja saimme peluutettua jokaista niillä pelipaikoilla sisällä ja ulkona, missä halusimme. Saimme kaikille hyviä pelitilannenäyttöjä. Nyt kun Nalle puuttui, niin menimme enemmän yksilö edellä ja ulkopelin osalta emme noudattaneet niin joukkuesynergistä taktiikkaa kuin yleensä. Kun ykköspelinjohtaja vaihtui, niin kaaripeli ei ollut ykkösjuttuja teemallisesti ja se verotti joka pelissä meidän sisäpeliä. Positiivisella puolella on se, että pelaajat saivat kokemusta toisesta pelinjohtajasta ja itselle uusi kokemus naisten Superpesiksen kaarella. Kolme peliä tuli taas lisää oppia itselle.

– Ne asiat, mitkä toimivat meillä viikko sitten Joensuussa, eivät toimineet tänään ja taas asioissa, joissa silloin epäonnistuimme, oli menty eteenpäin. Tästä eteenpäin keskitymme enemmän kokonaisuuden rakentamiseen, jotta saamme yhteispelin vielä paremmaksi niin ulkona kuin sisällä. Meillä on joka osa-alueella vielä paljonkin parantamisen varaa. Olemme nyt saaneet paljon kokemuksia ja se on miellyttävä asia.

Laura Toikkanen:

– Viimeisen pelin jälkeen jäi hyvä fiilis. Lopputulokset eivät ehkä ihan olleet sitä mitä odotimme, mutta kaiken kaikkiaan pelasimme minusta nousujohteisen viikonlopun. Tarkoitus oli saada 14 pelaajaa kierrättämällä infoa heidän iskukyvystä ja siltä osin tämä oli tärkeä viikonloppu joukkueelle, varsinkin kun olemme päässeet vielä aika vähän lyömään pitkiä lyöntejä.

– Sisäpelissä juoksu kulki yllättävän hyvin joukkueella kauden ajankohtaan nähden, mikä on erittäin hyvä asia. Kaaripeli ja merkkipeli ovat meillä molemmat vielä työn alla. Meillä oli vaikeuksia saada etenijöitä kentälle ja sitä kautta emme saaneet meidän päävaihtajille ja kotiuttajille ihan niin paljoa tilanteita kuin olisimme halunneet. Toisaalta kun saimme tilannetta päälle, niin kotiuttajat kyllä näyttivät, että homma toimii. Olihan tässä vähän muitakin muuttujia matkassa, mutta Mattias otti kyllä hyvin paketin kasaan. Pitää nopeasti purkaa nämä pelit ja olla sitten taas ensi viikonloppuna valppaampana.

KirittäretTalent pelaa vielä sunnuntaina 23.01.2022 ottelun noin klo 13 Mailajusseja vastaan. Ottelusta on striimi klo 12:30 eteenpäin SolidSportin kautta 5e hintaan, lisätiedot https://solidsport.com/jussittaret.

Kirittärien hallipelit jatkuvat viikon päästä sunnuntaina Lapualla. Naisten lisäksi myös B-tytöt pääsevät ensi kertaa täysin omalla joukkueella haastamaan Virkiää. Naisten Halli-SM alkulohko pelataan kahden viikon kuluttua Joensuussa, jossa Kirittäret kohtaa paikallisen Mailan sekä Kempeleen Kirin.

Otteluraportin tarjoaa:

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #pesis100 #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös