Kirittäret niukasti JoMaa vahvempi ensimmäisessä harjoituspelissä

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Kirittärien harjoituspelit jatkuvat tänään lauantaina jo klo 12.30 uusintaottelulla JoMaa vastaan. Tämäkin ottelu näkyy nettilähetyksenä sanomalehti Karjalaisen tilaajille.

Eihän tässä vielä aivan sarjapisteistä pelata, mutta oma mielenkiintonsa ilman muuta on näissä hallipeleissä. Kirittäret vei tiukan hallipelin JoMan kotihallissa kotiutuskisan jälkeen numeroin 1-2 (3-2, 1-2, 1-3).

Pitkä syksy ja alkutalvi on treenattu, koronarajoitusten takia silti viime aikoina aika vähän. Ensimmäinen peli jännittää aina – oli sitten kyse kauden ekasta pelistä, pudotuspelistä tai hallipelistä. Tätä näkyi varmasti molempien joukkueitten otteissa.

 Joensuuhun kuitenkin lähdettiin pelaamaan ja antamaan ennen kaikkea B-tytöille näyttömahdollisuuksia. Kirittäret oli nostanut peliin peräti 6 B-tyttöä aloituskokoonpanoon  – Ella Korpela, Jutta Myllyniemi, Laura Toikkanen, Ella Mäkelä ja Emma Körkkö lepäsivät. Mielenkiintoista oli myös Susanne Ojaniemen peluuttaminen 2-kopparina. Vahvasti kokeilumielellä siis mentiin.

JoMa pelasi hyvin ja oli ensimmäisellä jaksolla hallitsevampi joukkue. 3-tilanteet kotijoukkueelle 9-3. Lukkari Veera Toikka oli uusi tuttavuus ja oli yllättävän vahva vieden Kirittärien lyöjiä toisinaan hyvin. Tasaisen pelin sankariksi nousi Kirittäriltä juurikin JoMasta syksyllä Kirittäriin siirtynyt Sara Kujanen. Sähäkästi vasemmalta iskevää lyöjää JoMan ulkokenttä ei saanut ratkaisutilanteissa kuriin. Kati Tanhua jatkoi siitä, mihin pudotuspeleissä päätti: varmasti kentälle. Ja nykäisihän Kati ensimmäisellä jaksolla vielä hallipeleihin harvinaisen kunnarin.

Pelinjohtaja Nalle Viljanen oli erittäin tyytyväinen paitsi voittoon, myös nuorisokaartin esiintymiseen.

– Voitto oli meille tärkeä. Nuorisojokerivasurit Kujanen ja Ronja Salmela olivat tosi hyviä tänään, Kati Tahua pelasi myös hyvän 0-tilanteessa. Nymanin Elsa pelasi sisällä ja ulkona tosi hyvin. Lappalaisen Roosalla oli aluksi ongelmia, mutta hyvin nollasi tilanteen ja sitten tuli hienosti onnistumisia ja teke toisella jaksolla tärkeitä vaihtoja. Takatilannepelaaminen oli hyvää, kaveri teki juoksut hyvillä lyönneillä.  Paljon kehitettävää, mutta nuoriso-osasto oli todella positiiviinen data tänään.

– Kirittäret ei ole varmaan koskaan päässyt pelaamaan näin vähää lajia ennen harjoituspelejä. Lyöntisuoritusten laadussa löytyy eniten parannettavaa huomiseen. Jutta Myllyniemi tulee huomenna sisään ja Sara Kujanen ulkokentälle. Jos huomenna pystymme parantamaan sisällä kaksi pykälää ja ulkona yksi, niin olen tyytyväinen viikonloppuun.

– Hallipeleille poikkeuksellisesti tänään tuli jopa pari läpäriä ja kunnaria. Peräkkäiset onnistumiset jäivät molemmilta puuttumaan – varsinkin takatilanteista – ja laadukkaita kotiutuksia ei tänään kovin paljoa nähty.

Kirittärien kokoonpano 07.01.2022

1 Roosa Lappalainen 3P
2 Eeva Mäki-Maukola 2P
3 Venla Karttunen 1V
4 Tinja Töyrylä 3K
5 Elsa Nyman 2V
6 Viivi Partanen S
7 Susanne Ojaniemi 2K
8 Iiris Rautio 3V
9 Mari Mantsinen L
10 Kati Tanhua
11 Sara Kujanen
12 Ronja Salmela

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #pesis100

Lue myös