2022 otteluohjelmat julki – juhlavuoden superpesisavaus Fuengirolassa huhtikuussa ja Helsingissä toukokuussa

 – Yleinen

Miesten ja naisten Superpesiksen otteluohjelmat on julkaistu. Sotkamon Jymy ja Imatran Pallo-Veikot ovat tulessa miesten Superpesiksen avauksessa sekä Espanjan Aurinkorannikolla sunnuntaina 24. huhtikuuta kello 14 (paikallista aikaa) että Töölön jalkapallostadionilla Helsingissä 12. toukokuuta. Fugepesis-tapahtuman naisten superpesisottelussa kohtaavat Roihuttaret Helsingistä ja Seinäjoen Maila-Jussit 23. huhtikuuta kello 13 (paikallista aikaa).

Miesten Superpesiksen ottelumäärä runkosarjassa on 30 joukkuetta kohden. Kaksinkertaisen sarjan lisäksi kukin joukkue pelaa maantieteellisesti määritellyt kuusi lisäottelua. 12 joukkueen naisten Superpesiksessä ottelumääräksi muodostuu kahden lisäottelun myötä 24.

Kahtena edellisenä vuonna superpesisjoukkueet pääsivät tositoimiin kesä- tai jopa vasta heinäkuussa koronapandemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Nyt kausi avataan Fugepesis-tapahtuman merkeissä jo huhtikuussa.

– Uusien stadionien rakentaminen jatkuu vielä kauden alkupuolella Tampereella ja Sotkamossa, mikä vaikuttaa alkukauden ottelupaikkakuntiin. Sotkamon Jymy ja Imatran Pallo-Veikot pelaavat kauden avauksessa Helsingissä 12.5. Lisäksi on varmistunut miesten superpesisottelu Vaasaan myös juhlavuoden superpesiskaudelle, kun Manse kohtaa Koskenkorvan Urheilijat sunnuntaina 12.6, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen kertoo.

Pudotuspelit käynnistyvät miesten Superpesiksessä 17. elokuuta ja naisten Superpesiksessä 19. elokuuta. Suomen mestarit ovat selvillä viimeistään 24. syyskuuta.

Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pesäpallon Itä-Lännet, palaavat tutummalle paikalleen heinäkuulle. Nykymuotoinen Itä-Länsi-tapahtuma saapuu kautta aikain ensimmäisen kerran Tampereelle ja uudistuvalle Kaupin stadionille 09.-10.7.2022.

Historiansa ensimmäiseen pääsarjakauteen valmistautuva Pöytyän Urheilijat pelaa kotiavauksensa heti naisten avauskierroksella lauantaina 14.05.2022. Vastustajaksi saapuu Pöytyälle Seinäjoen Maila-Jussit. Toinen sarjanousija Mailattaret Vaasasta avaa kahdella vierasottelulla ja kohtaa kotonaan hallitsevan Suomen mestarin Pesäkarhut Porista keskiviikkona 18.05.2022.

Miesten Superpesiksen otteluohjelma Veikkaus-tulospalvelussa
Naisten Superpesiksen otteluohjelma Veikkaus-tulospalvelussa

Miesten Superpesiksen sarjajärjestelmä 2022 (pdf)
Naisten Superpesiksen sarjajärjestelmä 2022 (pdf)

Kirittärien otteluohjelma:
https://www.pesistulokset.fi/joukkue/88/5439

Lähde: Pesäpalloliiton tiedotus
https://www.superpesis.fi/uutiset/otteluohjelmat-julki-juhlavuoden-superpesisavaus-fuengirolassa-huhtikuussa-ja-helsingissa-toukokuussa/

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa

Lue myös