Jyväskylän Hippoksen uuden pesäpallostadionin hankesuunnitelma etenee päätöksentekoon marraskuussa

 – B-tytöt, Superpesis, Talent, Uutiset - Naisten Ykköspesis, Yleinen

Hippoksen uuden pesäpallostadionin suunnitelmat ja aikataulut ovat tarkentuneet. Jyväskylän kaupunki tiedotti prosessin seuraavista vaihteista.

Lähde: Jyväskykylän kaupungin tiedotus

Jyväskylän Hippoksen uuden pesäpallostadionin suunnitelmat ja kustannusarvio ovat tarkentuneet syksyn aikana. Stadionin tarkentunut kustannusarvio on noin 6,5 miljoonaa euroa. Rakentamisen aloitus sekä aikataulu etenevät kaupungilla päätöksentekoon marraskuun aikana osana ensi vuoden talousarvion valmistelua.

Jyväskylän kaupunginvaltuusto päätti keväällä osoittaa 4 miljoonaa euroa Hippoksen uuden pesäpallostadionin rakentamiseen. Osa rahoituksesta osoitettiin jo tänä vuonna tehtävään suunnittelutyöhön. Suunnittelun alkuvaiheessa vertailutietoa kustannuksiin haettiin Joensuuhun valmistuneesta pesäpallostadionista. Mutta suunnittelun edetessä selvisi, ettei Jyväskylässä päästä yhtä edullisesti kuin pari vuotta aiemmin valmistuneella Joensuun Kerubi-stadionilla, sillä siellä kustannukset eivät sisältäneet kentän rakentamiskustannuksia ja tilojen ja varustetason osalta oli eroavaisuuksia.

Tästä syystä koko hanke otettiin Jyväskylässä tarkempaan käsittelyyn loppukesän ja alkusyksyn aikana ja tarkentunut suunnitelma on nyt tarkoitus tuoda uudelleen päätöksentekoon osana tulevan vuoden talousarviovalmistelua. Kulttuuri- ja liikuntalautakunta on asiaa jo käsitellyt ja sisällyttänyt sen osaksi ensi vuoden investointiohjelmaa. Investointiohjelman osana se tulee marraskuun aikana kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn.

Mikäli asia etenee päätöksenteossa, uusi stadion voisi valmistua syksyllä 2022

Mikäli tarkennettu hankesuunnitelma hyväksytään kaupungin päätöksenteossa, maansiirtotyöt alueella voisivat alkaa vielä tämän vuoden puolella ja uusi stadion voisi valmistua alkusyksystä 2022. Hankkeen kustannuksista vastaa Jyväskylän kaupunki.

Uudelle stadionille on suunniteltu katetut katsomopaikat 1800 katsojalle ja suunnitelma mahdollistaa myös usealla tuhannella katsomopaikalla laajenevat lisäkatsomojärjestelyt. Stadionin tiloihin tulevat joukkueiden pukuhuoneet, yleisö-WC:t sekä Vip- ja mediatila. Suunnitelma täyttää Superpesiksen koko- ja oheistoimintovaatimukset.

Suunniteltu Hippoksen pesistadion kuuluisi toteutuessaan Suomen suurimpien katettujen pesäpallostadionien joukkoon Joensuun Kerubi -stadionin sekä rakenteilla olevan Tampereen Kaupin pesäpallo- ja hiihtostadionin kanssa.

Suunnittelua edistetty yhdessä seurojen kanssa

Stadionin tarkennettuun suunnitteluun on syksyn aikana osallistuneet myös paikalliset pesäpalloseurat. Viimeisin keskustelu pesäpalloseurojen kanssa käytiin 05.10.2021

– Uuden stadionin tilat ja toiminnallisuus on suunniteltu nyt siten, että ne takaavat hyvät olosuhteet pesäpallolle junioreista aina huippupesäpalloon saakka, kertoo hanketta kaupungin puolelta vetävä liikuntakoordinaattori Nikke Tuhkanen.

Suunnittelu huomioi myös muiden tapahtumien järjestämisen stadionilla. Stadion mahdollistaa järkevissä mittasuhteissa tapahtuvien konserttien ja muiden vastaavien tapahtumien järjestämisen. Lisäkatsomoilla katsomokapasiteettia voidaan nostaa esimerkiksi loppuotteluihin.

Marraskuussa kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn tulevan suunnitelman aikataulutavoite on stadionin valmistuminen alkusyksystä 2022. Uusi aikataulu mahdollistaa muun muassa valtionavustuksen hakemisen hankkeelle.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki,
– Sivistyksen toimialajohtaja Eino Leisimo, p. 050 584 8987
– Liikuntakoordinaattori Nikke Tuhkanen, p. 050 470 0939
– Liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal, p. 050 3249 314

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa

Lue myös