Kauden 2021 parhaita palkittiin Ruudun Pesisgaalassa

 – Superpesis, Yleinen

Vuoden naispesäpalloilijaksi valitiin jo kolmannen kerran Emma Körkkö. Körkkö sai myös pelaajien valitseman Kultaisen Mailan toista kertaa. Mari Mantsinen oli jaettu Ruutu-tähtipelaajapalkinnon saaja.

Kirittärien Fanikatsomo analysoi palkintoja seuraavasti.

14. pääsarjakaudellaan Emma Körkkö pelasi yhden uransa parhaista kausista ja valittiin monien mielestä ansaitusti vuoden pelaajaksi. Vuoden pelaaja –titteli tuli kuitenkin Körkölle itselleen hieman puskista.

– Olen kyllä aidosti yllättynyt, suorastaan hämmentynyt. Kun sain kutsun tänne palkintogaalaan, niin odotin lähinnä Kultaista mailaa kesän suoritusten perusteella. Kaikkien vaikeuksien jälkeen mitä on tänä vuonna ollut, niin tämä tuntuu kyllä todella hyvältä. Kausi lähti erittäin hyvin käyntiin, mutta sitten tuo jatkuva onnistuminen pääsi pääkopan sisään ja tuli vähän ongelmia. Tavoitteena oli lyödä tällä kaudella tärkeitä juoksuja ja onnistuin siinä mielestäni hyvin, myös loukkaantumiseni jälkeen loppupeleissä.

Emma sai toisen kerran urallaan myös pelaajien äänestämänä Kultainen Maila –palkinnon pelaajien äänestämänä sarjan parhaana sisäpelaajana. Aikaisemmilta vuosilta Körköllä on palkintokaapissaan peräti viisi Kultainen Räpylä –pystiä.

Näiden palkintojen lisäksi Körkkö sai jälleen vyölleen yhden tilastovoiton, kun hänet palkittiin sarjan tehopelaajana eli eniten tehopisteitä saaneena pelaajana.

Körkkö pelasi jälleen upean kauden. Hän oli sarjan dominoivin pelaaja runkosarjassa, joutui jättämään pudotuspelejä aluksi väliin vakavan reisivamman takia, mutta palasi jälleen välierissä kokoonpanoon ja oli joukkueelleen erittäin tärkeä pelaaja hopeisiin mitaleihin päättyneellä kaudella. Tehotilaston ylivoimainen voitto, kärkilyöntitilaston kakkonen, lyöjätilaston 3. ja etenijätilaston 4. kertovat lähes täydellisestä kaudesta. Runkosarjan loppuun osunut koronakaranteeni vei Körköltä jo pitkään varmalta näyttäneen kärkilyöntitilaston voiton. Kauden aikana TJ villitsi pesisstadioneita hirmuisella kunnaritahdilla. 12 kunnaria yhdessä kaudessa jäi vain yhden kunnarin päähän kaikkien aikojen ykkössijasta.

Artikkelin osa on julkaistu ensimmäisenä Kirittärien Fanikatsomon Facebook-ryhmässä https://www.facebook.com/groups/kirittaretfanit/
Emma Körköstä vuoden naispesäpalloilija ja Kultaisen Mailan saajahttps://www.facebook.com/groups/kirittaretfanit/posts/2982249108685305/

Vuoden pesäpalloilijat
Vuoden naispesäpalloilija: Emma Körkkö; Jyväskylän Kirittäret

Vuoden seurat
Vuoden junioriseura: Jyväskylän Kiri & Kirittäret Juniorit

Pelaajien valinnat
Kultainen maila, naisten Superpesis: Emma Körkkö; Jyväskylän Kirittäret

Superpesiksen tilastovoittajat
Tehopelaaja, naiset: Emma Körkkö; Jyväskylän Kirittäret | 12+50+43=105

Kultakypärä- ja Ruutu-pelaajat
Ruutu-tähtipelaaja, naiset: Anni Heikkilä; Hyvinkään Tahko
Ruutu-tähtipelaaja, naiset: Mari Mantsinen; Jyväskylän Kirittäret

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa

Lue myös