Kirittärien puolivälieräsarja päättyi juoksujuhlaan Hippoksella – joukkue jatkaa välieriin

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Kirittäret hehkui kuumana kuin Harvian kiuas kolmannessa puolivälieräottelussa Rauman Feraa vastaan. Välieräpaikka tuli näyttävän esityksen jälkeen puhtaalla 2-0 voitolla.

Kotijoukkue lähti peliin samalla kokoonpanolla kuin edellisessä pelissä eli Emma Körkkö parantelee edelleen kolhujaan, Susanne Kohonen pelasi Körkön tonttia ulkokentällä ja Viivi Partanen pukeutui jokeripaitaan.

Edellisen päivän vaikeasta sisäpelistä ei ollut tietoakaan, kun joukkue laittoi heti ottelun alusta pedaalin pohjaan ja kiskaisi taululle lukemat 11-0 jo kahden vuoroparin jälkeen. Avausjakso oli taputeltu ja jäätiin vain odottamaan toista jaksoa. Siinä Kirittäret karkasi heti aloittavalla vuorollaan 3-0 johtoon, mutta Fera laittoi vielä kaiken osaamisensa peliin ja tuli tasoittavalla vuorollaan tilanteeseen 3-2. Ella Mäkelä sinetöi Kirittärien välieräpaikan toisessa vuoroparissa ja lähetti Feran syyslomalle numeroin 4-2.

Kotiutustilanteet menivät lopulta Kirittärille 24-3, joten aika selvää pässinlihaa tänään tehtiin. Kirittärien parhaina palkittiin Jutta Myllyniemi, joka löi kunnarin ja pelasi täydellisen sisäpelin 10/10 kärkkäreineen sekä 5 juoksua 100 %:lla tehoilla lyönyt Siri Eskola. Vähintään lusikan olisi ansainnut myös upean ulkopelin pelannut Susanne Kohonen. Samoin erinomaiseen syysvireeseen niin sisällä kuin ulkona päässyt Ella Mäkelä, joka löi 4 juoksua.

Kirittärien peli on suhteellisen hyvin formissaan kauden tässä vaiheessa, tilanne näyttää itse asiassa pitkälti samalta kuin vuosi sitten. Yksi nihkeä peli puolivälierissä, mutta samalla monet pelaajat ovat löytämässä sen parhaan vireensä juuri kauden tärkeimpien pelien kynnyksellä. Susanne Kohonen pelasi varmastikin kauden parhaan ulkopelinsä Körkön paikalla ja isolla tontilla. Siri Eskolan lyönneissä puhkuvat napakat keskiosumat ja niin usein nähdyn tappikupperin sijaan pallo voikin yllättäen upota mihin tahansa kohtaa ulkokenttää. Ella Mäkelä on rauhallisuudessaan koko joukkueen perikuva: ulkopelivarmuus on jälleen kasvanut kauden aikana ja sisällä lyönnit ovat puhtaita ja tuloksekkaita. Ella korpela menee huikealla prosentilla kentälle ja 60 metrin polttoheitot hurmaavat pelistä toiseen. Mari Mantsinen pelaa voittavaa pesäpalloa illasta toiseen ja Kati Tanhuan sekä Jutta Myllyniemen nykyvire on myös tärkeää koko joukkueen menestykselle. Kovaa potentiaalia löytyy myös muualta, mitä tässä nyt kaikkia yksitellen kehumaan.

Emma Körkköä tietysti kaivattaisiin joukkueeseen, mutta tälläkin kokoonpanolla mennään vielä pitkälle, mahdollisesti jopa päätyyn asti. Pudotuspelien aikana pelaajien hiuksiin ilmestynyt kultainen rusetti antaa jo osviittaa siitä mitä loppukaudelta tavoitellaan.

Puolivälieräsarjassa 10 juoksua Rauman kenttään lyönyt Siri Eskola oli omaan peliinsä tyytyväinen ja totta kai joukkueensa välieräpaikan saavuttamisesta.

– Tänään lähdettiin hyvin liikkeelle – oli jäänyt varmaan vähän hampaankoloon eilisestä. Itsellä alkaa taas tuntua siltä, että on syksyn pelit ja alkaa myös löytyä sitä luottoa ratkaista pelejä. Omat lyöntiratkaisut onnistuivat tänään hyvin, sanoisin, että oli hyviä lyöntejäkin. Pudotuspeleissä lyöjän kannalta on hyvää se, että saa keskittyä vain siihen yhteen lukkariin useamman pelin ajan ja päästä sinuiksi siihen ulkopeliin. Rauman (Ilona) Hakoniemi oli taktisesti tosi hyvä ja osasi käyttää syöttölautasta hyvin. Jos oli lentomerkki päällä, niin sieltä ei mitään namipasseja kyllä tullut.

– Pudotuspelisarjasta jäi hyvä maku. Se kasvattaa pelaajia kummasti, kun välillä käydään aallon pohjassa – kävimmehän eilen harjoittelemassa jopa kotiutuslyöntejä. Tänä päivänä kaikille tuli niitä kaivattuja onnistumisia ja saatiin buustattua sitä luottamusta seuraavaan vastustajaan. Saamme myös enemmän lepoa kuin tuleva välierävastustaja. Meille jäi joukkueena hyvä tunne ja tästä on hyvä lähteä välieriin.

Rauman kausi päättyi tähän, mutta positiiviset mielikuvat jäi joukkueen tekemisestä. Toki lähes puolet joukkueesta jakaa kauttaan vielä B-tyttöjen välierissä. Pelinjohtaja Erno Tuomaisen myötä Fera näyttäisi vihdoin saaneen semmoisen sapluunan, jolla raumalainen pesäpallo nostetaan jääkiekkohullussa kaupungissa taas huipulle. Joukkue vilisee erittäin lahjakkaita nuoria pelaajia, jotka tarvitsevat vain aikaa ja lisää kokemusta noustakseen valtakunnan kärkisijoille. Ja totta kai paljon työtä. Ilona Hakoniemestä on kasvamassa lautasen äärellä melkoinen timantti, joka oli jo tässä sarjassa Rauman ulkopelin loistava kapellimestari. Jasmin Andreasen, Aino Tanhua ja Miia Puolakka pelasivat myös hienon ottelusarjan ja näiden tulevien superpelaajien kasvukäyrä sojottaa edelleen ylöspäin. Nyt nähdyn perusteella Rauma on aika suuri suosikki B-tyttöjen Suomenmestariksi.

Kirittärien pelinjohtaja Nalle Viljanen vei suojattinsa jo neljäntenä vuonna peräkkäin välieriin.

– Meillä oli tänään tosi hyvä eka jakso ja toisen jakson alku. Kaveri pääsi hyvällä haastelyönnillä 3-1:een ja vähän meidän avustuksella 3-2:een. Jos mietitään koko sarjaa, niin pelasimme 6 jaksoa, yhden Supervuoron ja yhden kotiutuslyöntikisan ja annoimme 7 juoksua ja pelasimme 3 nollavuoroa, niin peli oli kyllä ihan hyvällä tasolla. Tänään kotiuttaminen oli sarjan parasta. Tokalla jaksolla lukkari pääsi irrottamaan väärällä vaihtotilanteissa pari kertaa etenijän, kun tuli vähän myöhäinen huuto. Rauma pelasi ulkona hyvin ja se mikä tässä on hyvää, niin jouduimme toisinaan kestämään myös hieman tuskaa. Muistakin puolivälieräsarjoista on nähty, ettei nämä mitään helppoja pelejä ole tässä vaiheessa enää kenellekään.

– Huomenna nämä pelit puretaan ja kyllä sieltä löytyy hieman tarkennuksia niin sisä- kuin ulkopeliinkin riippuen vähän siitä kuka tulee olemaan vastustajamme välierissä. Huomenna pelaajat käyvät hieronnassa ja palauttelevat maanantaina. Tiistaina palataan sitten taas sorvin ääreen.

Kirittärien osalta pudotuspelit käynnistyvät alustavasti torstaina 02.09. Joukkue pääsee nyt lepäämään tulevaa vastustajaansa enemmän, sillä tuleva vastustaja ratkeaa aikaisintaan maanantai-illan pelissä.

Lumme Energian Pelinjohtajien haastattelut

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/42153

Ottelun palkitut

I, Ottelun SeppäJutta Myllyniemi
II, Lumme Energian paras ja energisin sisäpelaajaSiri Eskola
360 Palveluiden paras ja yritteliäin ulkopelaajaSusanne Kohonen

Otteluraportin tarjoaa:

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös