Kirittäret tasapainoisella pelillä puolivälierien avausvoittoon

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Rauman Fera pelasi hyvän ottelun, mutta ei pystynyt torjumaan jatkuvasti tilanteita luonutta kotijoukkuetta.

Pudotuspelit saatiin vihdoin käyntiin, kun Rauman Fera ja Kirittäret kohtasivat puolivälieräsarjan avausottelussa kylmällä ja sateisella Hippoksella. Pitkin päivää rankkanakin tullut sade oli jättänyt pieniä lammikoita kenttäalueelle ja 11 asteen koko ottelun ajan jatkuneessa tihkusateessa tunnelma ei kovin korkealle noussut harvalukuisessa katsomossa.

Eipäs-juupas arvuuttelu siitä pelaako Emma Körkkö tänään vai ei päättyi viimeistään siihen, kun joukkueet juoksivat kentälle. Viivi Partanen oli nostettu hänen tilalleen joukkueen jokeriksi ja Susanne Kohonen otti Körkön paikan ulkokentältä.

Kirittäret aloitti ottelun ulkona ja torppasi näyttävästi raumalaisten etenemiset viimeistään 2-välillä. Omalla sisävuorolla edettiin tehokkaasti myös aina 3-pesälle asti, mutta Fera pelasi kotiutustilanteet loistavasti ja kaikki palot otettiin kotipesään.

Sama tahti jatkui raumalaisten osalta myös toisessa vuoroparissa. He saivat ensimmäisen 3-tilanteen, mutta Kirittärien ulkopeli toimi erinomaisesti ja juoksuja ei nähty. Omalla sisävuorollaan Kirittäret järjesti 2-kärjestä ajolähdön, josta Siri Eskola upotti pallon 3-pussiin ja vei kotijoukkueen 1-0 johtoon. Hetken päästä ykköskärkemme Ella Korpela kunnostautui harvinaisessa roolissa kotiuttajana vieden Kirittäret 2-jatkeen lyönnillä 2-0 johtoon. Ella Mäkelä löysi saman reiän ja löi tilanteeksi jo 3-0.

Fera sai sisäpelinsä vihdoin rullaamaan 3. vuoroparissa ja teki heti 2-kärjestä palottoman ajon. Tilanne kuitenkin kuivui, kun Mari Mantsinen irrotti etenijän kolmoselta. Omalla tasoittavallaan Kirittäret piti kaasujalkaa edelleen pohjassa ja sekä Jutta Myllyniemi että Ella Mäkelä löivät ajolähdöstä taululle 5-0.

Fera tuli kuitenkin kovalla taisteluilmeellä viimeiselle sisävuorolleen. Ensin hienon ottelun pelannut Miia Puolakka löi loistavasti tyhjään kenttään 3-jatkeelta pallon läpi kunnarin arvoisesti. Tämä jälkeen kärjestä tehtiin paloton ajolähtö. Yhden epäonnistuneen yrityksen jälkeen lyömään tuli Iida Lomppi, jonka hidastettu 2-puolen lyönti jäi kenttään ja Fera kavensi numeroiksi 5-2. Hetken Kirittäret nurisi juoksusta viitaten paloon kotipesässä, mutta pelituomarin tuomio piti. Ajolähtö jatkui ja Fanny Lahtinen kavensi upealla aivan rajaan jääneellä 3-jatkeen lyönnillä tilanteeksi jo 5-3. Vuoro jatkui vielä pitkään ja raumalaiset tekivät vielä yhden ajon Jasmin Andreasenille. Pallo upposi kopparien eteen ja tilanne oli jo 5-4. Heti perään Mari Mantsinen otti kuitenkin takavaihtotilanteessa vapauttavan kolmannen palon 3-pesältä.

Toisella jaksolla Rauman sisäpeli ei yltänyt avausjakson tasolle ja vieraille annettiin muutenkin vain kolme 3-tilannetta. Kirittäret loi jälleen heti avausvuoroparissa ajolähtöjä, mutta tulosta ei tullut. Sen jälkeen nakuteltiin tasaisesti 1-2 juoksua per vuoropari ja Siri Eskola (2 lyötyä), Mari Mantsinen ja Tinja Töyrylä sinetöivät Kirittärille jakson loppunumeroiksi 4-0.

Kirittärien pelissä oli paljon hyvää. Eeva Mäki-Maukolan paluun myötä 1-kärki tekee erinomaisen tehokkaasti tilanteita. Ella Korpela hoiti kentälle menot 100 %:sti, samoin Mäki-Maukola ja Venla Karttunen omat vaihtotilanteensa. Myös 2-kärki jatkaa tehokkaana. Jos jotain kauneusvirheitä kotijoukkueen sisäpelistä haluaa hakea, niin kotiutuksissa jäätiin tänään heikkoon 36 %:iin. Varmasti karuilla olosuhteillakin oli toki tähän vaikutusta – pallo oli märkä ja liukas. Siri Eskola löi silti 3 ja erinomaista sisäpeliä jatkava Ella Mäkelä 2 juoksua. Susanna Kohonen pelasi loistavan ulkopelin ja toi 3 juoksua. Kirittärien kokenein, huikeat 104 pudotuspeliä pelannut polttaja oli tyytyväinen oman joukkueensa peliin.

– Pelasimme ulkona erittäin hyvin yhtä vuoroa lukuun ottamatta. Taisi kaveri saada sen lisäksi vain kolme 3-tilannetta. Teimme hyvin tilannetta, mutta oliko sitten vastustajan hyvyyttä vai mistä johtui, että ei saatu lukuisista 3-tilanteista enempää naista kotiin. Rauma löi hyvin 1-jakson lopussa, vaikka yksi palo niistä jäi kyllä viheltämättä. Koleaa oli, mutta itselläni ei ollut koko otteluin aikana kylmä – pudotuspelit tuovat lämpöä kehoon jo itsestään. Meiltä hyvä sarja-avaus, olimme riittävän päättäväisiä voiton saamiseksi.

Tappiosta huolimatta Fera pelasi hyvän ottelun. Joukkueen näkyvin tähti oli erinomaisesti vaihtanut ja kunnarin lyönyt Miia Puolakka. Ilona Hakoniemen tolppa toi ajoittain Kirittärien pelaajille vaikeuksia ja Aino Tanhua meni hyvin kentälle.

Kirittärien pelinjohtaja Nalle Viljanen bongattiin illalla pukukopista vielä pari tuntia pelin jälkeen.

– Vaikka Emma Körkkö olikin poissa, niin Susse Kohonen pelasi erittäin hyvän pelin. Ulkona pelasimme hyvin ja Rauma kavensi Miia Puolakan upealla läpilyönnillä ja muutamalla muullakin hyvällä lyönnillä. Saatiin 26 3-tilannetta, mikä on erittäin kova luku. Kaikki kotiutukset eivät menneet aivan sinne minne yritettiin, mutta kaveri pelasi ulkona hyvin samoin kuin heidän lukkarinsa. Teemme huomenna muutaman tarkennuksen vielä ulkopeliin perjantaita ajatellen, mutta ihan hyvä aloitus meiltä tähän paikkaan.

Seuraava puolivälieräottelu pelataan perjantaina Raumalla, Hippokselle joukkueet palaavat lauantaina. Ottelusarja menee poikki kolmesta voitosta.

Lumme Energian Pelinjohtajien haastattelut

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/42151

Ottelun palkitut

I, Ottelun SeppäVenla Karttunen
Lumme Energian paras ja energisin sisäpelaajaSiri Eskola
II, 360 Palveluiden paras ja yritteliäin ulkopelaajaSusanne Kohonen

Otteluraportin tarjoaa:

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös