B-tytöt riemukkaasti puolivälierien avausvoittoon Roihusta huimassa trillerissä

 – B-tytöt, Otteluraportit, Talent, Yleinen

Mollivoittoisen sunnuntaipäivän jälkeen Kirittärien B-tytöt järjestivät faneille todella positiivisen iltapuhteen Hippoksella. Joukkue venyi upeasti supervuorossa arvokkaaseen avausvoittoon jatkopelien 1. kierroksella.

Kirittäret meni avausjaksolla jo 4-2 johtoon, mutta Roihu tuli väkevästi Superpesispelaajiensa avulla 3. vuoroparissa. Kirittäret eivät saaneet Roihun jatkuvaa ajolähtöpainstusta katkaistua ja Roihu takoi peräti 6 juoksua lukkari Lotta Nummikarin johdolla. Tästä ei kotijoukkue enää noussut ja avausjakso meni vieraille 4-9.

Toisen jakson 2. vuoroparissa Kirittäret sai sisäpeliinsä lentoa Oona Kinnusen kunnarilla kolmosjatkeelta ja kun erinomaisen ulkopelin pelannut Iiris Rautio löi vielä yhden juoksun, kotijoukkue siirtyi 4-1 johtoon. Roihu oli kuitenkin sinnikäs ja kavensi tilanteeksi 4-3 ennen viimeistä vuoroparia. Lukkarimme Ronja Salmela sytytti joukkueensa viimeiseen kovaan punnerrukseen lyömällä komeasti 2-jatkeelta läpi. Tuloksena oli kunnari sekä yksi tavallinen ja tilanne oli 6-3. Roihu tuli kovalla tunteella omalle tasoittavalleen ja sai puristettua kahdella palollakin ensin pussinpohjalyönnillä kavennusjuoksun 6-4. Seuranneesta kakkostilanteesta Roihu löi kakkosjatkeelta läpi, mutta kakkoskoppari Julia Lampisen nopean haun ansiosta yhtä juoksua enempää tilanteesta ei tullut, kun kunnaria ei uskallettu yrittää., Tilanteessa 6-5 B-tyttöjen ulkokenttä kuitenkin piti ja toinen jakso meni siis Kirittärille 6-5.

Supervuorossa Roihu teki heti kärjestä palottoman ajolähdön, mutta Viivi Partanen (4 tuotua ottelussa) poltti etenijän hienosti kotiin. Jatkotilanteessa Partanen poltti kakkospesään suuntautuneesta lyönnistä jälleen Roihun etenijän kotiin ja kun samalla Roihun etenijä oli kakkoselta irti, niin Roihun superin sisävuoro kuivui nollille. Kirittärien tasoittavalla sisävuorolla Roihu sai taululle nopeaan tahtiin kaksi paloa. Ottelun sankariksi nousi Ronja Salmela, joka varmisti voiton Kirittärille jo toistamiseen huimalla 2-puolen kunnarillaan ykköstilanteesta. Ottelun parhaina palkittiin Roihulta tehot 6/1 lyönyt ja Kirittärien etenijöitä jatkuvasti kiusannut Naisten Superpesiksestäkin tuttu lukkari Lotta Nummikari sekä Kirittärien sankarina tehoilla 2+2/2 (13/14kl) ja tukun tärkeitä paloja tehnyt Ronja Salmela.

Hienoa työtä ovat valmennus ja pelinjohto tehneet myös Kirittärien jälkikasvun osalta. Koronakaranteenin takia Kirittäriltä olivat sivussa Venla Karttunen ja Elsa Nyman, joten tämä nostaa edelleen voiton arvoa. Seuraava ottelu pelataan torstaina Roihuvuoressa ja mahdollinen ratkaiseva 3. ottelu ensi maanantaina Hippoksella.

Ottelun tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/42060

Ottelun tallenne Kirittärien Facebook-sivuilla: https://www.facebook.com/watch/live/?v=3018328078418984

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa

Lue myös