Ella Korpela vapautti Kirittärien sisäpelin Raumalla

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Korpelan kunnari ratkaisi avausjakson ja toisella jaksolla puolustava mestari meni menojaan.

Kirittäret lähti otteluun ilman kapteeniaan ja ykköspelinjohtajaansa. Eeva Mäki-Maukola parantelee edelleen pieniä kolhujaan ja Nalle Viljanen jäi flunssaisena varotoimenpiteenä pois vasta pelipäivän aamutreenien jälkeen.

Ottelu alkoi Kirittärien osalta hieman takellellen. Ulkona jätettiin ottamatta 3 selvää paloa ja päästettiin kaveri kuskin paikalle. Sisäpeli ei meinannut lähteä liikkeelle, mutta joukkue petrasi kuitenkin pikku hiljaa ja avausjakson viimeiselle sisävuorolle tultiin 1-1 tilanteessa. Feran avausjuoksun oli lyönyt 1. vuoroparin ajolähdöstä Eveliina Kesti ja Kirittäret toi 3. vuoroparissa tasoihin Jutta Myllyniemen välilyönnillä. Tästä tilanteesta Ella Korpela sitten teki körköt: viimeisen tasoittavalla jaksovoiton varmistanut kunnari. Painuva kumura jäi kopparien väliin, josta se painui maisemaan. Tämän lyönti oli koko joukkueelle silmiinpistävän merkittävä, sillä ensimmäistä kertaa koko kaudella koko joukkue riensi onnittelemaan 3-pesälle kunnarin lyönyttä pelaajaa.

Erinomainen suoritus, joka korostaa joukkueen hienoa ryhmädynamiikaa: jos se en ole minä, niin se on joku muu. Ratkaisijan viittaa voidaan tarjota useammallekin pelaajalle.

Kotijoukkue Fera aloitti ottelun hyvin, mutta Korpelan kunnari ja Kirittärien antama kova työnäyte 2-jakson aloittavalla sisävuorolla selvästi lamaannutti kotijoukkueen peliä. 0-4 tappioasemasta on vaikea lähteä enää kääntämään kurssia sarjan kovinta ulkopelijoukkuetta vastaan. Avausjakson hieno tunnelma kotijoukkueen katsomossa hiipui ja sitten jäätiin vain odottelemaan pelin loppuvihellystä.

Kirittärien ulkoplei oli aivan ottelun alun jälkeen säväyttävää katsottavaa. Joukkueen kovimpina pyromaaneina toimivat Ella Mäkelä ja Venla Karttunen. Sisällä Jutta Myllyniemi ja Siri Eskola kotiuttivat kahdesti. Elsa Nyman pelasi kympin arvoisesti koko pelin ja haki ottelun lopussa erittäin näyttävän kopin. Joukkueen 2-pelinjohtajana tänään toimineen Mäki-Maukolan saappaissa jo toisen pelin peräkkäin pelannut B-tyttöjen puolivälieriin valmistautuva Elsa oli tyytyväinen pelin lopputulokseen ja omaan tekemiseensä.

– Peliin lähtö ei ollut aivan parasta, mutta hyvin taisteltiin voitto sieltä. Oli hienoa päästä taas pelaamaan ulkokentälle ja oma pelikin parani edellisestä Seinäjoki-pelistä. Joukkueemme peliä on viime aikoina syöneet toissijaiset virheet, joita tuli kyllä tänäänkin ihan riittävästi. Ei tässä silti mitään hätää ole, kaikki osaavat ja tietävät osaavansa pelata hyvää pesäpalloa. Omana jatkotavoitteenani on jättää joka pelissä kaikkeni kentälle – pelataan sitten nuorten tai naisten Superia.

Feran joukkueesta tehokkainta peliä pelasi ykköskärki Aino Tanhua, joka meni ennakkoluulottomilla lyönneillä kentälle. Nuori lukkarilupaus Ilona Hakoniemi nosti välillä korkeaa tolppaa, joista tehtiin vastustajalle muutama viimeisen lyönnin palo.

Kirittärien pelinjohtajaksi nousi joukkueen aamuharkkojen jälkeen lyhyellä varoitusajalla Pete Kaijansinkko.

– Lähtökohta peliin ei ollut optimaalinen, sillä takana oli vaisu oma peli ja ensimmäinen tappio koko kaudella. Nalle (Viljanen) jäi lääkärin suosituksesta flunssaisena pelistä pois, vaikka olikin saanut negatiivisen koronatestituloksen. Pitkällä pelimatkalla ehdimme onneksi bussissa jutella asioista ja miettiä roolituksia tähän peliin. Joukkueella oli varmasti myös paineita ulosmitata se todellinen oma osaaminen.

– Tiistain SMJ-peli pystyttiin nollaamaan hyvin ja itse asiassa eilen harjoituksissa joukkueen ilme oli erittäin hyvä. Mutta jos ollaan rehellisiä, niin ei tuo sisäpeli vieläkään ihan ruusuilla tanssimista ollut. Joukkueessa näkyi vielä vähän jännittyneisyyttä, vaikka taisteluilme on kyllä kohdillaan. Tänään tuli virheitä itse kullekin, kaaripelissä meille jäi parannettavaa ja teimme pitkään aikaan tosi paljon toissijaisia virheitä. Mm. kopinnostopalot söivät meidän pelin jatkuvuutta. Ulkopelimme oli silti todella hyvää ja Nymanin Elsan pelaaminen todella huikeaa. Tärkeintä kuitenkin, että palattiin voittojen tielle, Raumalta ei koskaan helppoja pisteitä oteta.

Kirittärien pelinjohto on hallinnut viime vuodet erinomaisen hyvin prosessijohtamisen perussäännöt. Ei jäädä rypemään yksittäisissä tappioissa, vaan katsotaan koko ajan kokonaiskuvaa: lopputuloksesta huolimatta tiedetään kuinka paljon on treenattu ja miten yksittäisten pelaajien itsetunto on rakennettu kestämään pienillä mustelmilla mahdolliset takaiskut. Vain hetkessä elävä fani unohtaa usein tämän. Taitoa on, vaikka sitä ei joka ilta suurille yleisöille saataisikaan esiin. Joukkueen osaaminen ei katoa kahteen heikkoon sisäpeliin. Ja prosessin kannalta ne tärkeimmät pelit ovat vasta edessäpäin. Useita avainpelaajia on lepuutettu kovassa harjoituskuormassa pientenkin epämieluisten tuntemusten takia, jotta he olisivat parhaassa terässä juuri kauden ratkaisuhetkillä. Ilmassa ei ole mitään sellaista, mikä antaisi odottaa muuta kuin hyvää lopputulosta tälle kaudelle.

Runkosarjan loppu lähestyy ja saatujen pisteiden painoarvo nousee koko ajan. Sarjan pääartistien peli ei välttämättä aina enää ole silmiä hivelevän kaunista tai tehokasta, mutta varsinkin 3 pisteen voitot ovat tärkeitä. Tiukka ottelutahti näkyy ilman muuta myös pelaajien otteista. Uupumusta on ja pelitahti pysyy kireänä aina puolivälierien loppuun asti.

Kirittäret pelaa runkosarjan viimeisellä viikolla peräti 4 peliä 8 päivän aikana. Sunnuntaina 15.08. joukkue palaa taas Hippokselle ja saa vastaansa Mynämäen Vesan. Ottelu alkaa klo 16 ja se on kauden toiseksi viimeinen runkosarjaottelu Hippoksella. Sarjan päätöskierroksella su 22.08. kohdataan kotona Roihuttaret. Näiden otteluiden välissä pelataan vieraissa: keskiviikkona Siilinjärvellä ja perjantaina Porissa. 

Lumme Energian Pelinjohtajien haastattelut

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/41166

Ottelun palkitut

I, Ottelun SeppäVenla Karttunen
Lumme Energian paras ja energisin sisäpelaajaElla Korpela
II, 360 Palveluiden paras ja yritteliäin ulkopelaajaElsa Nyman

Otteluraportin tarjoaa:

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös