Kirittäret nollasi itsensä Seinäjoella – tukkoinen sisäpeli toi kauden avaustappion

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

SMJ voitti ansaitusti alavireisesti sisällä esiintyneen Kirittäret.

Kirittäret lähti vierasotteluun hieman muuttuneella kokoonpanolla, kun Eeva Mäki-Maukola jäi parantelemaan vammojaan kotiin. Kokoonpanoon mukaan nousi ulkokentällä mallikkaasti esiintynyt Elsa Nyman.

Kirittäret pelasi ottelussa totutun mallikasta ulkopeliä (SMJ 8 kolmostilannetta ottelussa), mutta sisäpeli ei auennut oikein missään vaiheessa. Ella Korpela meni hyvin kentälle, mutta Seinäjoen ulkokenttä pelasi terävästi ja Kirittärien tilanteen rakentelu tukehtui turhan usein laittomaksi menneisiin näppeihin eivätkä kovatkaan lyönnit eivät lähteneet uppoamaan. Kirittäret jäikin vain kuuteen kolmostilanteeseen ja juoksuitta ensimmäistä kertaa toukokuun 2019 jälkeen (22.05.2019 Lapuan Virkiää vastaan).

Kirittärien lukkari Mari Mantsinen – mikä teki tästä pelistä tänään niin vaikean Kirittärille?

– Kun tehdään nolla juoksua, niin aika vaikea on peliä voittaa. Löimme tosi paljon laittomia, etenijät joutuivat juoksemaan paljon turhaa ja viimeisillä lyönneilläkään ei sitten oikein onnistuttu.  Ei saatu peräkkäisiä onnistumisia ja lyönneissä ei ollut laatua. Hyvän ulkopelin kautta saimme jonkin verran nostettua peli-ilmettä varsinkin toiselle jaksolle, mutta se ei vain tänään kantanut. Vaikea sanoa, mistä tuo tunteen puuttuminen johtui. Mutta tästäkin otetaan opiksi ja tiedämme, että pystymme jatkossa paljon parempaan.


Pelinjohtaja Nalle Viljanen, tänään oli erittäin tukkoisen näköistä sisäpeliä, mikä on oma analyysisi pelistä?

– Tämä oli vähän kuin jatkoa Pori-pelille eli emme saaneet peräkkäisiä onnistumisia. Pienistä lyönneistä muutama oli sentin verran laittomia ja ylipäätään pienissä vaihtolyönneissä tuli paljon laittomia. Kovat vaihtolyönnit taas nousivat liikaa. Nyt pitää harjoitella matalasta syötöstä kovien vaihtolyöntien lyömistä. Kaveri pelasi niin kuin mekin hyvin ulkona, mutta korjausliikkeitä kyllä tarvitaan. Olemme jääneet kahdessa viime pelissä alle 15 kotiutustilanteeseen yhteensä. Ei tässä kyllä pelinjohtajakaan onnistunut, jos ajatellaan sisäpelinpelin rytmittämistä ja miten pelataan. Kun onnistumisia ei tule, niin peli varmasti näyttää hengettömältä. Saamme tästä hyvää dataa omaan kokemuspankkiimme ja tulemme sitä varmasti hyödyntämään jatkossa.

Kirittärien viikko jatkuu perjantaina vieraspelillä Feraa vastaan ja sunnuntaina Hippokselle saapuu Mynämäen Vesa (https://www.nettilippu.fi/fi/event/kirittaret-myve).

Lumme Energian Pelinjohtajien haastattelut

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/41162

Ottelun palkitut

I, Ottelun SeppäElla Korpela
II, 360 Palveluiden paras ja yritteliäin ulkopelaajaLaura Toikkanen
Lumme Energian paras ja energisin sisäpelaajaEmma Körkkö

Otteluraportin tarjoaa:

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös