Kirittärien ulkokenttä oli Feralle lähes ohittamaton

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Rauma oli alusta lähtien alistuneen oloinen ja ottelun syketaso jäi vähän vaisuksi. Ella Korpela löi uransa 600. kärkilyönnin.

Vähän pakkopullan makuahan tässä voitossa oli. Vierailija Rauman Fera oli koko ottelun alakynnessä, eikä kotijoukkuekaan aivan parastaan esittänyt. 2 kovaa peliä viikolla Lapuaa vastaan oli vienyt sen parhaan latingin pelistä. Kirittäret pelasi loistavaa ulkopeliä läpi ottelun ja raumalaisilla oli suuria vaikeuksia vaihtolyöntiensä kanssa. Kirittärien ulkopelin tehokkuutta kuvastaa se, että Fera sai ensimmäisen 3-tilanteensa vasta 2-jakson toisessa vuoroparissa. Sisäpeli jäi silti tänään jotenkin telineisiin, vaikka juoksuja kyllä riittävästi tehtailtiinkin. Varsinkin avausjaksolla hyville lyönneille ei oikein saatu jatkuvuutta, vaihtolyöntien kanssa takuttiin ja lyöntivuorot jäivät todella lyhyiksi.

Täytyy silti olla armollinen joukkueelle. Lapua-pelit olivat komeaa suorittamista ja varmasti myös henkisesti vaativia otatuksia. Samanlaista sykettä ei ymmärrettävästi sytytetä ihan joka peliin. Pientä väsymystä oli ehkä myös jäsenissä, samoin kolean perjantain jälkeen uusi helleaalto pääsi ehkä hieman yllättämään. Sarjajohtajan ammattiylpeydellä ja riittävällä rutiinilla voitto kuitenkin kairattiin. Joukkueen selkärankana on edelleen todella tiivis ulkopeli. 15 pelatun ottelun jälkeen Kirittäret on antanut omasta ulkokentästään keskimäärin vain 3 juoksua per peli.

Mutta nähtiinhän kentällä toki jälleen kerran paljon komeita suorituksia. Kotiin otettiin pääosin hienoilla lyönneillä, tosin varsinkin toisella jaksolla Feran ulkokenttä avusti myös. Yksi Kirittärien onnistujista oli heti avausvuoroparissa tyhjään kenttään kunnarin lyönyt Ella Korpela, joka löi pelin loppupuolella uransa 600. kärkilyönnin. Viime peleissä kotiuttajajokerin roolissa toiminut Ella Mäkelä on myös löytänyt kunnon keskiosumat lyönteihinsä. Tänään Mäkyn tilastoihin merkittiin 3 lyötyä ja nainen oli itsekin tyytyväinen iltapuhteeseensa.

– Ihan hyvät on fiilikset. Välillä ei ole oikein kunnon osumia tullut, mutta nyt näyttää sihti löytyneen ihan kivasti. Peliroolini on vaihdellut kauden mittaan ulkopelaajan ja jokerin välillä ja erilaistahan se tietysti on. Ulkona on paremmin mukana koko pelin sykkeessä, jokerina taas tulee enemmän noita kotiutustarjouksia kuin numerolla pelatessa. Molemmilla pelipaikoilla viihdyn. Itsellä on vielä vähän parannettavaa, mutta on tässä vielä pelejäkin jäljellä.

Siri Eskola kotiutti neljästi ja nousi jo lyöjätilaston jaetulle 2-sijalle. Kotipesään ehtivät juoksun arvoisesti 3 kertaa Eeva Mäki-Maukola ja Emma Körkkö, joka vahvisti asemiaan myös etenijätilaston kärjessä. Jutta Myllyniemi ja Susanne Kohonen ottivat etukentällä näyttäviä koppeja Feran vaihtotilanteissa.

Raumalaisten peli jäi varsin ujoksi ja hampaattomaksi. Koko alkukauden Porista lainalla ollut Pinja Arbelius sai kutsun takaisin Pesäkarhujen rosteriin ja joukkueen lyöntivoimasta lähti samalla iso palanen. Miia Puolakka meni hyvin kentälle ja Jasmin Andreasenin lyönnit olivat napakoita. Nuori lukkari Ilona Hakomäki hakee erinomaisen hyvin näpyjä etukentältä ja tolppakin nousee. 1- ja etenkin 2-tilanteen purku oli kuitenkin tänään myrkkyä vieraitten vaihtolyöjille. Fera sai koko ottelussa ainoastaan kaksi 3-tilannetta, kun niitä kirjattiin Kirittärille 23. Pelin yksipuolisuus varmasti myös vaikutti tunnelman hienoiseen lässähtämiseen.

Kirittärien pelinjohtaja Nalle Viljanen oli kuitenkin tyytyväinen joukkueensa asenteeseen.

– Ulkopelihän oli tänään hyvää. Kaverille annettiin kaksi 3-tilannetta, joista toki tekivät sitten 2 juoksua. Toinen hyvällä lyönnillä, toinen semmoisella surrapörrällä, ettei sille mahtanut mitään. Tämä oli meiltä ihan hyvä peli tähän paikkaan. Rauma on kuitenkin pelannut välillä oikeinkin hyvin ja päästänyt keskimäärin vain 5 juoksua per peli.

– Emme olleet huonolla asenteella liikkeellä, sen kertoo jo ulkopelikin. Numeroissa oli ehkä vähän Rauman heikkoutta, mutta ennen kaikkea meidän hyvyyttä, että kaveri ei saanut niitä tilanteita. Kuuman kelin vuoksi tuli myös muutama palo, kun etenijä oli jo aivan puhki. Huomenna pidämme lepo-/palauttavan päivän, tiistaiaamulla teemme fysiikkaa ja sitten illalla lajitreenin. Kelit ovat haastavat ja nyt täytyy huolehtia siitä, että emme väsytä itseämme liikaa.

Tulevalla viikolla Kirittäret pelaa kahdesti vieraissa. Keskiviikkona kohdataan Mehtimäessä kovasti piristynyt JoMa ja lauantaina Kaupissa viime syksyn finaalivastustaja Manse PP. Kotiyleisön eteen Hippokselle Kirittäret palaa keskiviikkona 04.08. klo 18, kun vastaan astuu sarjakakkonen Porin Pesäkarhut. Siitä ottelusta saattaa tulla jopa runkosarjan voiton kannalta ratkaiseva, nyt Pori on 6 pistettä Kirittäriä perässä.

Lumme Energian Pelinjohtajien haastattelut

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/41133

Ottelun palkitut

I, Ottelun SeppäElla Korpela
II, Lumme Energian paras ja energisin sisäpelaajaElla Mäkelä
360 Palveluiden paras ja yritteliäin ulkopelaajaJutta Myllyniemi
Ruutu-TähtiJutta Myllyniemi

Otteluraportin tarjoaa:

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös