Kirittärien kova jokerikolmikko ja loistava takatilannepelaaminen hyydyttivät Manse PP:n

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Manse jaksoi Kirittärien kantapäillä toisen jakson alkuun – sitten kotijoukkue meni menojaan.

Perjantaina nähtiin loistavissa olosuhteissa hienoa naispesisviihdettä, kun viime syksyn finaalivastustajat ottivat yhteen Hippoksella. Manse rimpuili toisen jakson alkuun tuntumassa, mutta joutui lopulta antautumaan Kirittärien lyöntipelin terästyttyä ja tamperelaisten ulkokentän sorruttua useampiin räpylävirheisiin.

Kirittäret lähti otteluun napakasti ja meni heti avausvuoroparissa 2-0 johtoon joukkueen kokeneimpien pelaajien – Emma Körkön ja Susanne Kohosen – kotiutuksilla. Harva olisi uskonut, että hyvästä lyöntikelistä huolimatta Kirittärien avausjakson juoksut jäivät tähän. Manse PP:n Henna Suominen kavensi heti toisen aloittavalla tilanteeksi 2-1, mutta tähän juoksut sitten jäivät. Koko avausjakso nähtiin erinomaisen hienoa ulkopeliä molemmilta joukkueilta. Lukkarit Mari Mantsinen ja Senni Sallinen johtivat omia ulkokenttiään vakuuttavalla tavalla.

Toisen jakson aluksi Manse pääsi kotiuttajajokerina pelanneen Virpi Hukan lyönnillä 0-1 johtoon, tosin Kirittärien räpylävirheestä. Sen jälkeen, toisesta vuoroparista ottelun loppuun kentällä esiintyi vain yksi joukkue. Kirittärien ulkokenttä piti varsinkin nolla- ja takatilanteessa erinomaisesti ja lyöntipelissä saatiin vihdoin turbovaihde silmään. Kirittärien kova jokerikolmikko Kati Tanhua, Viivi Partanen ja Siri Eskola aloittivat juoksukarkelot lyömällä Kirittärien 4 ensimmäistä juoksua. Jutta Myllyniemi löi kauden avausjuoksunsa ja Emma Körkkö viimeisteli pelin loppulukemat 2-rajan kunnarillaan.

Kirittärillä oli tänään monia onnistujia. Kotipesää kauempaa ei tarvitse illan Ruututähti-pelaajaa hakea. Mari Mantsinen on ollut joukkueen ulkopelin ehdoton tukipilari alkukaudesta. Ajolähtötilanteissa irrotettiin kahdesti Mansen etenijä ja nolla piti jälleen huomattavasti virkasiskoa paremmin. Ella Korpela meni 100 %:sti kentälle ja pakotti vastustajan lukkarin antamaan myös useita vapaataipaleita. Eeva Mäki-Maukola otti ulkona pari näyttävää ja äärimmäisen tärkeää koppia. Jutta Myllyniemi löi kauden avausjuoksunsa. Ja pakko on mainita oikein erikseen Viivi Partanen. Hän löi samalla lyöntivuorolla uransa ensimmäiset juoksut naisten Superin runkosarjassa – pudotuspeleissähän kuparinen meni rikki jo viime syksynä. Näitä historialliset sivallukset näki kauden ennätysyleisö eli 832 silmäparia. Kati Tanhua on päässyt alkukaudesta loistavaan vireeseen. Tänäänkin kentälle mentiin kaikilla yrityksillä ja tehot olivat myös komeat: 1 lyöty ja 2 tuotua juoksua. JyP:n miesten edustusjoukkue toi värikkäällä kannustuksellaan railakasta lisäväriä Hippokselle.

Manse paransi peliään huomattavasti viime viikon kauden avauksesta, varsinkin ulkopelissä. Joukkue on silti edelleen varsin siipirikkoinen. Senni Sallinen pelasi kauden avausottelunsa, mutta Virpi Hukasta ei ole vielä kentällä etenemään. Myös Henna Peltokankaalla kyse lienee jostain pienestä jalkavammasta, sillä hän ei osallistunut sisäpeliin tänään lainkaan. Ykköskärjellä on ollut suuria ongelmia kauden avauspeleissä. Suurimmat ongelmat joukkueella on silti edelleen sisäpelissä ja varsinkin kotiutuksissa. Ida Lähteen hieno pelivire jatkuu ja Kirsi Ala-Lipasti pelasi kovalla sykkeellä komean uransa 300. runkosarjaottelun. Hän ylitti tämän rajapyykin aktiivipelaajista toisena Emma Körkön jälkeen.

Pelinjohtaja Nalle Viljanen oli edellistä Kempele-peliä tyytyväisempi etenkin joukkueensa ulkokenttään.

– Saimme hyvän lähdön otteluun, mutta emme saaneet heti jatkossa lyöntejä aivan sinne, mihin haettiin. Toki Mansekin oli ekalla jaksolla ihan hyvä räpylässä. Meillä oli hyvä tunnetaso, nolla- ja takatilannepelaaminen oli hyvää. Ulkona olisimme voineet pelata jotkin vaihtotilanteet paremmin. Toisella jaksolla onnistuimme paremmin niihin paikkoihin, mihin lähdimme hyökkäämään ja juoksuja tuli hyvillä lyönneillä – toki kaverin räpylästäkin.

Viivi Partanen, onnittelut uran avausjuoksuista naisten Superin runkosarjassa! Ette sitten osanneet taaskaan hävitä Manselle – kuinkas tässä nyt taas kerran näin pääsi käymään?

– No joo, minut laitettiin ajolähtöön ja sieltähän ne juoksut tuli, tosin Mansen ulkokentän avustuksella. Ainakin omaan silmään ulkopeli näyttää hyvältä eli pellaavat oikein hyvin siellä. Sisälle ei ehkä oltu niin hyviä kuin normaalisti ollaan oltu. Manse toki pelasi ulkona hyvin, vaihtotilanteissa tulivat hyvinkin lähelle, mikä vaikeutti omaa pelaamista. Olen pelannut nyt kolmea sarjaa, mutta viihdyn ehkä eniten B-tyttöjen Superissa, koska saan pelata siellä isommassa roolissa. Oma pelini on vielä liikaa vaihdellut, sisäpelissä odotan yleisesti vielä parannusta jatkossa.

Ottelun Harvian Jälkilöylyt

Ottelun Lumme Energian pelinjohtajahaastattelut:

Ottelun tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/41047

Ottelun palkitut

I, Ottelun SeppäEeva Mäki-Maukola
II ja Lumme Energian paras ja energisin sisäpelaajaElla Korpela
360 Palveluiden paras ja yritteliäin ulkopelaaja ja Ruutu-TähtiMari Mantsinen

Otteluraportin tarjoaa:

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös