Kirittäret punnersi väkisin 3 pisteen voittoon Kempeleen Kiristä viimeisellä sisävuorollaan

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Kempeleen Kiri näytti vaarallisuutensa kotikentällään ja ottelu ratkesi Kirittärien kovempaan rutiiniin vasta viimeisessä sisävuorossa.

Olipas erikoinen peli. Kempeleen Kiri ei saanut kahdella ensimmäisellä sisävuorollaan kuin kolmesti etenijän ykköspesälle ja Kirittäret näytti menevän rallatellen menojaan. Kauden avauksen rökäletappiosta oli kuitenkin otettu ryhtiliike ja kotiläksyt tehty huolella, sillä kolmannessa vuoroparissa peli olikin yhtäkkiä tasan 3-3. Nea Lotvonen löi ensin koppareitten välistä pallon maisemaan kunnarin arvoisesti ja heti perään Tiia Valtasen välilyönti toi kotijoukkueen tasoihin.

Kirittärien ratkaisijaksi avausjaksolla nousi Tinja Töyrylä, jonka kova niitti 2-luukkuun tuotti hänen ensimmäisen kunnarinsa Kirittärien paidassa. Emma Körkkö kaunisteli jakson loppulukemiksi 3-7.

Toisen jakson alussa Kirittärien sisäpeli jäi tehottomaksi. 3-tilanteita saatiin kyllä aikaiseksi, mutta kotiutukset jäivät hampaattomiksi ja hyvin toiminut Kempeleen ulkokenttä hoiti ne tyylikkäästi pois. Sisäpelin tukkoisuus kulminoitui Kirittärien 3. sisävuoroon, jossa joukkueen 2-kärki otti heti 2 paloa ja Nalle Viljanen teetätti kylmän viileästi teknisen palon, vaikka Kirittäret oli jo 2-0 tappiolla. Senni Korhonen oli juuri hetkeä aikaisemmin yllättänyt Kirittärien takakentän toistamiseen kunnarin arvoisesti.

Viimeiselle sisävuorolleen Kirittäret siis lähti 2-0 tappiotilanteessa. Joukkue teki merkittävän ryhtiliikkeen ja nousi yhden palon tilanteessa Siri Eskolan lyönneillä ensin tasoihin 2-2. Heti perään Ella Mäkelä pamautti 3-saumasta johtojuoksun ja Mari Mantsisen kopinnostolta näyttänyt lyönti yllätti Kempeleen kahdella juoksulla. Tinja Töyrylä viimeisteli hyvän sisäpelinsä lyömällä keskisaumasta 2-6. Viimeisen tasoittavalla sisävuorollaan Kempele oli jo henkisesti lyöty eikä kentällä enää nähty isompaa rimpuilua.

Kirittäret tuli peliin tismalleen samalla kokoonpanolla kuin viime viikolla kauden avauspeliin. Ulkopeli toimi muutamaa pikku virhettä lukuun ottamatta hyvin, mutta yllättäen sisäpeli jäi tahmeaksi useammankin pelaajan osalta. Ykköspalkittu Töyrylän sihti alkaa löytyä ja tuloksena oli komeat tehot 1+4 lyötyä ja 3 tuotua. Siri Eskola kotiutti kolmesti ja Emma Körkkö tehoili yhden juoksun ja 3 tuotua. Mari Mantsiselle voi veikata jo tässä vaiheessa komeaa kautta. Nollatilannepelaaminen oli jälleen maagisen hienoa katsottavaa, kärpäslätkä heilui tehokkaasti ja tulihan sieltä 2 lyötyä juoksuakin.

Kempeleen lukkari Maria Kaakisesta voidaan jo nyt nähdyn perusteella odottaa yhtä kauden sensaatiota. Kylmäpäinen 21-vuotias Tyrnävän Tempauksen kasvatti voi ottaa monta sulkaa hattuunsa Kirittärien kovan lyöntipelin tylsyttämisestä. Kaakinen palkittiinkin ansaitusti kotijoukkueen Ruutu-tähtipelaajana. Nuori Kempele tullee laittamaan jatkossa myös muita kärkijoukkueita ahtaalle.

Vaan mitäpä mieltä oli pelinjohtaja Nalle Viljanen hiukan tuskaisesta iltapuhteesta?

– No joo, pelattiin todella loistavaa ulkopeliä noita kahta läpilyöntiä huomioimatta. Kaverille annettiin 6 kolmostilannetta ja he toteuttivat niistä loistavasti. Mantsinen pelasi loistavan ulkopelin. Meillä oli erittäin paljon pelissä hyviä juttuja, mutta vähän oltiin lapasia kentälle menoissa toisella jaksolla ja lyöntiratkaisut olivat huonoja. Pitkän runkosarjan takia on periaatteessa hyvä, että tulee välillä vaikeampiakin pelejä. Sen kummemmin ei piiska heilunut kopissa – pyysin vain joka pelaajaa miettimään asioita, mitä voi tehdä paremmin sisäpelissä. Täytyy nostaa joukkueelle hattua, kun pystyttiin nousemaan voittoon. Ella Mäkelän yksi kärkilyöntiyritys toi lopulta meille voiton. Viimeisessä vuoroparissa tarkensimme jokaisen kentälle menosuuntia ja siitä se homma sitten ratkesi. Tunnustusta täytyy antaa Kempeleelle – Nea Lotvosen 1-tilanteesta lyöty kunnari oli kyllä hieno.

Mari Mantsinen pelasi jälleen aivan jäätävän 0-tilannepelin, otti useita kärpäsiä ja löi vielä ratkaisevassa 2. jakson viimeisessä vuoroparissa 2 juoksua. Minkälaisten vaiheitten kautta voitto lopulta tuli?

– No kyllähän meillä oli toisella jaksolla sisäpeli todella vaikeaa ja ulkopelissäkin tuli pieniä virheitä jotka maksoivat muutamia pesävälejä, mutta pääsääntöisesti ulkopeli toimi ihan hyvin. Viimeisellä mahdollisella hetkellä noustiin sitten takaa-ajoasemasta voittoon, mikä tietysti tyydyttää hyvinkin. 

– Omaan peliini olen tyytyväinen. Tuntuu, että ne asiat, mihin talven aikana on panostettu, niin olen saanut niitä ulosmitattua aika hyvin. Nollatilanne on ollut hyvin hallussa ja kun tein viime talvena enemmän fysiikkaa kuin koskaan, niin fyysisten ominaisuuksien kehittyminen näkyy varmaan vähän kaikessa. Hyvältä tuntuu itsestäkin.

Lumme Energian pelinjohtajien haastattelut

Harvian Jälkilöylyt

https://twitter.com/Kirittaret/status/1402495553284550662

Ottelun tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/41041

Ottelun palkitut

I, Ottelun SeppäTinja Töyrylä
II ja Lumme Energian paras ja energisin sisäpelaajaVenla Karttunen
360 Palveluiden paras ja yritteliäin ulkopelaajaMari Mantsinen

Otteluraportin tarjoaa:

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös