Kirittärien Granny-niminen pesisbotti on nyt julkaistu nettisivuillamme!

 – Superpesis, Yleinen

Granny-chatbot on Kirittärien ja it-palveluyhtiö Goforen yhteistyön seurauksena syntynyt chatbot, jonka joukkueemme kapteeni Eeva Mäki-Maukola on tehnyt.

Granny on luonnollista kieltä ymmärtävä ja tuottava chatbot, joka on kehitetty käyttäjälähtöisesti. Se osaa vastata sille esitettyihin kysymyksiin ja kertoa esimerkiksi lisäfaktoja pelaajista, seurasta, kauden 2021 sarjaohjelmasta sekä Goforen ja Kirittärien välisestä yhteistyöstä. Grannylla on kuitenkin myös omat kiinnostuksen kohteet, taustatarina, tapansa ajatella ja keskustella. Pesisbotti Grannyn syntymän perimmäisenä ajatuksena oli auttaa nimenomaan Jyväskylän Kirittärien faneja löytämään tietoa seurasta ja tehdä Kirittärien pelaajista kerätystä datasta saavutettavampaa. Tämä sopii hyvin Grannyn taustatarinaan ja siihen, että hän on vastikään kiinnostunut suomalaisesta pesäpallosta ja siitä on syntynyt suuri Kirittäret-fani. Grannyn käyttämä kieli on englanti, mutta englannin lisäksi Granny tunnistaa joitain sanoja Suomea. Granny on fanien saatavilla ympäri vuorokauden, eikä Grannyn käytössä ole määrä- tai aikarajoitteita. Chatbottia voi siis käyttää ajankohdasta riippumatta yhä uudelleen ja uudelleen sekä tietokoneelta että kännykältä.

Grannylla on kaksi päätarkoitusta: tuoda nykyaikaista digitalisaation näkökulmaa kolmen edellisvuoden mestarin avulla kansallislajimme pariin sekä rikastaa Kirittäriä seuraavien tietoa ja ymmärrystä pelaajista sekä seurasta. Kirittäret toimiikin pioneerina suomalaisessa pesäpalloyhteisössä, sillä me olemme ensimmäinen pesäpalloseura, joka julkaisee chatbotin omilla nettisivuillansa faniensa käyttöön!

Granny-botin löydät etusivun oikeasta alareunasta klikkaamalla kuvaa.

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #gofore #pesisbotti #botti #granny

Lue myös