Kirittäret näytti valtavan lyöntipotentiaalinsa viikonlopun harjoituspeleissä – Rauma ja Seinäjoki vailla mahdollisuuksia

 – Superpesis

Raportti vappuviikonlopun voittoisista harjoituspeleistä – otteluraportit tarjoaa Konnekuljetus

La 01.05. Kirittäret – Rauma 2-0 (2-0, 12-1)
Su 02.05. Kirittäret – Seinäjoki 2-0 (3-0, 10-1)

Vesi kielellä odotettu kauden avaus – vaikkakin harjoituspelien muodossa – Hippoksella antaa paljon lupauksia Kirittärien potentiaalista neljän viikon kuluttua alkavalla kaudella. Ulkopeli toimi pääosin loistavasti ja molemmissa peleissä vastustajalle annettiin vain yksi juoksu. Talven aikana kantautuneet huhut kovalyöntisestä joukkueesta näyttävät olleen totta, joskin paljon jäi vielä piippuun. Lauantain kohmeisesta 5 asteen lämpötilasta päästiin sunnuntaina pari astetta lämpöisempiin ja tuulettomiin keleihin. Ottelut pelattiin koronarajoituksista johtuen ilman yleisöä, ottelut striimattiin Kirittärien Facebook-sivuilla.

Lauantain harjoituspeli Kirittäret – Rauman Fera https://www.facebook.com/271234265886/videos/546246593030501
Sunnuntain harjoituspeli Kirittäret – Seinäjoen Maila-Jussit https://www.facebook.com/watch/live/?v=2883746448578038

Kirittärien sisäpelissä säväyttivät lauantaina Tinja Töyrylä, jonka debyytti oranssipaidassa uudella kotikentällä oli mainio: 1+7 lyötyä. Kakkoskärki oli muutenkin liekeissä ja selvästi ykköstä tehokkaampi.

Sunnuntaina myös ykköskärki pääsi vauhtiin ja kunnaritehtailua jatkoivat Venla Karttunen (1+1) ja Emma Körkkö (1+3).

Molemmissa otteluissa nähtiin kovaa sisäpelin ilotulitusta muutamassa vuoroparissa, mutta kumpikaan ottelu ei ollut tasaista suorittamista sisällä.

Harjoituspelien luonteen mukaisesti peleissä kierrätettiin laajaa materiaalia. Viivi Partanen nähtiin etukentällä, Susanne Kohonen ja Emma Körkkö pelasivat vain yhden pelin. Näyttöjä kävivät antamassa myös Elsa Nyman ja Riina Kankaanperä. Laura Toikkanen oli varotoimenpiteenä vilttiketjussa molemmissa peleissä.

Vastustajien osalta nyt nähdyille otteille ei kannata hirven suurta painoarvoa antaa. Kunhan kelit tästä lämpenevät ja joukkueet saavat enemmän pelikokemusta, niin vasta sitten nähdään joukkueiden todellinen iskukyky.

Pelinjohtaja Nalle Viljanen oli erinomaisen tyytyväinen viikonlopun antiin.

– Hyvät ja positiiviset ajatukset jäi tästä viikonlopusta. Kierrätimme porukkaa laajalti, annoimme ainoastaan 2 juoksua, pelissä oli ideaa ja 2-kärki onnistui erinomaisesti lauantaina.Yksittäisistä pelaajista täytyy nostaa esiin Viivi Partasen komea ulkopeli kumpanakin päivänä ja tietysti Töyrylän huikea panos lauantaina.Koko joukkueen tekeminen oli kauttaaltaan laadukasta, vaikka välillä muutama turha palo tulikin. Meillä on niin laajas rinki, että kesällä voidaan hyvin tarvittaessa kierrättää porukkaa jos tulee esim. joitain pikku loukkaantumisia. Ei kyllä tarvitse miettiä, että uskaltaisiko tuon tai tuon pelaajan kentälle laittaa.

– On myös hienoa, että joukkue ei ole yhden tai kahden pelaajan varassa. Jos 1-kärki ei onnistu, niin takakärki tulee sitten ja hoitaa homman. Lyöntivoimaa ja nopeutta löytyy molemmista kärjistä. Tänään pelattiin ahtaissa paikoissa harkitulla riskillä, mitä ei luonnollisesti sarjapeleissä olisi tapahtunut. Tämän vuoksi tänäänkin oli useita vuoroja, joissa ei juuri tämän takia tulosta tullut.

Kirittärien harjoituspelit jatkuvat kahden viikon kuluttua Raumalla ja Jyväskylässä Kempelettä vastaan.

Otteluraportin tarjoaa:

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #konnekuljetus #otteluraportti

Lue myös