Kirittärien viikonloppuharjoitukset Fanikatsomon kertomana

 – Superpesis

Kirittärien Fanikatsomon juttusarja jatkuu tällä kertaa aiheena Kirittärien 4. viikonloppuleirin harjoitukset. Mukana myös Nalle Viljasen videokommentit talvikauden sujumisesta.

Tanhuvaara Revisited – Kirittärien hurja 4. viikonloppuleiri paljastaa kuinka treenaavat Suomenmestarit

Vieläkin kuulee toisinaan vähäteltävän pesäpalloilijoiden harjoittelumääriä. Ja ei kai ne naiset senkään vertaa treenaa? Naistenpäivän kunniaksi Fanikatsomo halusi kurkistaa hieman tämän myytin taakse ja otti selvää mitä kaikkea Kirittärien viimeisellä Tanhuvaaran urheiluopiston viikonloppuleirillä oikein tapahtui. Ja kyllä siinä ihmetyksen sormi menee varmaan monella hämmästyksen suuhun ennen kuin tämän jutun loppuun asti ehtii. Tarkoitus oli osoittaa, miten palloilulajien huipulla Suomessa tänä päivänä oikein treenataan. Aika hurjaa se on.

Puhelimeen vastaa kapteeni Eeva Mäki-Maukola ja hän kertoo lähes pilkuntarkasti mitä leirillä tehtiin. Tässä Mäkin antama viikonlopun työlista:
To-ilta: 1h45min lajitreeni Hipposhallissa. Ulkopeliharjoitus.
Pe-aamupäivä: 1h30min lajitreeni Graniitissa. Lyötiin näpyjä.
Pe-iltapäivä: Matka Tanhuvaaraan
Pe-ilta: 2 h Lajitreeni. Lyötiin putket ja perusulkopelitreeni vastaantuloina lyönneistä
La-aamu: 2h nopeuskestävyystestit 3x3x30m ja hyppy/mattotestit + näpyjen lyöntiä
La-iltapäivä: 2h ulkopeliharjoituksia
La-ilta: 3h tilanne- ja lyöntiharjoituksia
Su 07.30: 2h sisäpeliharjoituksia
Su 11.30: 2h15min ulkopeliharjoituksia

Hurjia ovat harjoitustunnit huipulla. Mäkki juttelee näistä harkoista kuin olisi iltapäiväkävelyllä käynyt, mutta myöntää kyllä viikonlopun rasittavuuden.

– Menee kyllä varmaan TOP3:een, kun puhutaan rankoista leiriviikonlopuista. Ei ollut aina ehkä ihan kivaa, mutta hyvin jaksettiin joukkueena tehdä. Luulen, että Nallen ajatuksena olikin, että pitää vielä väsyneenäkin jaksaa tehdä – ja siinä varmaan onnistuttiin.

Samoilla linjoilla on myös joukkueen toinen linjapelaaja Emma Körkkö.

– Oli varmaan yksi rankimmista viikonlopuista ikinä. Tehollisesti ei ollut mitenkään erityisen kovaa, jos ei tuota nopeus/kestävyystestiä lasketa. Mutta raskas alusta, palaverit ja muutenkin pitkät päivät laittaa pääkopankin lujille. Toisaalta sehän tässä oli vissiin tarkoituksena – että jaksaa väsyneenäkin suorittaa hyvällä tasolla. Perjantain aamutreeni jäi itseltäni väliin töiden takia, mutta muilta osin urheilukelloni näytti pe-su osalta 13,5h treeniä ja kalorinkulutus oli 11500. Ihmeen hyvin siitä kuitenkin nyt jo maanantaina on palautunut.

Torstai-illasta sunnuntain puoleen päivään mahtui siis n. 17h treeniä (sisältäen alkulämmöt ja loppuverkat), minkä lisäksi pidettiin 3 noin tunnin kestävää palaveria. Fysiikkaa, lajia ja taktista osaamista sen verran, että tuntui varmaan reiden ja pohkeen lisäksi myös vähän jo korvien välissä. Leirin kokonaiskulutus oli pelaajasta riippuen keskimäärin n. 13000-15000 kcal. Ei tällaisia treenejä varmaan naisten Superissakaan ihan joka joukkue tee. Eiköhän tätä jo voida kutsua huippu-urheiluksi. Ja vielä kun tämä kaikki tehdään opiskelujen tai työn – tai molempien – ohella. Paljon se menestys vaatii, varmasti paljon enemmän mitä me tavalliset pulliaiset voimme kuvitella. Hattu päästä.

Kirittärien hallikausi päättyy harjoituspeliin Raumaa vastaan vajaan kahden viikon kuluttua. Vedämme tämän jälkeen yhteen hallikauden antimia pelinjohtaja Nalle Viljasen kanssa.

Juttu on julkaistu ensimmäisenä Kirittärien Fanikatsomon Facebook-ryhmässä.


Nalle Viljasen kommentit Kirittärien Youtube-kanavalla:

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #tanhuvaara #talviharjoittelu

Lue myös