Kirittärille palkintosadetta kauden 2020 palkintogaalassa

 – Superpesis, Yleinen

Emma Körkkö valittiin vuoden naispesäpalloilijaksi ja Kultaisen räpylän saajaksi, Venla Karttunen vuoden tyttöpesäpalloilijaksi ja Mari Mantsinen vuoden lukkariksi. Vuoden pelinjohtajaksi valittiin Nalle Viljanen ja vuoden valmennustiiminä Kirittärien valmennustiimi. Lisäksi Kirittärien pelaajille annettiin useita muita palkintoja.

Perinteisesti palkinnot on jaettu kauden päätösristeilyllä, mutta koronatilanteesta johtuen palkintogaala vietettiin nyt virtuaalisesti ja palkitut ilmoitettiin nyt Ruudun/ISTV lähetyksessä.

Keväällä lopettamispäätöksen pyörtänyt ja nyt siis vuoden naispesäpalloilijaksi valittu Emma Körkkö pelasi huikean kauden ja oli lähes kaikissa tilastoissa kärkisijoilla. Emma voitti runkosarjan tehopistetilaston (lyödyt+tuodut) ylivoimaisesti 109 pisteellä (harvinainen 100 tehopisteen ylitys, ero 2. sijaan 27 pistettä), oli lyöjätilastossa 3. (63, ylivoimaisesti paras ”numerolla” lyöneistä), tuotujen tilaston 3. (46) ja kärkilyönneissä 2. (147). Naisten Superpesiksen pelaajat valitsivat Emma Körkön myös Kultaisen räpylän saajaksi eli parhaaksi ulkopelaajaksi. Valinta Kultaisen räpylän saajaksi on Emmalle jo viides ja Emma nouseekin valintojen yhteismäärässä kärkisijalle Sirpa Pollarin ohi. Lisäksi Emmalle annettiin kauden 2020 Reilun pelaajan palkinto.

2020 vuoden naispesäpalloilija, Kultainen räpylä, tehopelaaja, Puuilo-kultakypäräpelaaja ja Reilun pelaajan palkinto
2020 tyttöpesäpalloilija

Hiljattain uuden jatkosopimuksen vuoteen 2022 asti allekirjoittanut Venla Karttunen valittiin toistamiseen vuoden tyttöpesäpalloilijaksi. Venla löi runkosarjassa 105 kärkilyöntiä (7.) peräti 78.35% tehoilla (7.) ja oli tehopistetilaston 9. 4+11/39=54. Toinen tyttöpesäpalloilijan valinta on melko harvinainen, ainoastaan Salla Pollarilla (2008-09) ja Emilia Linnalla (2016-17) on kaksi vuoden tyttöpesäpalloilijan titteliä.

Vuoden lukkariksi valittiin upean kauden pelannut Mari Mantsinen, jolle vuoden lukkarin valinta oli toinen. Mari oli myös jaetulla kärkisijalla eniten ottelun parhaan ulkopelaajan Ruutu-tähtipelaaja -valintoja saaneista.

2020 vuoden lukkari ja jaettu Ruutu-tähtipelaajatilaston voitto
Vuoden pelinjohtaja ja valmennustiimi

Vuoden pelinjohtajaksi valittiin Nalle Viljanen, joka johdatti pelaajistoltaan täksi kaudeksi hieman uudistuneen Kirittärien joukkueen kolmanteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen. Kirittärien valmennustiimi Nalle Viljanen, Pete Kaijansinkko, Vesa Rantanen, Katja Saari ja Mattias Kitola valittiin myös vuoden valmennustiiminä.

Pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin jo aiemmin kovakätinen varmaa kopparipeliä esittänyt sekä tärkeitä pelejä ratkaisseita kunnareita lyönyt Ella Korpela 74.28% kärkilyöntitehoilla 52kl 3+0/18.

Kauden 2020 parhaina palkittuja Kirittäriä

Vuoden naispesäpalloilijaEmma Körkkö
Vuoden tyttöpesäpalloilijaVenla Karttunen
Kultainen räpyläEmma Körkkö
Vuoden lukkariMari Mantsinen
Vuoden pelinjohtajaJussi Viljanen
Vuoden valmennustiimiKirittäret (Viljanen, Kaijansinkko, Rantanen, Saari, Kitola)
Ruutu-tähtipelaajaAnni Heikkilä; Hyvinkään Tahko
Mari Mantsinen; Kirittäret
(kaksi pelaajaa samoissa pisteissä)
Pudotuspelien arvokkain pelaajaElla Korpela
Puuilo-kultakypäräpelaajaEmma Körkkö
Reilun urheilijan palkintoEmma Körkkö
TehopelaajaEmma Körkkö (k+l+t 8+55+46=109)

Jyväskylään tuli muitakin palkintoja, sillä vuoden tuomaripariksi valittiin Tommi Nupponen, Jyväskylä – Ossi Muurainen, Jyväskylä. Lisäksi Kultaisen pillin saajaksi valittiin Ossi Muurainen. Kirittäret onnittelee Tommia ja Ossia!

#yhdessähuipulla2020 #palkitut #vuodenpesapalloilija #vuodenlukkari #kultainenräpylä #vuodentyttöpesäpalloilija #vuodenpelinjohtaja #pudotuspelienarvokkain

Lue myös