Halli-SM alkuturnauslohko A 22.02.2020

 – Otteluraportit

Nuoren joukkueen pää kesti tuskaisen alun – Kirittäret turnausvoittoon ja hallipesiksen finaalipeleihin. Kirittäret jatkoi kotiturnauksestaan odotetusti kuukauden päästä Tampereella pelattaviin finaalipeleihin, mutta ei aivan käsikirjoituksen mukaan. Hallipelien perinteisiin ovat jo vuosia kuuluneet isot yllätykset. Tällä kertaa varsinaisen pommin meinasi järjestää Siilinjärven Pesis, joka vei avausottelussaan Kirittäriltä ensimmäisen jakson ja taipui ottelussa vain niukasti kotiutuslyöntikisassa. Sisäpelin […]

Nuoren joukkueen pää kesti tuskaisen alun – Kirittäret turnausvoittoon ja hallipesiksen finaalipeleihin.

Kirittäret jatkoi kotiturnauksestaan odotetusti kuukauden päästä Tampereella pelattaviin finaalipeleihin, mutta ei aivan käsikirjoituksen mukaan. Hallipelien perinteisiin ovat jo vuosia kuuluneet isot yllätykset. Tällä kertaa varsinaisen pommin meinasi järjestää Siilinjärven Pesis, joka vei avausottelussaan Kirittäriltä ensimmäisen jakson ja taipui ottelussa vain niukasti kotiutuslyöntikisassa. Sisäpelin tehot kuitenkin löytyivät ja tämän jälkeen kotijoukkueella ei ollut enää mitään hätää myöskään toista vierailijaa Joensuun Mailaa vastaan. Turnauksen kakkonen oli lopulta Joensuu.

Avausottelun ensimmäinen jakso nostatti Hipposhallissa varmasti monen katsojan kulmakarvoja, kun Kirittäret ei saanut millään sisäpeliään kulkemaan. Avausvuoroparissa kaikki palot syntyivät epäonnistuneista näpyistä, jotka päätyivät kaikki kopeiksi Siilinjärven lukkari Emmi Hannuniemen räpylään. Tehottomuudestaan huolimatta Kirittäret hallitsi ottelua aina avausjakson lopulle, josta Siilinjärvi sai kuin varkain jakson ainoan 3-tilanteensa, josta Jasmiina Korolainen pääsi yllättämään Kirittärien ulkokentän. Toinen jakso oli sitten heti alusta lähtien Kirittärien täydellistä näytöstä ja joukkue hoiti vielä kotarin kautta otteluvoiton itselleen. Ottelu päättyi numeroihin 2-1 (0-1, 9-4, 2-1).

– Olen erityisen ylpeä siitä, kuinka nuoren joukkueen pää kesti ensimmäisen jakson tappion jälkeen. Alku oli meiltä tosiaan tahmea. Lyöntivalikoimat olivat sinällään aivan oikeita, mutta ratkaisut luokattomia. Heikon alun jälkeen pääsimme kyllä varsin helposti kuskin paikalle ja loppua kohti meillä ei ollut enää hätäpäivää. Ensimmäiset pelit ovat aina hankalia Ja varsinkin tällaisessa tapauksessa, kun vastustajasta ei tiedetty etukäteen juuri mitään, valotti Kirittärien  Nalle Viljanen ottelun kulkua.

Joensuuta vastaan Kirittäret jatkoi siitä mihin se joukkueiden viikon takaisessa harjoituspelissä jäi. Ottelun pöytäkirjaan jäivät lopulta lukemat 2-0 (6-2, 3-2).

Jyväskyläläiset esittelivät aloitusjaksoa lukuun ottamatta erinomaisen hyvää sisäpeliä. Palloa lyötiin väliin ja saumoihin kovalla prosentilla, peräkkäisiä ajolähtöjä tehtiin lähes solkenaan ja onnistujia oli paljon. Kirittärien parhaana palkittiin kahdessa ottelussa kuusi kertaa kotiuttanut paluumuuttaja Jutta Myllyniemi, joka oli Siri Eskolan ohella joukkueen pisterohmu. Eeva MäkiMaukola toi 6 juoksua, Venla Karttunen vaihtoi hyvin ja Ella Korpela oli tutun varma kentälle menossaan. Lukkari Mari Mantsisen käsi kävi tehokkaana polttoheitoissa. Uusista pelaajista huomio kiinnittyi erityisesti juuri 16 vuotia täyttäneeseen Viivi Partaseen, joka pelasi vahvasti molemmat pelit. Ella Mäkelä löi myös hyvin ja Kati Tanhua onnistui etenijäjokerina.

– Pidämme joukkueen kanssa nyt 1,5 viikon mittaisen tauon yhteisistä lajiharjoitteista ja palaamme sen jälkeen virittelemään konetta Tampereen finaalipelejä varten, ja joukkueen jatkosuunnitelmia pelin jälkeen, kertoi pelinjohtaja Viljanen suojattiensa jatkosuunnitelmista.

Kirittäret – Siilinjärvi tilastot
Joensuu – Kirittäret tilastot

Kooste Kirittärien Youtube-kanavalla https://www.youtube.com/watch?v=gZJvgRX2yzU

Viimeaikaisia uutisia