Kirittäret toimi vanhusten saattajina JYP-Jukurit ottelussa

 – Yleinen

20.2.2018 JYP-Kirittäret -yhteistyö sai jatkoa lauantaina 17.2., kun Kirittärien pelaajat toimivat saattajina Jyväskylän vanhuspalvelujen 13 asiakkaalle. Vanhukset ja Kirittäret seurasivat JYPin voitokasta ottelua Mikkelin Jukureita vastaan. JYP ja Kirittäret kutsuivat Jyväskylän vanhuspalveluiden asiakkaita seuraamaan JYP-Jukurit ottelua Kirittärien pelaajien seurana 17.2. pelattuun otteluun. Kirittäret toimivat lauantai-iltana 13 vanhuksen saattajina JYPin ottelutapahtumassa. Kirittärien pelaajat hakivat vanhuksia Delta-auton […]

20.2.2018

Kuva Anssi Honkanen

JYP-Kirittäret -yhteistyö sai jatkoa lauantaina 17.2., kun Kirittärien pelaajat toimivat saattajina Jyväskylän vanhuspalvelujen 13 asiakkaalle. Vanhukset ja Kirittäret seurasivat JYPin voitokasta ottelua Mikkelin Jukureita vastaan.

Kuva Anssi Honkanen

JYP ja Kirittäret kutsuivat Jyväskylän vanhuspalveluiden asiakkaita seuraamaan JYP-Jukurit ottelua Kirittärien pelaajien seurana 17.2. pelattuun otteluun. Kirittäret toimivat lauantai-iltana 13 vanhuksen saattajina JYPin ottelutapahtumassa. Kirittärien pelaajat hakivat vanhuksia Delta-auton lainaamilla autoilla.

Kuva Anssi Honkanen

– Tapahtuma oli todella onnistunut. Saimme paljon positiivista palautetta tempauksesta niin päivän aikana kuin jälkikäteen muun muassa sosiaalisen median välityksellä. Vanhusten syrjäytyminen ja harrastetoiminta puhututtaa tällä hetkellä paljon, ja halusimme osaltamme Kirittärissä olla tukemassa koko Jyväskylän kaupungin yleistä hyvinvointia, Kirittärien seurajohtaja Petri Kaijansinkko toteaa.

Tempauksen taustalla oli JYPin ja Kirittärien halu olla toteuttamassa Jyväskylän kaupungin strategiaa tukea kaupungin kaikkien asukkaiden osallistumista harrastustoimintaan, ehkäistä syrjäytymistä ja näin ollen edistää yleistä hyvinvointia.

Kuva Anssi Honkanen

– Delta-auton lähdettyä mukaan tempaukseen, pystyimme toteuttamaan tapahtuman, joka ei jätä ulkopuolelle autottomia tai muuten liikuntarajoitteisia kaupunkilaisia. Tapahtumaan osallistui yhteensä 13 vanhusta neljästä eri kaupunginosasta. Halusimme myös osallistaa jyväskyläläiseen urheiluyhteisöön sellaisia ihmisiä, joilla ei olisi muuten mahdollisuutta osallistua esimerkiksi urheilutapahtumiin, Kaijansinkko jatkaa.

Tapahtuma oli onnistunut kaikkien osapuolten mielestä. Yhteistyöhön oltiin tyytyväisiä järjestävien seurojen, kaupungin ja vanhuspalvelujen suunnalla. Vanhukset kiittivät moneen kertaa JYPiä ja Kirittäriä mukavan tempauksen organisoimisesta. Pauli Puttonen asuu Huhtasuon päiväkeskuksessa ja oli mukana lauantain ottelutapahtumassa.

– Oli todella mukavaa, että Kirittäret ja JYP järjestävät tällaisia tapahtumia, että kyyti hakee ihan kotiovelta asti. Olen innokas JYP- ja Kirittäret-fani, mutta viime vuosina en ole käynyt enää niin aktiivisesti seuraamassa pelejä muuten kuin television välityksellä. Oli mukava päästä seuraamaan urheilua paikan päälle hyvässä seurassa, Puttonen kommentoi tapahtumaa.

– Mukavaa, että vanhusten päiväkeskukseen tuli myös kutsu hienosti järjestetty, kun kyyti lähti ihan koti ovelta. Mukavaa neitejä oli meistä huolehtimassa. Kahvit oli mukavat. Vaikka en kovin aktiivisesti ole viime aikoina katsonut pelejä. Olen innokas jypin ja kirittärien fani. Asukastoimikunnalle ehdotus ensi kesänä meidän peleihin. Myös naisasukkaat ovat innokkaita penkkiurheil

JYPin pelaajat toimivat vastaavasti kesällä ikäihmisten saattajina Kirittärien peleissä. Tämä uutinen sai iloisen vastaanoton vanhusten keskuudessa.

– Laitoin meidän asukastoimikunnalle ehdotuksen, että ensi kesänä voisimme tulla porukalla katsomaan Kirittärien pelejä vaikka useamman kerran. Ties vaikka kesällä meitä lähtisi bussilastillinen katsomaan teidän otteluita! Puttonen kommentoi innokkaana.


Lisätietoja:

Petri Kaijansinkko puh. 044 0540977
Nalle Viljanen puh. 040 3592324

Viimeaikaisia uutisia