Sallisen kupperit liikaa Lipottarille

 – Superpesis

14.5.2018 Kirittäret – Oulun Lipottaret 2–0 (4–1,3–0) Kirittäret otti äitienpäivän kunniaksi kauden ensimmäisen voittonsa kotiavauksessa Hippoksella. Hieman nihkeälläkin sisäpelillä ennakkosuosikkina kamppailuun lähtenyt Kirittäret puristi täydet kolme pistettä Oulun Lipottarilta lukemin 2-0 (4-1, 3-0) lähes 700 katsojan edessä. Voitokkaan ottelun takuunaisena oli hienoja kuppereita polttolinjan taakse pudotellut Emma Sallinen. Kotiavaus pelattiin tänä vuonna tyynessä ja helteisessä […]

14.5.2018

Kirittäret – Oulun Lipottaret 2–0 (4–1,3–0)

Kirittäret otti äitienpäivän kunniaksi kauden ensimmäisen voittonsa kotiavauksessa Hippoksella. Hieman nihkeälläkin sisäpelillä ennakkosuosikkina kamppailuun lähtenyt Kirittäret puristi täydet kolme pistettä Oulun Lipottarilta lukemin 2-0 (4-1, 3-0) lähes 700 katsojan edessä. Voitokkaan ottelun takuunaisena oli hienoja kuppereita polttolinjan taakse pudotellut Emma Sallinen.

Kotiavaus pelattiin tänä vuonna tyynessä ja helteisessä kelissä elohopean näytettyä jopa 20 astetta enemmän lämpöä kuin edellisvuoden avausottelussa. Ensimmäisen jakson ratkaisijaksi nousi etukenttäpelaaja Emma Sallinen, joka palloilutermein tehtaili puhtaan ’hattutempun’ painavilla kuppereillaan toisessa ja kolmannessa vuoroparissa – jakso oli käytännössä taputeltu 3-0 tilanteessa. Oulu pelasi kohtuullisen hyvää ulkopeliä, mutta sisällä joukkue oli jotenkin hampaaton eikä kyennyt haastamaan missään vaiheessa tosissaan kotijoukkueen jaksovoittoa. Kolmannessa vuoroparissa Lipottarien ensimmäisestä kolmostilanteesta lyöjäjokeri Juulia Salonen pystyi kaventamaan tilanteeksi 3-1, mutta viimeisessä vuoroparissa Iina Valkeejärvi iski hankalalla maannuoliaisella keskisaumasta jakson loppunumeroiksi 4-1.

Toisen jakson aluksi Kirittäret rakensi heti kärjestä palottoman ajolähdön, mutta kotiutuksista jäivät tehot puuttumaan. Toisen vuoroparin tasoittavalla kakkoskärjen nopea Laura Toikkanen pamautti komeasti polttolinjan yli Kirittärille 1-0. Jakson ratkaisu tapahtui kolmannessa vuoroparissa, kun ensin pienessä roolissa pelannut lyöjäjokeri Saana Sumén löi kakkoskärjen järjestämästä ajolähdöstä ratkaisevan tuntuisesti 2-0. Ottelun hahmo Emma Sallinen sinetöi hetkeä myöhemmin jakson loppuluvuiksi 3-0. Peräti neljä juoksua lyönyt Sallinen palkittiinkin Kirittärien parhaana ja LähiTapiolan ottelun vakuuttavimpana pelaajana. Kakkospalkinto luovutettiin ulkopelissä onnistuneelle kapteeni Emma Niemiselle. Nieminen valittiin ottelussa myös EriKeeperin liimanäppipelaajaksi.

Palkittujen lisäksi on syytä nostaa esiin kolme juoksua tuonut, jo lähes viime vuotiseen lentoon pystyvä Virpi Hukka sekä kaksi juoksua tuonut etenijäjokeri Camilla Kirsilä. Tärkeää oli myös Eeva Mäki-Maukolan onnistuminen vaihtolyönneissä ja Jessi Vatasen hieno ulkopeli avausottelun vaikeuksien jälkeen. Lipottarien selkeä ykköspelaaja oli lukkari Elina Kärsämä, jonka korkeat tolppasyötöt olivat osaltaan sekoittamassa Kirittärien sisäpeliä. Huomion arvoista oli myös kakkoskärjen toistuvat onnistumiset tilanteiden luonnissa silloin kun ykköskärki ei siihen kyennyt.

Vaikka Kirittärien sisäpeli ei vielä täysin uomissaan olekaan, viuhkamies Nalle Viljanen on silti levollinen.

– Sisäpelin kehittymisessä täytyy olla kärsivällinen. Meillä on nuori joukkue, jonka kasvutarina on tärkeämpää kuin yksittäisessä pelissä onnistuminen. Tehoja pystymme lisäämään vain pelaamalla lisää – harmi että harjoituspelit jäivät kauden alla niin vähiin. Toki meille tuli turhia paloja, mutta tästä täytyy jakaa kunniaa myös vastustajan lukkari Kärsämälle. Positiivista sisäpelissämme oli se, että pystyimme useasti rakentamaan tilanteita ja kotiuttamaan, vaikka alla oli jo kaksi paloa.

Kirittärien pelit jatkuvat tulevana perjantaina Hippoksella, jolloin vastaan asettuu yhdeksi kauden yllättäjäjoukkueeksi povattu Seinäjoen Mailajussit.

Viimeaikaisia uutisia