Mäki-Maukola ja Korpela Kirittärien vahvuuteen

 – Superpesis

24.9.2017 klo 16:00 Kirittäret on saanut kaksi Itä-Länsitason vahvistusta, kun Eeva Mäki-Maukola (22) ja Ella Korpela (18) ovat tehneet molemmat 1+1 vuotiset sopimukset Kirittärien kanssa. Eeva Mäki-Maukola on Joensuun Mailan kasvatti, joka on pelannut naisten superpesistä Viinijärvellä ja Rauman Lukossa. ”Mäkkäri” on kovakätinen ja nopea linjapelaaja ja vaihtaja. – Kiva päästä aloittamaan jo uutta kautta […]

24.9.2017 klo 16:00

Kirittäret on saanut kaksi Itä-Länsitason vahvistusta, kun Eeva Mäki-Maukola (22) ja Ella Korpela (18) ovat tehneet molemmat 1+1 vuotiset sopimukset Kirittärien kanssa.

Eeva Mäki-Maukola on Joensuun Mailan kasvatti, joka on pelannut naisten superpesistä Viinijärvellä ja Rauman Lukossa. ”Mäkkäri” on kovakätinen ja nopea linjapelaaja ja vaihtaja.

– Kiva päästä aloittamaan jo uutta kautta ihan puhtaalta pöydältä viime kauden pettymysten jälkeen. Kirittäriin oli helppo tulla, koska joukkueessa on paljon minulle entuudestaan tuttuja pelaajia. Uskon, että Kirittärissä on tällä hetkellä Suomen paras valmennustiimi ja uskonkin, että voin kehittyä ja menestyä tämän joukkueen kanssa parhaiten, Mäki-Maukola avaa.

Ella Korpela on kaksinkertainen Tyttöjen Superpesiksen Suomen mestari Oulun Lipottarista. Korpela on vielä b-ikäinen pelaaja, jonka taidot on huomattu myös naisten superpesiksessä, sillä hänet valittiin viime kesänä vasta 17-vuotiaana naisten Itä-Länteen. Kovakätinen koppari on pelannut viime kesänä numerolla yksi, joka olisi tarjolla myös tulevalla kaudella.

– Todella innoissani lähden kohti ensi kautta. Näin, että itselläni on parhaat mahdollisuudet kehittyä pelaajana juuri Kirittärissä. Kyseessä on kuitenkin menestynyt seura, ja lisäksi lukion jälkeen haluaisin päästä opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon liikuntatieteitä, Korpela kertoo taustoja siirrolleen.

Eeva Mäki-Maukola oli viime kaudella kärkilyöntitilaston 9. 128:lla kärkilyönnillä ja etenijätilaston 13. 30:llä tuodulla. Korpela oli viime kaudella kärkilyöntitilaston 4. 149:llä kärkilyönnillä ja etenijätilaston 8. 36:lla tuodulla. Joten kyse on todellakin kovan luokan vahvistuksista.

– Saimme Korpelan ja Mäki-Maukolan myötä kaksi todella kovatasoista pelaajaa Kirittäriin. Olen todella tyytyväinen hankintoihimme. Mäki-Maukola on pelannut huipulla jo useamman vuoden ja hänen myötään meillä on varmasti yksi superin parhaista linjoista, kun taas Ellalla oli runkosarjassa eniten kentällemenoja koko sarjassa, mikä kertoo todella laadukkaasta kärkipelaajasta, Nalle Viljanen kommentoi uusia pelaajasopimuksia.

Mäki-Maukola on varmasti yksi naisten superpesiksen lajitehokkaimmista linjapelaajista ja Korpela tulee koppariksi Laura Määtän tilalle. Korpela ja Mäki-Maukola valittiin molemmat viime kesänä edustamaan Itä-Lansi-otteluun Imatralle.

– Mäki-Maukola mahdollistaa ulkopelissämme uusien kuvioiden kokeilemista, ja uskonkin, että akselia Mäki-Maukola-Nieminen-Urpelainen on todella vaikea ohittaa ensi kesänä. Sekä Mäki-Maukola että Korpela ovat todella nopeita pelaajia, jotka tulevat kehittymään vielä paremmiksi pelaajiksi, Viljanen summaa.

Petri Kaijansinkko on todella tyytyväinen joukkueen viimeisimpiin lisäyksiin.

– Molemmat pelaajat ovat todella hyvät lisät joukkueeseemme. Neuvotteluissa tuli esille, että he molemmat ovat kiinnostuneet opiskelemaan Jyväskylän yliopistossa liikuntatieteitä, joten Jyväskylä oli siinä mielessä hyvä paikka heille kasvaa myös pelaajina. Kirittäret haluaa tehdä yhteistyötä Jyväskylän Ammattikorkeakoulun ja yliopiston kanssa, koska pelaajien siviilielämän asettuminen Jyväskylään on meille suuri etu, Kaijansinkko kertoo.

Kirittärien joukkueessa 2018 on mukana 12 superpesisstatuksen omaavaa pelaajaa ja 6 omista junioreista ryhmään nostettua todella lupaavaa pelaajaa sekä yksi ykköspesistä Helsingissä pelannut pelaaja, joka opiskelee Jyväskylän Yliopistossa liikuntatieteellisessä tiedekunnassa.

Joukkue 2018:
Virpi Hukka
Riina Kankaanperä (oma juniori)
Silja Kantanen (oma jun.)
Venla Karttunen (oma jun.)
Camilla Kirsilä
Ella Korpela (uusi, Oulu)
Mari Mantsinen
Ella Mäkelä
Eeva Mäki-Maukola (uusi, Rauma)
Nea Moilanen (oma jun.)
Emma Nieminen
Laura Puhakka (uusi, Helsinki)
Emma Sallinen
Saana Sumen
Laura Toikkanen (uusi, Rauma)
Marjukka Urpelainen
Iina Valkeejärvi
Jessi Vatanen
Roosa Viljanen (oma jun.)


Pelinjohtaja ja päävalmentaja Nalle Viljanen
kakkospelinjohtaja ja lajivalmentaja Petri Kaijansinkko
fysiikkavalmentaja Niina Rinkinen
juoksuvalmentaja Reijo Vauhkonen
valmentaja Annika Jokinen
joukkueenjohtaja Risto Pitkänen
huoltaja Marko Liimatainen
fysioterapeutti Markus Linna.

Lisätietoja:

Petri Kaijansinkko
pete.kaijansinkko@icloud.com ,
gsm 0400540977, WhatsApp 0440540977
Kirittäret, seurajohtaja.

#yhdessähuipulle

-ES

Viimeaikaisia uutisia