Lisää Emma ”TJ” Körkön mietteitä uudesta sopimuksesta

 – Superpesis

15.5.2020  Kirittärien Fanikatsomo haastatteli Emma Körkköä tuoreeltaan sopimuksen taustoista ja tunnelmista. Tutustu myös muihin Kirittärien ”perheen” somekanaviin! Emma Körkkö paluustaan Hippokselle: ”Olo oli kuin olisi kotiin tullut!” Pesäpallopiireissä saatiin megaluokan uutinen heti kun koronarajoituksia oltiin löysäämässä ja saatiin ilmoitus pesiskauden alkamisesta. Emma Körkön paluu sähköisti pesismedian ja viime syksynä uransa lopettamisesta ilmoittanut mailataituri onkin ollut […]

15.5.2020 

Kirittärien Fanikatsomo haastatteli Emma Körkköä tuoreeltaan sopimuksen taustoista ja tunnelmista. Tutustu myös muihin Kirittärien ”perheen” somekanaviin!

Emma Körkkö paluustaan Hippokselle: ”Olo oli kuin olisi kotiin tullut!”


Pesäpallopiireissä saatiin megaluokan uutinen heti kun koronarajoituksia oltiin löysäämässä ja saatiin ilmoitus pesiskauden alkamisesta. Emma Körkön paluu sähköisti pesismedian ja viime syksynä uransa lopettamisesta ilmoittanut mailataituri onkin ollut melkoisessa pyörityksessä palattuaan eilen Jyväskylään.

Körkkö paljastaa tässä haastattelussa Fanikatsomolle paluunsa syitä ja ajatuksiaan 13. superpesiskautensa kynnyksellä

Ilmoitit urasi päättymisestä haikein mielin viime syksyn mestaruusjuhlissa. Eilen saimme kuitenkin kuulla, että neuvottelet Kirittärien kanssa jatkosopimuksesta ja tänäänhän tuo soppari sitten julkistettiin. Valotatko hieman tämän prosessin kehittymistä: mitä tässä välissä tapahtui, että olet nyt kuitenkin joukkueessa v. 2020?

Tämä oli monen asian summa. Pääsyy oli varmaankin se että kun alkuvuodesta mietin mitä oikeasti haluan elämässä tehdä, niin päädyin sitten alan vaihtoon ja olen nyt siis hakenut Jyväskylään opiskelemaan. Kolme vuotta talvet toisella paikkakunnalla yksin treenaten yhdistettynä erittäin vaihteleviin työaikoihin kävi lopulta erityisen raskaaksi. Jossain kohtaa viime vuonna huomasin että oli useampi kuukausi mennyt että ei ole ollut päivää jolloin ei olisi treenejä ja/tai töitä.

Nyt olen joka tapauksessa muuttamassa takaisin Jyväskylään ja arjen pyörittäminen on huomattavasti helpompaa. Joukkuekavereista saa myös ihan käsittämätöntä voimaa.

Mistä se suurin kipinä paluuseen syntyi – olet kuitenkin voittanut pesäpallossa jo kaiken?

Tämän alan vaihto -ajatuksen jälkeen huomasin että ei se rakkaus lajiin ollut missään kohtaa kadonnut. Sain hyvän ajan vetää happea (mitä ehdottomasti tarvitsin) ja ehkä ajatus siitä että jotain on jäänyt vielä kesken. En ole ehjää harjoitustalvea saanut sitten 2015-2016 talven, joten isot odotukset on siitä, miten paljon vielä pystyn kehittymään erityisesti fysiikkapuolella.

Vaikka menestystä on tullut niin kyllä sitä janoaa vuodesta toiseen ihan yhtä lailla. Enemmän nautin kuitenkin siitä matkasta kohti päämäärää ja yhdessä koetuista hetkistä.

Pitää kyllä isosti kiittää Peteä ja Nallea, jotka on tehny ihan hulluna töitä, jotta mun paluu jo tälle vuodelle oli mahdollinen.

Olit monta kuukautta sivussa joukkueharjoituksista. Kuinka hoidit omaa kuntoasi tänä aikana ja koska tarkkaan ottaen aloitit tiukemman valmistautumisen kauteen?

Koko ajatus paluusta lähti joskus helmikuussa jolloin aloitin kunnolla treenaamisen ja ajattelin että ”katotaas miltä tää tuntuu”. Maaliskuun puolella sitten soiteltiin nallen kanssa ja saatiin homma aluille.

Homma meni jäihin koronan vuoksi pitkäksi aikaa ja Sotkamossakin suorituspaikat menivät kiinni. Yhdelle kuntosalille olisi päässyt mutten halunnut riskeerata terveyttä. Kotoa kuitenkin löytyy jos jonkinlaista kuntoiluvälinettä leuanvetotangosta ja kuminauhoista kahvakuuliin niin siinä tuli aika paljon treenattua. Enemmän olen kuitenkin keskittynyt peruskunnon kohentamiseen ja juoksuharjoitteluun. Motivaatio on ollut koronasta huolimatta ihan uskomattomalla tasolla, parempi kuin moneen vuoteen.

Kuvailetko niitä tunnelmia, kun pääsit oman joukkueen kanssa ensi kertaa samoihin treeneihin..

Kyllähän siinä itku meinasi tulla ja tuli hieman mielessä kirottua turvavälejä. Fiilis oli kun kotiin olis taas pitkästä aikaa tullut. Parasta oli nähdä kuinka innostuneita muut joukkuekaverit oli. Päällimmäisenä fiiliksenä on onnellisuus – nyt olen todellakin tehnyt oikean valinnan.

Mitä tavoitteita sinulla on tälle kaudelle?

Ennen kaikkea pysyä ehjänä. Kuormituksen kanssa pitää olla tarkkana koska kovaa harjoittelua ei ole vielä niin kauaa kuitenkaan takana.

Pelillisesti tavoitteena on päästä jossain vaiheessa kautta omalle tasolle, mikä vaatii tietenkin kärsivällisyyttä aluksi.

Haastattelu julkaistiin ensimmäisenä Kirittärien Fanikatsomon Facebook-ryhmässä, liity mukaan!

Muita Kirittärien perheen somekanavia:

Kirittäret Facebook
Kirittäret Twitter
Kirittäret Instagram
Kirittäret Youtube

Kirittäret B/NSS Instagram
Kirittärien Fanikatsomo

Jyväskylän Kiri&Kirittäret Juniorit Facebook

Kiri- ja Kirittäret Juniorit Instagram https://instagram.com/kiri_ja_kirittaretjuniorit?igshid=1nfi4tdzw6kx9

Kiri- ja Kirittäret Juniorit Youtube: https://youtu.be/01ClSSQO5Nk

Viimeaikaisia uutisia